Препоръки за избор на добра кафе машина за дома

Много от нас не могат да си представят сутринта си без ароматна чаша кафе. В съвременния свят всяка минута е много ценна за нас, затова често просто няма време да приготвим боба по традиционния начин (с помощта на турците)! Незабавната напитка се приготвя бързо, но удоволствието от пиенето й е много съмнително. Как да спестите време и да се наслаждавате на истинско ароматно кафе всеки ден? Отговорът подсказва себе си - трябва да си купите подходящ домакински уред! За да не се загубите сред разнообразието от модели и видове, уебсайтът ElecroExpert препоръчва да се запознаете с актуалните съвети как да изберете кафемашина за дома.

капене

Кафемашините за кафе (филтриране) са най-често срещаният и бюджетен вариант за дома. Тези устройства са евтини, лесни за използване и могат да ви зарадват с повече от една порция ободряваща напитка.

Принципът на работа на апарата е следният:

 • смляно кафе се излива в мрежата (филтъра), която се намира под колбата с вода;
 • вода се излива в контейнера, който се загрява до 90-95 градуса;
 • горещата вода бавно пада на филтъра;
 • напитката влиза в саксията за кафе;
 • след 1-2 минути чаша кафе е готова.

Такава проста система ще ви даде добро питие, обаче за истинските ценители на висококачественото еспресо или капучино, машина за капково кафе не е подходяща. Можем да посъветваме тази опция за подбиращи клиенти, за които изборът на стоки зависи преди всичко от цената.кабел
Ако решите да изберете добра машина за капене на кафе през 2017 г., не забравяйте да оцените основните му параметри. Обърнете внимание на силата, наличието на защита срещу преливане, избора на силата на приготвената напитка и вида на филтрация. Всички тези малки неща ще ви помогнат да купите най-доброто устройство:

 1. Ел. Кафемашина с висока мощност ще загрява водата по-бързо, но имайте предвид, че колкото по-бавно се прави варата, толкова по-силна ще е тя.
 2. Филтър. Стандартната мрежа може да бъде направена от хартия, обикновен найлон или найлон с покритие от титаниев нитрид. Хартиената версия е подходяща за използване само 1 път, докато найлонът е до 60-80 пъти.
 3. Изборът на крепост. Полезна функция, в която можете да изберете колко силно трябва да бъде кафето.

В допълнение, препоръчваме ви да се запознаете с моделите, които са оптимални по цена и качество, като изберете един от които ще бъде правилното решение:

 1. Таймер за стъкло Melitta Optima, Тази машина за капково кафе има много положителни отзиви в интернет. На ниска цена има всички необходими функции. Той е удобен за използване, компактен и има красив дизайн. Обемът на купата е 1,1 литра, което е достатъчно за приготвяне на 3 чаши кафе.
 2. REDMOND SkyCoffee M1505S, Умна машина за кафе, която може да се управлява чрез смартфон. Качеството на кухненските уреди Redmond е тествано във времето. Мощност 600 W, обемът на съда за кафе е малък - само 0,5 литра. Има автоматична печка за отопление и вградена кафемелачка.
 3. Maxwell MW-1650.Това устройство няма дисплей, манометър и други полезни елементи, но все пак при цена от 1500 това не е критично. Той се справя добре с основната си функция, освен това има компактни размери, което е особено важно за малка кухня. Качеството на продуктите Maxwell е тествано във времето.
 4. Philips HD 7457, Друга евтина кафе машина, която препоръчваме заради ниската цена, но високото качество. Едно просторно кафе и бързо приготвяне на кафе напитка го прави един от най-добрите в ценовия си сегмент.

