Защо машина 63А чука на входа?

Николай пита:
Здравейте Имам такъв проблем. Избива двойник във водна машина на 63A 220v. Той стои веднага след тезгяха. Глюкомерът стои на улицата в едно и също поле с AB. Към него е свързан електрически котел с мощност 9 kW (всеки нагревателен елемент е 3 kW).
Кабелът от AB до котела с секция 6 е меден, твърд, Gostovsky. За 4 месеца всичко работеше както трябва, кабелът беше леко затоплен. Но сега, вторият ден, на всеки 63-30 минути се задейства AB 63a, понякога това отнема повече време, понякога 5 минути. При деактивиране на която и да е десет всичко работи. Може ли това да е проблем в АБ или причина в друго? Моля, помогнете. Тук е студено. Благодаря предварително
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Опитайте да изключите проводниците от AV - ако проводниците са изгорени или окислени, съблечете ги, съблечете клемния блок на AB и разтегнете всичко отново. Може да има причина за това. Инсталиран ли е RCD? Може да бъде такова, че в котела нагревателните елементи започнаха да се "врязват" в корпуса и токът да се увеличи, поради което той също може да избие. Но съм склонен към факта, че тази машина трябва да бъде заменена.
(2 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар