Рейтинг на контакти и ключове за дома (най-добрите производители и серия)

Да се изберете добри контакти и ключове, не е достатъчно да сравнявате цените и да се спрете на външно привлекателни продукти. За такъв важен бизнес е необходимо да изучите популярните марки за производство на електрически аксесоари и да изберете надеждна компания с положителни отзиви от клиенти. За да не се объркате в имената и списъците на производителите, ви предлагаме рейтинг на най-добрите контакти и ключове за дома и апартамента. Списъкът и цялата информация са актуализирани.

Рейтинг на производителите

Шнайдер електрически

Първото място в нашата класация заема най-добрият производител на контакти и ключове според професионалисти - Schneider Electric. Между другото, през 2008 г. известната руска компания Wessen стана част от водещата компания. Продуктите, които комбинират прилична цена и много високо качество, са надеждни в работата, тъй като имат висококачествени скоби, които държат монтажа. Един от световните лидери на пазара на електрически стоки, производителят Schneider Electric в своя арсенал има много красиви модели, видове осветление и ще може да угоди дори на най-придирчивия купувач. В допълнение, контактите и ключовете на тази компания са лесни за инсталиране, което ги прави ТОП 1 сред най-добрите марки. Преглед на контакти и превключватели на Schneider Electric е на разположение на: https://my.electricianexp.com/obzor-rozetok-i-vyklyuchatelej-schneider-electric.html, Горещо препоръчваме да изучавате.Schneider

Legrand

Най-вероятно много от вас са чували за прекрасния производител на контакти и ключове - компанията Legrand, която зае второ място в класацията. Добрите и евтини продукти на марката са твърдо и отдавна установени на пазара, затова именно тези продукти често можете да намерите в апартаменти, къщи и офиси в цялата страна. Френският производител произвежда своите електрически контакти и ключове по най-новите технологии, което ги прави висококачествени, надеждни и безопасни. Също така трябва да се отбележи, че Legrand има много ексклузивни модели със стилен дизайн за всеки вкус. Компанията се занимава с производство на скъпи луксозни стоки, както и на по-евтини.

Преглед на електрическите аксесоари на Legrand е на разположение на: https://my.electricianexp.com/serii-rozetok-i-vyklyuchatelej-legrand.html.


Legrand

Bticino

Третото място в класацията на 2019 г. заема най-добрият италиански производител на контакти и ключове от луксозната серия Bticino. Характерна особеност на компанията е, че обръщат специално внимание на дизайна на продукта. Колекцията включва модели от голямо разнообразие от цветове, форми и материали. По-добре е да поставите такива продукти като допълнителен „връх“ в интериора на стилни апартаменти в модерен или класически стил. В същото време продуктите на марката Bticino са с добро качество, дълъг експлоатационен живот, лесна инсталация и работа. Всички контакти и ключове са направени в съответствие с всички стандарти за безопасна и приятна употреба.Btisino

Berker

Заводът Berker е пуснат на пазара преди 100 години, през 1919 година.Немският производител е известен с високото качество на своите продукти, както и с широка гама от серии и модификации. Асортиментът има контакти и ключове, изработени от различни материали, с голям брой взаимозаменяеми механизми и калъфи, което ще ви позволи да изберете най-добрия вариант за вашия собствен интериор. От предимствата на продуктите отделяме здравина, надеждност и ниска цена. Няма минуси като такива, с изключение на факта, че марката е по-малко раздута и продуктите не се срещат навсякъде. Е, заслужава да се отбележи, че цената за тези търговски обекти е по-висока.

Berker

Гира

Друг немски производител, чиито контакти и ключове с право може да бъде наречен един от най-добрите в средния ценови сегмент. Подобно на повечето известни конкуренти, продуктите на Gira имат голям брой различни рамки и механизми, както и материали за производство. Предимствата на контактите и ключовете Gira: високо качество, елегантен дизайн и богата гама. Единственият недостатък е по-високата цена, не всеки купувач може да си го позволи, особено когато става въпрос за окабеляване на жилища от нулата.

Гира

ABB

ABB е известен не само със своите прекъсвачи и подобно модулно защитно оборудване, но и с електрически аксесоари. Изборът на сериали, колкото и да е странно, е доста разнообразен. Има гнезда и превключватели на бюджетния сегмент, по-скъпи, в класически стил и дори високотехнологични. Цветът на рамките, както и механизмите са разнообразни. Отзивите са предимно положителни, дори за продукти от икономична класа.

