Защо има леко напрежение в частта от гнездата?

Една вечер викът на защитник от пренапрежение ме събуди. Никога не съм наблюдавал подобно поведение и след това изключих някои от електрическите уреди. По принцип това са мрежови филтри и свързан към тях рутер. Нямаше особено натоварване на гнездата, беше нощ, не работеха повече устройства. Сутринта повечето от обектите не работеха. Не разбрах каква е причината и отидох да видя какво има в щита - опитах се да превключвам предпазителите. В резултат на това нищо не се е променило. Нямаше време да се занимавам сериозно с това и след един ден получих идеята да проверя контакта, свързах гирлянда към него и за моя изненада тя работи, но лампите гореха много слабо. Въз основа на това реших, че няма достатъчно напрежение в контактите. Какво мислите, че може да е проблемът?

Зареждането ...

2 коментара

  • Admin

    Ако спадът на напрежението в контакта и някои от контактите не работят, тогава окабеляването определено е повредено. Една от причините е нарушаването на контактните връзки на проводниците в една от разклонителните кутии или в разпределителния панел. Ако връзките са в ред, тогава една от линиите на окабеляването може да се повреди - не се знае какъв кабел е положен, възможно е сърцевината да е била счупена някъде или да е имало усукване под слоя мазилка. Във всеки случай това е ненормално явление - трябва да проверите цялото окабеляване, всички връзки, всеки ред.

    отговор
  • Дмитрий

    Имам напрежение в контактите, но не е достатъчно. Пералнята се включва, но не се усуква. Гнездото е в ред, всичко е наред в щита. Не разбирам как проводниците под плочката могат да се повредят? В крайна сметка, преди всичко да е работило добре.

    отговор

Добавете коментар