Избираме осветление в съблекалнята

Гардеробът е място за съхранение на неща, където трябва да е удобно и леко. Необходимо е сериозно да се подходи към подреждането на тази част от къщата, като се обръща особено внимание на декоративното и функционално осветление. В тази статия ще говорим за опциите за осветителни тела в съблекалнята и ще покажем интересни снимки на примери за тяхното използване в интериора. Имайте предвид, че правилно подбраните осветителни тела могат да направят стая не само удобна, но и много стилна.

Най-често в стандартен апартамент се избира килерче или част от коридора за съблекалнята. Експертите препоръчват площта на оборудваното място да бъде най-малко 4 кв.м. Всички проблеми с осветлението на гардероба трябва да бъдат изяснени преди началото на ремонтните дейности, на етапа на планиране. Основното правило е, че светлината трябва да е възможно най-подобна на естествената, особено ако в тази част на апартамента няма прозорци. Това е необходимо, за да можете да използвате стаята като помещение за монтаж. Освен това, благодарение на добрата подсветка, ще бъде лесно да намерите правилните неща в гардероба. И така, кои лампи да изберете за осветление на уютна съблекалня? Обмислете всички подходящи възможности.Таванна версия

Таванното осветление е най-популярната и удобна опция за тази стая. С равномерно разпределение на светлината по периметъра лесно можете да намерите необходимите неща, скрити във всеки ъгъл на шкафа или стелажа. За малък гардероб най-подходящи са прожекторите, разположени около периметъра или LED лентата. Ако пространството позволява и таваните са достатъчно високи, тогава можете изберете красив полилей, Това е особено вярно, ако съблекалнята е декорирана в класически стил. За ъглово помещение са идеални приспособления за фиксатори, които могат да променят ъгъла на наклон. Можете да видите интересни идеи за осветление на тавана на снимката:

Ако шкафовете и стелажите в съблекалнята са само от едната страна на стената, най-подходящият вариант би бил използването на стенни светлини. За да направите осветление за гардероба със собствените си ръце, трябва равномерно да разпределите осветителните тела от свободната страна на стената.

Комбинираното осветление се счита за най-често срещано, когато в допълнение към полилеи и прожектори се купуват бра и подови лампи в същия стил. Популярен вариант също оставаогледално осветление, шкафове, рафтове и чекмеджета в стаята. За инсталиране можете да използвате удобно осветление с батерия с вграден сензор за движение (те ще се включат, когато някой влезе в стаята). Между другото, по този начин можете не само да направите гардероба още по-удобен за използване, но и да му придадете нотка на модерен стил. Освен че изпълнява директните си функции, осветлението може да действа като декоративен елемент. Ниши в стените, фигурки, картини, манекени - има много възможности за инсталиране на светлина.Примери за стилна декорация на интериора на съблекалнята, благодарение на различни лампи, можете да видите на снимката:

Можете да изберете дифузно или насочено осветление за стаята. Единственото нещо, което не трябва да забравяте, е, че светлината в съблекалнята трябва да бъде приятна, естествена, достатъчно мощна и да не изкривява реалността. Що се отнася до избора на лампи, се препоръчва използването на халоген, LED, флуоресцентни устройства или LED лента. Моля, обърнете внимание, че крушките не трябва да влизат в контакт с дрехи в шкафа (особено халогенни крушки, тъй като бързо се нагряват), тъй като има риск от пожар.

Освен това препоръчваме да се запознаете с идеите за осветление в гардероба с видео пример:

Преглед на интересните опции

Разказахме ви за опциите за осветление в съблекалнята и показахме визуални снимки на примери за тяхното приложение. Надяваме се, че информацията ни е харесала и сега знаете кои лампи да изберете за вашия гардероб. Не забравяйте, че светлината трябва да е естествена, а самата стая е най-добре да се извършва в ярки цветове.

Прочетете също:

Преглед на интересните опции

(2 гласа)
Зареждане...

Добави коментар