гейзер

Кафе машина или мока тип гейзер също има доста атрактивна цена и функционалност. За разлика от капковата версия, тук не е необходимо периодично да сменяте филтрите, устройството е издръжливо и практично. За да се вари кафе в такова устройство, е необходимо да се излее вода в горната част. При нагряване той ще се пръсне до филтъра с кафе, след което ще се върне през дупките. Така се получава многократно варене, за да се получи порция кафе.Bialetti

Голямо предимство при избора на гейзерна кафемашина за дома е възможността да се варят различни билки и чайове. Устройството е почти универсално, за което е спечелило множество положителни отзиви в онлайн форумите и в рейтингите.

Как да избера гейзерна машина за кафе за дома и какво трябва да търся? Както при капковия изглед, тук има някои нюанси:

 1. Материал. Ако е възможно, изберете уред с метален съд и стъклен капак. Добре е, ако дръжката е топлоизолирана.
 2. Сила на звука. Производителите произвеждат продукти за 1, 2, 3, 6, 9 и 18 порции от напитката. Тук вече е необходимо да се изхожда от броя на членовете на семейството, които обичат кафето.
 3. Ел. Колкото по-голям е обемът на кафемашината, толкова по-голяма е мощността (от 450 до 1000 вата).

Сред най-популярните модели бих искал да отделя следните три, които имат много положителни отзиви на тематични форуми:

 1. Delonghi EMKE 63, Много удобен за потребителя гейзерен модел. Основното му предимство е наличието на таймер, благодарение на който можете да настроите времето за готвене вечер, така че ароматното кафе да ви очаква до закуска. Много експерти препоръчват да изберете Delonghi EMKE 63, защото качеството на устройството е на много високо ниво.
 2. ENDEVER Коста-1020, Сравнително нова машина за производство на кафе, която е търсена от 2016 г. заради ниската си цена. Въпреки факта, че цената на устройството е малко повече от 2500, кафето се приготвя бързо и нищо не влияе на вкуса.
 3. Delonghi EMK 9 Alicia, Можете да изберете тази машина за кафе на гейзер, ако не намерите Delonghi EMKE 63. Всъщност много подобен модел, но без дисплей. Що се отнася до очевидните недостатъци, те не са, но предимствата могат да бъдат идентифицирани бързо кафе, компактни размери и чист външен вид.

капсула

Една от най-добрите в много отношения е кафемашините за капсули. Те са много удобни за използване, защото за да направите напитка, трябва да поставите капсулата с кафе в машината и да натиснете програмния бутон. Капсулата се пробива на 3 места със специална игла, през която въздухът и горещата вода влизат в тази черупка. Страхотна ароматизирана напитка е готова!

Този модел напоследък стана много популярен, но има и свои собствени характеристики. Ако решите да изберете тази опция, ще трябва постоянно да купувате специални капсули, които са по-скъпи от обикновеното кафе. Освен това трябва да вземете предвид факта, че ще трябва да избирате от асортимента, който е представен в капсули.капсула
Не се ли страхувате от тези функции? Поздравления, скоро ще станете собственик на изключителна машина за дома и офиса, която прави отлично кафе. Въпреки това, преди да изберете машина за кафе на капсули през 2017 г., ви съветваме да се вслушате в нашите полезни препоръки:

 • мощността на продукта трябва да бъде най-малко 1000 вата;
 • максималната стойност на помпата е 15 бара;
 • дайте предпочитание на устройство с подвижно отделение, това е доста удобно за измиване на кафе машина;
 • полезни функции, на които трябва да обърнете внимание, включват автоматично изхвърляне на използвана запечатана капсула и регулиране на нивото на водата.

Най-популярните модели за 2017 г. са:

 1. Bosch TAS 4301/4303/4302 / 4304EE Joy, Въпреки факта, че няма дисплей, контролите са доста прости и ясни. За такава цена (около 5000) е трудно да се намери достоен аналог, защото Качеството на изграждане на Bosch е много високо.
 2. Krups XN 3005/3006/3008 Неспресо.Друга евтина, но надеждна машина за кафе с капсули, която препоръчваме да изберете. Единственият недостатък са скъпите му капсули, но иначе много удобен за използване модел, който в същото време бързо прави кафе.
 3. De´Longhi Nespresso Latissima Touch.Тази кафемашина има атрактивен дизайн, интуитивни контроли и компактни размери. Перфектен както за дома, така и за офиса. За любителите на кафето с млечна пяна препоръчваме да изберете De’Longhi Nespresso Latissima Touch, който е доста популярен през 2017 г.

