Рейтинг на стабилизаторите на напрежението за дома

Стабилизаторите на напрежението се използват за защита на домашната електрическа мрежа от пренапрежения, в резултат на което домакинските уреди и различни електроники могат да се провалят. Днес на пазара можете да намерите широка гама от модели и производители на този тип защитни устройства. Ето защо, за да можете да изберете правилното устройство за вашите собствени нужди, в тази статия сме предоставили най-добрите регулатори на напрежението за дома. Оценката се съставя не само за цената и качеството на устройствата, но и за целта - използвайте единствено за защита на едно устройство (например газов котел) или цялата домашна мрежа.

До 2 кВт

Моделът, проектиран за мощност до 2000 вата, е най-подходящият вариант за газов котел, компютър, телевизор или хладилник. По правило за първите три устройства е напълно достатъчно да закупите стабилизатор с характеристики 800 V * A или 480 W. За да защитите хладилника, се нуждаете от по-мощно устройство - от 1,5 до 2 кВт, което е свързано с голям стартов ток на оборудването.

Следователно, следните участници в рейтинга са най-добрите стабилизатори на напрежение до 2000 W:

POWERCOM TCA-2000, Тип изпълнение на реле, точност на стабилизация 5%, ефективност 95%. Има защита от късо съединение и високо напрежение. На гърба има 4 гнезда, което ви позволява да свържете до 4 електрически уреда. Леко тегло и външен дизайн. Средната цена от 2000г.
TCA-2000

BASTION Teplocom ST-222/500, Един от най-добрите модели за газов котел. Ниското входно напрежение (145 V), релейният тип изпълнение, малките размери и разумната цена (2700 през 2017 г.) бяха основните причини за добавяне на този стабилизатор към класацията.
Teplocom ST-222/500

ENERGY ARS 1500, Проектиран специално за котли, както точността на стабилизиране е 4%, а ефективността е 98%. Предимствата на ARS-1500 ENERGY са възможността за монтаж на стена, защита от прегряване, токове на късо съединение, смущения и пренапрежение. Нивото на шума е доста ниско - 30 dB. Цената е по-висока от тази на конкурентите - цели 6 500, но по отношение на качеството и надеждността е един от най-добрите стабилизатори на напрежението за газови котли, телевизори и хладилници.
ARS-1500

Препоръчваме ви също да прочетете статията - как да изберем котел без прекъсване!

5 до 8 kW

Ако апартаментът е построен преди 2006 г., тогава допустимата мощност при използване на електрическа печка е не повече от 7 kW, така че изборът на еднофазен стабилизатор в диапазона на мощността от 5 до 8 kW ще бъде правилното решение. В допълнение, такива характеристики са подходящи за малка къщичка, в която няма мощни потребители на електроенергия.

Класацията на най-добрите стабилизатори на напрежение от 5 до 8 kW включва следните устройства:

Energy Classic 9000, 5% точност, 98% ефективност, може да предпази от прегряване, късо съединение и дори смущения. Стенен монтаж, тегло около 20 кг. През 2017 г. средната цена е 31 хиляди, което е доста оптимален показател.

Energy Classic 9000

RUCELF SRWII-9000-L, Вторият в класацията е реле стабилизатор за апартамент и лятна резиденция. Грешката е не повече от 3,5%, ефективността е 98%, има защита срещу всички най-неблагоприятни ситуации (късо съединение, прегряване и др. мрежово пренапрежение, смущения).

RUCELF SRWII-9000-L

SVEN AVR PRO LCD 10000, Е, нашите ТОП-3 затварят друг евтин, но добър стабилизатор, който е подходящ за 220V мрежа. Точността на стабилизация е по-ниска при него - 8%, но въпреки това се справя отлично. Един от най-добрите модели за апартамент и лятна резиденция го прави цената - 13,5 хиляди, което е значително по-ниско от аналозите му.

SVEN AVR PRO LCD 10000

Преди да вземете решение за подходящ модел, препоръчваме ви да проучите инструкциите за това как да изберем регулатор на напрежението!

10 до 15 kW

Най-добрият избор на защита за цялата къща или вила е силата на устройството от 10 до 15 киловата. Оптималната стойност е 12 kW. Следните модели са включени в класацията на стабилизаторите на напрежението в този диапазон:

ORTEA Vega 15-15 / 10-20. Скъп, но много надежден регулатор на напрежението, който може да издържи натоварвания до 15 кВт. Издържа на големи претоварвания, тъй като трансформаторите са проектирани с резерв на мощност и са импрегнирани с лак.

ORTEA Vega 15-15 / 10-20

Работи в напрежение от 141 до 290 волта, т.е. в състояние да коригира ситуация с ниско напрежение или обратно с пренапрежение. Италианското качество се потвърждава от голям брой положителни отзиви за компанията. Ако говорим за допълнителните предимства на ORTEA Vega 15-15 / 10-20, трябва да подчертаете мекото регулиране на напрежението (точност от 0,5%). Има вградена защита от мълния и възможност за работа в температурния диапазон от -25 ° C до + 45 ° C. 

Важно е също така да се отбележи, че след стабилизатора светлината не мига, за разлика от електронните стабилизатори с груба настройка на стъпките. Този стабилизатор има модерна интелигентна система за защита от пренапрежение, която използва компоненти на известни европейски марки като ABB, Shneider Electric, което казва много. 

RUCELF STAR-12000, Способен да издържа натоварвания до 10 кВт, дизайн на реле, ефективност 98%, точност на стабилизация 6%. Отзивите на клиентите в повечето случаи са положителни, така че можете спокойно да препоръчате този стабилизатор като един от най-добрите за дома.

RUCELF STAR-12000

RESANTA LUX ASN-10000N / 1-Ц, Подобно на 8-киловатния си колега от предишната класация, това устройство е добро, защото е евтино (около 10 хиляди), а също така защитава домакинските уреди от спада на напрежението, Основният недостатък е грешка от 8%. Като цяло отзивите са положителни, качеството е средно.
ASN-10000N / 1-Ц

Енергия ACH 20 000, Той може да се справи с натоварване до 15 кВт без проблеми, докато грешката е сравнително малка - 6%, а ефективността до 98%. Устройството работи тихо, поставя се на пода, струва не повече от 33 хиляди. Добър вариант за къща с напрежение 220 V.ACH 20000

Трифазна мощност

Е, последната оценка, която бих искал да дам, е най-добрите регулатори на напрежението за 380 волта. Ако трябва да защитите цялата мрежа с едно устройство, препоръчваме да изберете един от участниците в нашите ТОП-3:

Energy Hybrid SNVT-15000/3, Ефективността е 98%, грешката е не повече от 3%, типът на изпълнение е хибриден. Цената е не повече от 55 хиляди, което е средният ценови диапазон.
SNVT-15000/3

Lider PS15Best, Той е и един от най-добрите трифазни стабилизатори на напрежение по отношение на цена и качество. Предпазва мрежата от 380 волта от късо съединение, пренапрежение и прегряване. Цената е 62 хиляди, малко по-скъпа от лидера на класацията.
PS15Best

RESANTA ACH-20000/3-EM, Е, списъкът ни с най-добрите защитни устройства от компанията Resanta приключва. Неговите предимства са стабилизационна точност от 2%, активна мощност до 20 кВт и надеждна защита на мрежата от всякакви проблеми. В допълнение, бюджетната цена (около 37,5 хиляди) го прави оптимален по отношение на разходите и надеждността.
АСН-20000/3-ЕМ

Ако имате нужда от трифазен стабилизатор, за да защитите един потребител, можете да изберете устройство с по-малко мощност, което ще спести пари. Съветваме ви да изберете правилния CH, като се съсредоточите върху производителите, които сме предоставили в нашия ТОП.

Затова разгледахме най-добрите стабилизатори на напрежението за дома. Надяваме се, че нашата оценка беше полезна за вас и ви помогна да изберете най-добрия модел за вашите собствени условия на кандидатстване!

Интересна тема:

(2 гласа)
Зареждане...

4 коментара

 • Артьом

  И защо не волтовите стабилизатори участват в класацията на стабилизаторите ???
  Все едно да говорите за автомобили и да не споменавате Mercedes или BMW.

  Отговарям
 • Мила

  Имаме къща, имаме нужда от 20 кВт стабилизатор, 3 фази, само домакински уреди. Какъв стабилизатор и реле за напрежение трябва да се настроят на входа на електричество? Температура от -25 до +60

  Отговарям
  • Фисан Раиса

   Вижте трифазен електромеханичен стабилизатор на напрежението SUNTEK 20000 VA.
   Или можете да поставите три еднофазен стабилизатор на напрежение SUNTEK 8500 VA, 120-285V, 3 години гаранция. Релейните стабилизатори имат функция, която работи при -40 +40

   Отговарям
 • Isroil

  Артем, страхувам се в този списък на стабилизатори на напрежение, можете да се свържете с Mercedes, единствено ortea като най-надеждните стабилизатори. 😉

  Отговарям

Добави коментар