Как да свържете превключвателя към ниска скорост в аспиратора?

Максим пита:
Добър ден, моля ви да помогнете да се справите с превключвателя за качулката. Опитах всички опции, но не мога да постигна желания резултат. Оказва се с различни опции за свързване, или „изтича / изключва силно“, след това „силно / слабо“, или „силно / силно“. И е необходимо тя да е „слаба / изключена“. Благодаря ви
Превключвател на качулката
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Ето типичен дизайн на качулка. Както го разбирам, вие искате да замените стандартния многопозиционен селектор за скорост с обикновен превключвател, така че да се включва само ниска скорост, нали? Тези три проводника стърчат от стената от аспиратора или бялото също е свързано с него? Кой превключвател беше преди, помниш ли как беше свързан?

По принцип трябва да намерите жица, към която ако приложите фаза, ще започне бавна скорост. Изолирайте останалите проводници. Ако погледнете приложената верига, тя показва качулка с тристепенна двигател, ако имате нужда само от бавна скорост, тогава превключвателят (превключвател на превключвателя) се поставя между фазата (нека лилавото е фазата) и тел номер 1 (тукЧерно).
Диаграма за свързване на качулката
Можете да започнете своето търсене по друг начин. Следващата фигура условно изобразява многоскоростен двигател, подобен на качулка (освен може би верига с конвенционален вентилатор). Тук е показано, че жицата (ЗЕЛЕНА), която е отговорна за "максимума", ще покаже по-малко съпротивление спрямо "нулевия" проводник. Малка скорост ще има повече съпротива (ЧЕРВЕН).
Съпротивления за намотка на многоскоростни двигатели

Зареждането ...

Добавете коментар