Как да свържете полилей с много следи със заземяване?

Имам полиперен полилей (5 рога). От полилея излизат три проводника: фаза, нула и земя ... Искам да свържа два превключвателя на два клавиша, така че да се изгорят два и три рога и да се заземява, как да го направя правилно и най-добре?

Моята версия: използвайте заземяващия проводник като втора фаза, но какво ще кажете, ако все пак трябва да направите това и заземете полилея. От тавана излизат и три проводника: фаза, нула и земя.

(1 гласа)
Зареждането ...

11 коментара

 • Admin

  Най-вероятно ще бъде правилно да използвате радио реле за полилеи. Сравнително евтиното устройство и промените с него не са много необходими. В допълнение, някои модели могат да се управляват с един ключ за захранване. Едно щракване - една група, две кликвания - другото или и двете. Блокът е поставен в самия полилей, като по размер той е като пакет цигари. Е, в самия полилей ще трябва да направите изключение за две групи лампи. Препоръчва се да се заземи полилея, но не е задължително, само за времето на поддръжка е необходимо да се спазват мерките за безопасност и напълно да се обезвъздуши машината. Тъй като земята излиза от тавана, а земята също излиза от полилея, разбира се, заземете го, като свържете едноименните проводници.
  Схемата за свързване на полилей с пет рамена към двоен превключвател е предоставена в статията https://my.electricianexp.com/sxema-podklyucheniya-pyatirozhkovoj-lyustry.html

  отговор
  • Алекс

   И ако не е възможно да инсталирате реле ... мога ли да поставя фазата и заземяването на един проводник? (Тоест, вземете зеленожълтия проводник за фазата от полилея, добавете същия проводник и заземете полилея в единия край, и свържете другия край към фазата и свържете и двете проводници за заземяване от poiolka?) По този начин, за да убие две птици с един камък .. функцията на заземяване от тавана едновременно ще изпълнява както фаза, така и заземяване ..?

   отговор
   • Admin

    Някакъв вид каша. Във вашата ситуация къде отива жълто-зеленият проводник? Ако влезе в кутията и се свърже със същите проводници на земята, трябва да го изключите от тях и едва след това да го използвате като трета жица за полилея. Също така трябва да намерите проводниците от превключвателя в кутията и да определите проводника от втория ключ, да го свържете към жълто-зеления проводник от полилея. Сега към полилея трябва да дойдат два проводника с фаза от превключвателя и нулева жица. Не използвайте заземяващия проводник като работна нула, като в случай на нулева загуба, корпусите на инструмента ще се захранват !!

    отговор
    • Алекс

     За съжаление не разбрах нещо ... имам закупен полилей, първоначално беше сглобен така, че всички рога горят едновременно ... тоест от полилея излизат само три проводника: син - нула; кафяв - фаза; и зелено и жълто заземяване ...
     От тавана, тоест извън кутията, има и три проводника: синьо, кафяво и жълто-зелено за сметка на превключвателя, не помня ... изглежда, че между двата клавиша има джъмпер от кафяв проводник до зелено-жълт ... виждам само утре ...

     отговор
     • Admin

      Сега всичко е изяснено, трябва да преработите схемата на свързване в самия полилей. Оставете лек сноп жици непроменен - ​​това ще бъде нула.
      Изключете тъмните проводници и разделете на две групи лампи и завъртете. Извадете жълто-зелената жица с шайба от полилея.

 • Алекс

  Тоест, в случая направете полилей без заземяване ...? И това са проводниците в превключвателя ...

  отговор
 • Алекс

  И това са проводници в превключвателя, но за моя изненада, тук няма зелено ...

  отговор
  • Admin

   Съдейки по снимката, вече сте изключили превключвателя, т.е. две фази преминават към полилея. Необходимо е да се проследи къде отиват тези проводници. В кутията ли са? Къде отиват следващите?

   отговор
   • Алекс

    Свързах пет-рог ... благодаря, но осем-рог ... объркан съм, защото проводниците от полилея са всички с един и същи цвят ... как да помогна моля ... моля, разберете принципа с две ключове ... остава да се определи коя жица е нула и коя фаза?

    отговор
 • Алекс

  Повторна снимка на проводници от полилея

  отговор
  • Admin

   Един от проводниците отива към лампата, настроен на нула. Тоест, съберете една жица от рогата в грамада, тя ще бъде нула. Разпределете останалите по групи, това ще бъдат фазите на групите.

   отговор

Добавете коментар