ABB

Makel

Добри и евтини контакти и ключове от турския производител Makel, за които той получава толкова високо място в нашата класация. Те са много популярни на пазара и са добре познати на много клиенти. Продуктовите проводници са изработени от висококачествени материали, предотвратяващикъсо съединение, Проводниците също са подчертани в различни цветове, което значително улеснява процеса на инсталиране. Сред предимствата на стоките от тази марка все още може да се разграничи наличието на сърцевини, които предпазват от прегряване, и надеждни скоби за закрепване.Mackel

Wessen

През 2008 г. Wessen стана част от един от най-добрите производители на контакти и ключове - Schneider Electric. Предимствата на аксесоарите на Wessen са цената, достъпна за руския пазар и в същото време високото качество на сглобяване. Продуктовата гама е доста голяма, производителите представиха 3 серии превключватели и контакти: W59 Frame, Prima и Rondo. Относно Wessen можете да намерите голям брой положителни отзиви в интернет, така че през 2019 г. тази марка може да бъде наречена една от най-добрите в бюджетния сегмент.

Wessen

Lezard

Турската компания Lezard също е евтин, но в същото време висококачествен производител на електрически аксесоари, който може да се конкурира с други марки на руския пазар. Лазарските продукти са направени от екологично чисти материали, имат дискретен дизайн и всичко това на евтини разходи. Единственият съществен недостатък на производителя е ограничената гама от аксесоари. Освен това можете да намерите такива отрицателни отзиви като ниска здравина на продукта, но като се има предвид цената, този недостатък е доста очакван.

Lezard

Вико

Нашата класация на най-добрите производители на контакти и ключове се попълва от много популярната компания Viko в ОНД. Турският производител извършва големи доставки на този продукт на вътрешния пазар, така че е малко вероятно да бъде възможно да се сблъскате с него поне веднъж. Основното предимство на продукта е неговата евтина цена, наличност и надеждност. Лаконичният дизайн на електрическите стоки е представен в няколко цвята и има много класически стил. Продуктите Vito са най-добрият бюджетен вариант, който е лесен за инсталиране, работи дълго време и се произвежда в съответствие с всички правила за пожарна безопасност. Именно за тези качества компанията попадна в нашия рейтинг.

Преглед на Vico контакти и ключове също е на нашия уебсайт, можете да се запознаете с: https://my.electricianexp.com/obzor-rozetok-i-vykluchateley-viko.html.
Вико

Накрая препоръчваме да гледате полезно видео по темата:

Най-добрата серия за домашна употреба

По-горе разгледахме ТОП-10 производители на електрически аксесоари, обаче, както вече споменахме, всяка марка има повече от десетина серии, различни по цена, качество и дизайн. Ако вземем стандартните условия и бюджетния ценови сегмент, който е оптимален за домашни ремонти, бихме искали да подчертаем най-популярните и висококачествени гнезда и ключове от евтиния сегмент.

Така че ние вярваме, че си струва да се даде предпочитание на следните марки и техните серии:

 1. Legrand Valena Classic или Valena Life
 2. Schneider Electric Glossa, Sedna или Unica
 3. Makel Cellia или Lunis
 4. Bticino дневна светлина
 5. ABB Basic 55
 6. Вико Кармен
 7. Лезард мира

Разгледахме най-добрите контакти и ключове през 2019 г., използвайки примера на производителите и техните серии. Всички тези марки отдавна се появяват на пазара на електрическо оборудване и твърдо заемат водеща позиция в него. Предоставените компании произвеждат висококачествени и трайни продукти и всичко, което остава за вас, е да решите правилния модел и да го купите в надежден магазин, където фалшификатите са изключени.

Прочетете също:

(21 гласа)
Зареждане...

4 коментара

 • победител

  Все още красиви и сравнително евтини контакти и ключове се произвеждат от Efapel от Португалия.

  Отговарям
 • Леонид

  Съгласен съм с коментара по-горе! Добра компания

  Отговарям
 • Иля

  Идеалното съотношение цена-качество е Anam, Южна Корея.

  Отговарям
 • Костя

  По време на работа се натъкнах на двойни гнезда за заземяване на Schneider Electric. При инсталиране в гнездата установих, че те не се вписват хоризонтално или вертикално по ширина. Трябваше да отрежа в гнездото местата, където се завинтват винтовете за закрепване на изхода. И в GKL завъртете розетите по диагонал. Закълна се тежко, утайката от подобна ситуация се задържа от няколко години.

  Слагам всякакви гнезда, предпочитам Makel.

  Отговарям

Добави коментар