Защо светна електромерът на стълба?

Татяна пита:
Здравейте В моята къща има електромер и автоматична машина за 16 А. На улицата на стълб имаше контролен електромер и автоматична машина за 40 А. Светлината в къщата угасна. Отидох да разгледам плота в къщата, там всичко беше наред, машината беше в положение. Контролен електромер изгоря на стълб. Разбира се, те ме обвиниха, че включвам нещо мощно, но аз не направих нещо подобно и най-напред щях да избия плот в къщата си. Подозирам, че постът имаше лош контакт. Но аз не съм експерт. Моля, кажете ми какво може да се случи?
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Номер на въпросите:

1 - колко имате два брояча?

2 - защо на опора 40А, а в къщата само 16?

Попитайте електриците как 40А автоматична машина може да работи по-рано от 16А автоматична машина?

Най-вероятно машината на опората имаше лош контакт и се затопляше, така че броячът ?? Правилно ли разбирам? При лош контакт това често се случва, особено след като клонът, който сте направили, най-вероятно е SIP проводник. Той е алуминий. Течащ алуминиев метал - контактът е отслабен.

Вторият вариант - някъде по въвеждащия проводник от опората към къщата изолацията е повредена и скъсена от водата. Но това е малко вероятно, тогава машината трябваше да работи до брояча на опората.

По принцип няма повече опции и правилно пишете какво би ви нокаутирало, ако включите нещо мощно. И за да „запалите“ брояча, трябваше да заредите добре sooooo. Е, в пъти повече, отколкото вашата 16А машина ще позволи.

Тук дори най-младият електротехник, който не покрива дупето си, ще каже, че по вина на мрежовете, в Наказателния кодекс или на кого сте се обадили там, за да отстраните проблема? Виновен е за лошото затягане, не е направил одит, не е проверил оборудването и т.н.

За да разберете кой трябва да плати за неговото заместване, проверете на чий баланс този „контролен брояч“ на вашия плюс, позволете им да предоставят споразумение, технически спецификации или друг документ, където това е ясно посочено. В противен случай можете да опитате да прибягвате до съдебни спорове.

Зареждането ...

Добавете коментар