Свързване на пералня 220V / 50Hz към 220V / 60Hz мрежа

Александър пита:
Добър ден на всички!

На кораба беше донесена автоматична пералня Bosch 220 V, 50 Hz с електронно управление. В морската мрежа 220 V, 60 Hz и неизправност в електронното управление в средата на процеса на измиване. Мислех да взема преобразувател на честотата, за да свържа цялата пералня (виж приложената схема), но не мога да реша: каква мощност, кой производител, какви характеристики трябва да се вземат предвид на първо място. Ако има някакъв начин за решаване на този проблем, кажете ми, моля.

PS. Връщане на автомобила не е предвидено.

Благодаря предварително!

Схема на свързване на пералнята

Отговорът на въпроса:
Добър ден, доста сложен въпрос, отказът може да не се дължи на честотата - електрониката на него, всъщност, е отстрани. Двигателят развива тези обороти, които управляващото устройство ще му управлява според информацията от сензора за скорост, освен ако разбира се не е стандартна домакинска автоматична пералня. Но еднофазното натоварване може да се провали, когато се захранва от мрежа с изолиран неутрал (както е във вашия случай). Фазово или линейно напрежение 220V?

Конвенционалният честотен преобразувател тук не е подходящ. Дори еднофазните модели имат трифазен изход и наистина всички chastotniks са проектирани за товар под формата на електродвигател.

Има такива устройства като инвертори VH-TOR 220/50 Hz - 110/60 Hz. Те влизат в мощност до 3 кВт, вече можете да захранвате машината от нея чрез 110-220V трансформатор със съответната мощност, номинална на 60 Hz.

Можете да поръчате от специалист по електроника конвертор, направен по схемата на Поляков, публикувана в Радио журнал № 3, 2000 г. с модернизация под формата на мощни транзистори на изхода.

За съжаление не знам готови решения, но не можах да намеря изгодни оферти в мрежата.

Зареждане...

Добави коментар