Избор на LED драйвери за CREE XM-L2 U2 светодиоди

Сергей пита:
Добър ден Нуждаете се от помощ при избора на драйвер за светодиодите. Светодиоди CREE XM-L2 U2 10бр., Бяла светлина.

  • DC напрежение (VF): 2,9-4V DC;
  • Постоянен ток: 3.0A;
  • Мощност: 10 вата.

Те ще бъдат свързани последователно. Нуждаем се от драйвер за светодиодите, които да работят на 60-70%. Може би два драйвера за 5 светодиода? Кое е по добре?


Отговорът на въпроса:
Можете да използвате всеки драйвер за свързване на светодиодите, ако само той има достатъчно ограничения на изходното напрежение и желания ток. Те ще светят точно толкова, колкото ви липсва ток. За да бъда честен, не видях драйвери за 2А, попаднах само на 1500 mA (1.5A) и 3000 mA).
Да предположим, че можете да ги захранвате с ток от 1500 mA, те ще работят на половината мощност. Тогава, според техническите характеристики на вашите светодиоди, спадът на напрежението върху всеки светодиод ще бъде 3.05V. Така че, за свързване на светодиоди, водачът трябва да извежда повече от това напрежение (обикновено пише, например, 7-30V, 1500 mA).
Колко драйвера да използвате - това вече зависи от вашето техническо решение. Според 1 драйвер 5 светодиода са по-надеждни, в смисъл, че ако 1 драйвер не успее, половината от светлинната инсталация ще продължи да работи, още по-надеждно е да използвате 3 драйвера.

Зареждане...

Добави коментар