Проблеми с мрежовото напрежение

Къщата се намира в село в района на Москва, къщата е нова, цялото окабеляване е ново (около 5 години). От средата на пролетта до средата на есента всичко е достатъчно в захранването от средата на пролетта до средата на есента, но от средата на есента 2-3 гнезда може да се изключат веднага в къщата (но ако я изключите за няколко дни, тогава всичко работи, но отново за известно време), нагревателите започват леко да се затоплят , помпата в кладенеца също се разклаща слабо, кофата се набира за около 10 минути. Съседите са добре, кажете ми каква може да е причината?

Зареждане...

един коментар

 • Admin

  Гнездата са изключени - ако разбрах правилно, имате един или повече прекъсвачи, които доставят тази част от окабеляването, и ако всичко е нормално, те се изключват поради претоварване - тоест включвате товар в тези гнезда, който общо надвишава рейтинг на този прекъсвач. Ако нагревателите се затоплят слабо, помпата се изпомпва слабо, тогава това е знак за ниско напрежение, което може да се дължи на две причини.
  Първата причина е, че ниското напрежение идва при вас, по време на студено време това е често срещан проблем. Освен това, ако всичко е нормално със съседите, тогава те могат просто да бъдат захранвани от друга фаза, при която напрежението е по-високо.
  Втората причина е грешната секция на кабела във вашия кабел. Ако натоварването на електрическите уреди е по-голямо от допустимото за този кабел, тогава ще се наблюдава спад на напрежението. В този случай кабелът ще се нагрее, което в крайна сметка ще доведе до повреда, пожар.
  Поканете електротехник, за да разберете причината. Измервах напрежението и също проверих всичките ви проводници, по-специално съответствието на секциите на кабелите с действителното натоварване на електрическите уреди, състоянието на контактните съединения, при което също може да има спад на напрежението.

  Отговарям

Добави коментар