Защо уредите изведнъж изгоряха в къщата и какво да правя сега?

Юджийн пита:
Здравейте, аз не съм електротехник, ще се опитам да обясня! Имам 380 в къщата си, в един момент, докато лежа вкъщи и гледам телевизия, има пляскане (ще кажа, че нямаше допълнителни натоварвания в мрежата веднага), тичам в котелното помещение и алармата (огън) се побърква и не звучи сирена, но всичко мига! И твърде много дим отиде от светлината на прожекторите!

Естествено изключих светлината, отидох до клапата и изключих машината, на която седят циркулационните помпи - пилотът беше свързан към изхода на помпата и в този момент имаше само една циркулационна помпа върху нея, включете машината, тя изгасва - чувам храна в кухнята, всичко е вградено в уредите мига, микровълнова, вятърна, бягайте да гасите машини! И за един общ режах!

В резултат на което се обаждам на съседа на електротехника, той проверява налягането в къщата поетапно, всичко е наред! Нормално! Той отрязва тази машина на помпите, може да я довърши, но пилотът се забива - резултатът е какъв е пилотът, кухненският под, хладилникът, лаптопът, всичко, което е поставено в къщата, е почти изгоряло!

Дори мозъците на евтин електрически бойлер не са отрязани от температура !! Разпитвайки съседите, тази беда е само моя! Резултатът е пилотът отстранен всичко работи като часовник! Охраната също умря между другото.

На следващата сутрин се обаждам на аварийната банда (някой ми каза, че нулата е някъде) отсече мрежата в къщата - при пристигането отварят щита си на опората и имат малко каротин и малко машина 63 от трите секции в центъра изгори малко , те започнаха да заобикалят машината и управляваха, без да дадат нито една хартия! Обяснявайки, че това не е заради тях и уж ако е паднала една фаза, тогава цялото оборудване, което имате, е 220, и то трябва да работи и да си вземете щита! Последният въпрос е какво?

Ако се загуби една фаза - може ли всичко това да се случи? И какво да правя! С един замах почти всичко изгоря! Без работа с подстанции! Макар къде да капе !? От около година никой не се качи в електротехниката, нямаше слана, добре, вятър, време !!! Не режа заварчиците !! Само гледах телевизия сам! Какво да правя

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Веднага възникват въпросите - ако нещо се е случило с вас, защо машината на опората изгоря? Защо не го нокаутираха? Защо не замениха, а пуснаха? Какво друго казахте?

В същото време също е интересно, че ако проблемът беше с PILOT, тогава машината, от която беше захранвана, беше избита? Тогава, при никакви обстоятелства, не трябва да се случва горното - веригата вече е прекъсната с пилота, останалите трябва да продължат да функционират ...

За съжаление е много трудно да разберем какво се е случило според вашето описание, въпреки че е много подробно и оживено.

Това не би могло да се случи, дори ако двете фази бяха „изгубени“.

Всичко, което описахте, по някаква причина изглежда като обезсилване на входа на ВАШАТА къща, тъй като съседите са добре ... Електриците от компанията, струва ми се, като гледам какво слабо разбирате по въпроса за захранването, те се "развъждат", за да не компенсират повреди за неправилно състояние на линията. Тук можете да доставяте истории, които можете да обърнете някъде, но най-вероятно няма да успеете да докажете това, те вече са поправили нещо на поста ...

Въпреки че има шанс. Обаждането трябваше да е фиксирано там, където сте се обадили.В списанието. Трябва да прочетете тази статия - https://my.electricianexp.com/sgorela-bytovaya-texnika-iz-za-skachka-napryazheniya.html, направете заключения и се свържете с сервизния център, за да извършите преглед на вашите домакински уреди и да дадете заключение, че той се е повредил поради пренапрежение на електрозахранването.

И се обадете на квалифициран специалист, който ще ви помогне да защитите вашите права!

Зареждане...

Добави коментар