рожков

Кафемашините от рога са може би най-добрите до момента и ако е възможно, ви съветваме да изберете този конкретен тип. Това се потвърждава от многобройни отзиви, оценки и видео рецензии. Идеална стойност на парите, които ще оценят истинските "любители на кафето"!Тип рожков
Принципът на работа на кафе-рог машина е следният:

 • смляното кафе се излива в специални рога (алтернатива на окото);
 • под високо налягане водата (под формата на пара или благодарение на специална помпа) преминава през кафените зърна.

Понякога в пакета е включена машина за капучино, благодарение на която можете да се угодите с вкусно капучино.

Преди да купите този електрически уред тип рожков, трябва да знаете някои нюанси, които ще ви помогнат да изберете правилния продукт:

 • Помпа или пара. В машините за парно кафе водата кипи и се превръща в пара, което не влияе много качествено на напитката (истинското кафе се приготвя при температура 85-95 градуса). При помпено действие наляганията не се създават от пара, а от помпи с помпа, така че водата се нагрява до 90 градуса.
 • Налягане и мощност. Един от най-важните параметри на апарата тип рожков е горещата пара. Колкото повече мощност има устройството, толкова по-голямо е налягането на парата. В същото време високото налягане ще осигури бързо време за приготвяне на страхотна напитка. Ако цените времето си, идеалната машина за кафе е от 1000 вата с налягане най-малко 15 бара. В допълнение, високата мощност и налягане се придружават от голям обем на колбата, до 1,5 литра!
 • Изборът на обем, който да се подготви. Някои електрически уреди от рожков имат отлична функция за избор на порции. Можете да изберете колко чаши от напитката искате да сварите, което е много удобно за малка компания от „любители на кафе“.
 • Рог материал. По-добре е да изберете метален клаксон, така че зърната ще се затоплят по-силно и вкусът ще бъде по-наситен.
 • Допълнителни функции. Като допълнителни параметри кафемашината с клаксони може да има защита срещу прегряване, функцията да не включва устройството без вода или бързо изключване.

рожков

Когато избирате машина за кафе на рог за дома, ви съветваме да обърнете внимание на следните 3 модела:

 1. VITEK VT-1517, Основното предимство на това устройство е ниската му цена (около 12 хиляди за 2017 г.). Въпреки това, той има автоматична машина за капучино, загряване на чаши и други важни функции.
 2. De´Longhi ECI 341 WH / BK / CP / BZ Distinta.Друг бюджетен модел, който не се поддава на специална критика, като на цена 13 хиляди, тя има всичко необходимо за приготвяне на вкусно кафе.
 3. Saeco Odea Giro Plus V2.Цената на тази кафемашина е с порядък по-висока, но напълно оправдава нейната стойност. Ако предпочитате зърнено кафе, препоръчваме да изберете това устройство. Надежден италиански монтаж, сравнително тиха работа и красив дизайн трябва да се откроят сред предимствата.

Тук всъщност е цялата класация на най-добрите кафемашини за дома по отношение на цена и качество.И накрая, препоръчваме ви да се запознаете с видео съвети как да изберете добър модел и да не преплащате излишните пари:

Експертно мнение

Това са всички съвети, които искахме да ви предоставим как да изберете кафе машина за дома. Внимателно прочетете препоръките преди да купувате и прочетете отзивите на форумите. Не забравяйте, че е по-добре да закупите качествен продукт веднъж, отколкото постоянно да харчите пари за ремонт на евтин модел!

Прочетете също:

Експертно мнение

(4 гласа)
Зареждане...

Добави коментар