Помогнете ми да избера кабел за свързване на бизнес сграда

Анатолий пита:
Добър ден. Моля, кажете ми коя жица е по-добре да изберете, къща и сграда с разстояние 25 метра, в сграда 2 котли, помпена станция, електрическа печка 2 горелки, микровълнова фурна, хладилник, чайник. Полагането на кабели ще бъде под земята, каква секция да изберете и въведете ?! Благодаря.
Отговорът на въпроса:
Здравейте! Надявам се, че разбрах правилно въпроса ви и искате да положите линия от къщата до сградата, за да я електрифицирате

За да изберете необходимите секции:

1. Решете каква номинална стойност има вашата встъпителна машина.

2. Ще се определи коя машина сте поставили в началото на реда. Стойността му не трябва да бъде повече от отварящата машина, може и по-малко, погледнете силата на оборудването и колко устройства ще включите едновременно. Да предположим, че въведете еднофазна 25А, това означава, че е рационално да поставите същата 25А с вашето оборудване в началото на линията към вашата сграда, защото например 16А ще бъде ясно малка, например помпената станция няма да започне, когато котелът е включен и ще избие машината.

В този случай не е нужно просто да добавите мощността на всички устройства и да прочетете общия ток, най-вероятно ще получим фантастични числа, трябва да изхождаме от наличната сила на тока, ограничена от входния прекъсвач.

3. Определя се с уплътнението. Тъй като ще полагате под земята, рационално е да използвате кабел като стандартния VVGNG-LS и да го поставите в твърда HDPE тръба. Възможно е също така да се полагат бронирани кабели без тръби, например VBBSHV, Разбира се, възможно е да се постави VVG в земята без тръба и толкова много често се правят у дома. Но при условие, че няма увеличени натоварвания в местата за полагане, например, входът на колата в двора и други подобни и няма остри предмети (камъни, отломки и др.) В земята и вие също ще запомните маршрута на полагане, за да избегнете повреда на кабела в случай на разкопки. Но по-добре, в края на краищата, в тръбата.

4. След като изберете машината, вече можете да изберете напречното сечение на кабела, например за ток и загуби, като използвате онлайн калкулаторили „оценка“ съгласно таблица 1.3.4. на глави 1.3. PUE.

Надявам се, че ясно отговорих и правилно разбрах проблема ви!

(1 гласа)
Зареждане...

Добави коментар