Експертни съвети относно избора на производител на кисело мляко за дома

Всички сме чували за ползите от киселото мляко. Трябва да се отбележи обаче, че само натурален продукт е полезен, без багрила и аромати. Най-добре е да го приготвите у дома, в специален домакински уред. Днес ще ви разкажем за това как да изберете производител на кисело мляко през 2017 г., какво е важно да знаете за основните параметри и коя компания има най-добрите модели. Стандартен уред представлява малък кръгъл контейнер с пластмасов калъф и прозрачен капак, под който се поставят буркани с различен обем. Работи се от електрическа мрежа, управлението е доста просто. Много модели имат таймер за удобство. Какво друго трябва да търсите, когато избирате добър производител на кисело мляко?

мощност

Производителите на електрически кисело мляко имат много малко мощност, което ги прави много икономични. Мощността на стандартните устройства за приготвяне на кисело мляко не надвишава 18 вата. Това се дължи на факта, че устройството загрява течността в буркани до 40 градуса, след което през цялото зададено време тази температура просто се поддържа. Има някои модели с мощност до 120 W, но поради поддържането на температурата по време на процеса на квас, консумацията на енергия също е почти незначителна. Ето защо приятна особеност е фактът, че за да се избере добър производител на кисело мляко, мощността няма значение.Добър модел

управление

Както отбелязахме малко по-високо, управлението на производителите на кисело мляко е изключително лесно. За най-простите модели трябва да включите уреда и да го изключите след определено време. По-добре е да изберете производител на кисело мляко с таймер и автоматично изключване. Между другото, в някои модели се предлага и регулатор на температурата, но когато го избирате, не трябва да му обръщате специално внимание. За да приготвите добро кисело мляко, температурата винаги трябва да се поддържа в района на 40 градуса и най-често тя се настройва автоматично.Лесна работа

буркани

За да изберете правилния производител на кисело мляко, трябва да обърнете внимание на броя и материала на бурканите. Може да ви бъдат предложени стъклени или пластмасови контейнери. Хората са по-склонни да изберат първия вариант, въпреки факта, че той е по-скъп и стъклото може да се счупи. Това се дължи на лошата репутация на пластмасата, защото при нагряване некачественият материал може да отделя вредни вещества. Малко вероятно е някой да иска да рискува, особено ако продуктът се приготвя за деца. Разбира се, в наше време производителите на производители на кисело мляко обещават, че пластмасата им е безопасна, висококачествена и термоустойчива, но наистина е трудно да се провери. Изборът е ваш, във всеки случай попитайте продавачите за възможността да купят сменяеми буркани в случай на счупване или повреда. Броят на чашите може да бъде различен - от 4 до 12 броя. Възможно е да изберете производител на кисело мляко с една вместимост 1-2 литра. Обемът също може да бъде различен, експертите съветват да изберете 150 мл. Това е удобен вариант за съхранение в хладилника и оптималната порция за един човек.Стилен модел

Най-добрите производители и модели

За да изберете най-добрия производител на кисело мляко през 2017 г., трябва да вземете решение за фирмата производител. В момента на пазара на домакински уреди доста компании се занимават с производството на отлични домакински уреди за приготвяне на йогурти. Специалистите определят следните марки като лидери:

 • Tefal;
 • Oursson;
 • ВЕС
 • Moulinex;
 • Redmond
 • Philips
 • Braun;
 • Ariete.

Производител на сладолед Ariete

Можете да изберете някоя от тези компании и ще останете доволни, тъй като всяка от тях има свои собствени характеристики и предимства. Например моделите Tefal имат функцията да приготвят извара и кефир, а качеството на киселите млека като цяло се счита за безупречно. Домашните уреди от Moulinex имат красив дизайн, удобство, компактност и проста работа. В Ariete можете да изберете отлични производители на сладолед за кисело мляко, както на снимката по-горе, и на достъпна цена. Повечето модели на предоставените марки са оборудвани със специален маркер, благодарение на който винаги ще знаете датата на подготовка на продукта.

Цените за производителите на кисело мляко могат да бъдат много различни, всичко зависи от компанията, функциите, дизайна и други критерии. Според популярния онлайн магазин, бюджетната опция е моделът Great Rivers Chernichka-1. За 2017 г. цената му е 600 и е наистина евтина. Цената на най-скъпите производители на кисело мляко за дома варира около 10 000. Съветваме, ако е възможно, да изберете не най-евтиния вариант, тъй като въпреки това критерият „цена-качество“ винаги е важен.

Най-добрите модели производители на кисело мляко днес (реалната цена е посочена в скоби):

 • Oursson FE1502D (3000);
 • VES H-270 (до 2500);
 • Tefal YG500132 (6500);
 • Lumme LU-1480 (2000);
 • VITEK VT-2600/2601 (2500).

И накрая, препоръчваме ви да се запознаете с видео съветите как да изберете отличен производител на кисело мляко:

"Всички бъдете мили!"

Говорихме за това как да изберем производител на кисело мляко и какво е важно да знаем за този уред. Надяваме се, че информацията ще ви бъде полезна и скоро цялото семейство ще се наслади на вкусни и здравословни домашни продукти. Повярвайте, че с този домакински уред самият процес на готвене ще донесе само удоволствие. Множество положителни отзиви потвърждават това.

Прочетете също:

"Всички бъдете мили!"

(2 гласа)
Зареждане...

Добави коментар