Оценка на най-добрите микровълни по отношение на цена и качество

Микровълновите фурни са неразделен атрибут на човешкия живот. Без микровълнови печки е трудно да си представим модерни жилища, офиси, жилищни помещения, бюфети, столове за производство, пансиони, ваканционни домове. Въпреки шума около опасностите от магнитното излъчване, хората не са готови да се откажат от такъв удобен домакински уред. Затова по-долу разгледахме най-добрите микровълнови печки за 2017 г. по потребителска оценка. Както се оказва, можете да изберете добра микровълнова до 5000. Тя ще стане надежден помощник в домашната, търговската и индустриалната сфера. И така, разпределихме първите места в следния ред.

Midea EG720CEE

Midea EG720CEE надвишава класацията на микровълновата. Това беше нейният набор от функционални характеристики, както и цената, която стана определяща. Това е вътрешен обем от 20 литра, тегло - 10.4 кг, наличието на скара с капацитет 1000 вата, мощност на микровълновата 700 вата.

Midea EG720CEE

Midea EG720CEE ви позволява да използвате режимите на размразяване, автоматично готвене. Микровълнова, управлявана чрез сензорен панел с дисплей. Има звуков сигнал, съобщаващ за завършването на процеса на готвене, детска брава и осветена с емайл камера. Средната цена на Midea EG720CEE през 2017 г. е 4750.

Според потребителските оценки тази конкретна микровълнова фурна е в горната част на списъка, тъй като се характеризира с висококачествена пластмаса и отлично ниво на изграждане. От практическите предимства те отбелязват равномерно загряване и отлична работа на функцията Auto Chef. Няма и коментари за надеждността. Интензивната работа на микровълновата за дълго време не влияе върху функциите и производителността. Тази извадка е най-добрата сред микровълновите фурни дори в средния ценови сегмент.

Electrolux EMS 21400 W

Второто място по цена и качество естествено заема известният производител на домакински уреди Electrolux. EMS 21400 W е ясният лидер сред микровълните. Това е стилен черно-бял калъф с дисплей и въртящи се превключватели. Работен обем - 21 литра, мощност на скара - 1000W, микровълни - 800W. Режими на захранване - 11. Камерата е покрита с емайл.

Electrolux EMS 21400 W

Цената на микровълновата е 11500. Според потребителите всички очаквания са изпълнени от Electrolux EMS 21400 W. Това е безшумна работа, стилен дизайн, равномерно отопление, отлични показатели. Някои са натъжени от леко опъната врата; трябва да се положат усилия за отварянето й, но това е недостатък, на който не всеки ще обърне внимание.

Второто място в класацията на най-добрите самостоятелно микровълнови фурни Electrolux EMS 21400 W се дължи на високата цена с подобни характеристики с микровълновата фурна, която заема първата позиция. Всъщност потребителят заплаща за стилния дизайн и популярното име на производителя, но това не намалява предимствата на микровълновата.

Хоризонт 20MW800-1378

Това е заслужено трето място в класацията на микровълновите фурни. Моделът се отличава със спартански набор от функции. Не е оборудван с грил и режим Auto Cook. Системата за управление е механична. Това са въртящи се дръжки, които се считат за ненадминати по надеждност.Вътрешният обем на микровълновата е 20 литра, режимите на захранване са 5. Horizont 20MW800-1378 генерира 800 W микровълни.

Хоризонт 20MW800-1378

Въпреки ограничената си функционалност, тази микровълнова печка събра много възторжени отзиви. Основните му предимства са, че купувачите смятат проста и разбираема система за управление, равномерно отопление, отлично качество на изграждане.

Недостатъкът е липсата на блокиране от деца и скара, но цената от 3500 компенсира тези технически недостатъци. С такива оперативни предимства фурната заслужава челна позиция в класацията на микровълновата 2016-2017. Horizont 20MW800-1378 е отличен вариант, както за дома, така и за офиси, бюфети, трапезарии, жилищни зони в предприятия, в бизнес центрове.

SUPRA MW-G2119TW

Тази микровълнова фурна има сходни характеристики с предишните членове на класацията. Тя се различава само в отсъствието на функцията „Автоматично готвене“, както и в по-ниска мощност на грил от 800 вата. Цената през 2017 г. е 5500. Това е средно претеглена цена, тя може да бъде повече или по-малка в различни магазини, но със сигурност е по-добре да спестите 2000 и да купите микровълнова фурна, която е на трето място.

SUPRA MW-G2119TW

Прегледите на SUPRA MW-G2119TW показват, че моделът отговаря на високите стандарти за надеждност. От положителните качества се отбелязват и удобен контрол, тиха работа и равномерно затопляне. Всичко това свидетелства, че SUPRA MW-G2119TW заслужено заема своето място в класацията на най-добрите микровълнови фурни.

BBK 23MWG-923M / BX

Интересен модел е абсолютно среден показател в цената и качеството сред микровълновите фурни. Той има следните характеристики:

 • обем - 23 литра;
 • тегло - 14,1 кг;
 • мощност на микровълнова - 900W;
 • вътрешното покритие е емайл;
 • механичното управление се осъществява с помощта на механични превключватели.

BBK 23MWG-923M-BX

Фурната също има набор от функции:

 • режим на размразяване;
 • регулиране на мощността - 5 режима;
 • таймерът е проектиран за 30 минути.

Цената през 2017 г. на BBK 23MWG-923M / BX е 5300. Според отзивите на потребителите, той влезе в най-високия рейтинг на микровълновите печки поради безшумна работа, ефективно и бързо размразяване, удобна, надеждна и разбираема работа. Няма коментари за надеждността и намаления набор от функции. В резултат на това получаваме напълно осреднена версия на микровълновата, която заема своето място в класацията. Тази позиция се дължи и на недостатъчната популярност на производителя.

LG MB-4043DAR

Моделът от друг известен производител на домакински уреди затваря класацията на най-добрите микровълнови фурни. Тя се различава от другите микровълнови фурни с това, че решетката е с капацитет само 600 вата, а вътрешният обем на камерата е 20 литра. При всичко това средната цена за 2017 г. е 8 200, което е малко по-високо с недостатъчно оптимална функционалност.

LG MB-4043DAR

Положителните аспекти включват добро качество на сглобяване, стилен дизайн и ниско ниво на шум по време на работа. Клиентите също така отбелязват бързо загряване на съдовете и доста полезна функция за защита срещу деца. Що се отнася до недостатъците, не намерихме никакви специални, ако не вземете предвид цената.

Обобщавайки

Изненадващо, най-добрите печки според потребителите трябва да имат следните качества:

 • надеждност;
 • равномерно затопляне;
 • лекота на работа (сензорното управление не е популярно);
 • висококачествен монтаж;
 • цена;
 • дизайн.

И накрая, препоръчваме ви да гледате полезно видео по темата:

Експертно мнение

Трябва да се отбележи, че сред представените модели няма конвекция. Някои микровълнови фурни изобщо нямат тези функции. Това означава, че микровълновите фурни се считат за спомагателно устройство в кухнята и се обръща малко внимание на нейните допълнителни функции. Основните от тях са размразяване и нагряване. Не се счита за недостатък е липсата на детска ключалка. Надяваме се, че сте се насладили на нашата класация на най-добрите микровълнови печки за 2017 г. по отношение на цена и качество.

Интересна тема:

Експертно мнение

(3 гласа)
Зареждане...

Добави коментар