Помогнете ми да се справя с превключвателя на светлините с два клавиша

Максим пита:
Здравейте Кажи ми, моля. Имам двоен превключвател към банята. Единият ключ към банята, вторият към коридора. Въпросът е, защо четири проводника са един плюс и три минуса? Сложих сензора на светлината в банята. Как да направя права линия в банята? И оставете коридора на ключа. Ако отгоре на клавишите има три проводника, 2 минус и 1 плюс, и 1 под минуса? Благодаря ти много!
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Какви са плюсът и минусът, може ли фазата и нулата? Не знам защо имате 4 проводника, обикновено три - входящата фаза и два изходящи (по един от всеки ключ към всяка лампа). Необходимо е да разберете кой от проводниците отива в банята по метода на изключване ALTERNATIVE и да го свържете директно към входящата фаза. Четвъртият проводник към превключвателя може да се окаже нулев, трябва да потърсите място. А проводниците от лампите също могат да звънят като нула.

Между другото, понякога се случва превключвателят да се инсталира не във фазовата междина, а в нулевата пропаст на проводника. В случая всичко е подобно.

Можете да прочетете за свързването на превключвател с два клавиша тук - https://my.electricianexp.com/elektricheskaya-sxema-podklyucheniya-dvuxklavishnogo-vyklyuchatelya.html

Зареждането ...

Добавете коментар