Защо LED лампата свети?

Днес LED лампите са се превърнали в най-популярните източници на светлина и има много обяснения за това: те са икономични, пожароустойчиви, имат най-дълъг живот, а също така създават най-удобното осветление за зрение. Въпреки това, както и при други алтернативни източници на светлина, светодиодите имат свои проблеми. Най-често срещаният е, когато LED лампата светне след изключване. Причините за това явление и начините за премахване на блясъка разгледахме в тази статия.

Преглед на причините за блясъка

Какво да направите, ако LED лампата е включена? Има няколко причини, поради които след изключване на светлината, LED лампата свети, дори и да е слаба или слаба:

 • нискокачествена изолация в областта на електрическата верига или друга неизправност на окабеляването;Неизправност на електрическото окабеляване в апартамента
 • превключвателят, към който е свързана LED лампата, има подсветка;Фото превключвател с подсветка
 • при проектирането на източника на светлина се използват нискокачествени излъчватели;
 • специална функционалност на осветителния елемент.

Опасно ли е това сияние? Този проблем не представлява опасност за окабеляването, но животът на LED крушките ще бъде забележимо намален, ако те постоянно мигат или светят слабо.

Ако превключващото устройство е в изключено положение, а излъчвателят все още свети и свети, най-добре е първо да проверите последните три фактора. Това се обяснява с факта, че е много трудно да се намери слаба изолационна секция в електрическото окабеляване.

За да направите това, е необходимо да се създадат специални условия, в резултат на което към веригата се прилага високо напрежение за една минута, за да се получи срив. Частта от веригата, поради която осветителният елемент свети след изключване на превключвателя, ще трябва да се отвори. В този случай, ако окабеляването беше положено по скрит начин, тогава отварянето ще доведе до увреждане на целостта на стената.

Важно е да знаете! Има много ситуации, когато при свързване на LED източници на светлина към превключвател с подсветка, те функционират по различен начин. Това се дължи на факта, че осветителният елемент, който е инсталиран в превключващото устройство, затваря веригата, съответно, преминава малък ток. Точно това зарежда и позволява на крушката да свети, когато превключвателят е изключен.

Друг проблем защо LED лампата свети в тъмното е евтиността на продукта. Ако беше закупена некачествена LED крушка, това също може да доведе до подобно явление. Това се дължи на факта, че има някаква грешка в дъската. Но също така се случва, че емитерът гори слабо поради факта, че има своя особеност във функционирането на структурата.

Говорим за процесите, които се случват в кондензаторите по време на натоварването на осветителния елемент. Когато електрически ток преминава през веригата, кондензаторът натрупва енергия, а след това след прекратяване на подаването на товара продължава да поддържа сиянието в елементите.

Друга доста често срещана причина за блясъка на LED лампите, когато превключвателят е изключен, е неправилна връзка. Можете да научите повече за това от видеото:

Как да отстраним проблема?

Ако светодиодната лампа е включена, когато светлината е изключена, как да поправя това? Има различни решения. Всичко зависи от естеството на самия проблем. Например:

 1. Евтина нискокачествена LED лампа винаги свети в тъмното, след като е изключена. За да отстраните този проблем, трябва да го замените с качествени продукти от надежден производител.
 2. Ако осветителният елемент е включен поради използването на превключвател с подсветка, този проблем може да бъде решен по различни начини. Например, най-лесният изход е да смените превключвателя в къщата на нормален, без подсветка. Можете просто да отрежете конкретен проводник, който захранва подсветката. Това може да стане след отваряне на превключващото устройство. Но има и друг изход - за да поддържате такава функция, достатъчно е да поставите паралелно резистор на определен участък от електрическата верига.
 3. Ако LED светлината е включена и причината е в окабеляването, тогава решаването на този проблем ще бъде изключително трудно. За да го поправите, трябва да намерите място ток за изтичане, Но това може да доведе до определени трудности. Но тогава, когато светлината се изключи, крушките няма да светят. за какви са грешките в окабеляването, разказахме в отделна статия. Има и друг начин, по-прост. Когато осветителният елемент е включен, е необходимо да свържете товар паралелно (реле, лампа с нажежаема жичка или резистор). Необходимо е само да се вземе предвид фактът, че съпротивлението в свързания товар трябва да бъде по-ниско, отколкото в излъчвателя на светлина. И в резултат токът на изтичане ще отиде до това натоварване, но поради факта, че съпротивлението е незначително, няма да свети.

Друг ефективен начин за премахване на блясъка на LED крушките е добавянето на кондензатор към веригата. Това е описано подробно във видео урока:

Разнообразие от методи ви позволява да решите проблема с блясъка на излъчвателите с диоди, така че те да не светят в пълна топлина, когато превключвателят е изключен. Основното е да разберете първопричината за проблема. Надяваме се, че сега ви е станало ясно защо LED лампата свети след изключване и какво да направите, за да коригирате ситуацията!

Ще бъде полезно да прочетете:

(61 гласа)
Зареждането ...

47 коментара

 • 22

  Имаше проблем след свързването на LED панела; - след изключване на панела (светлини) слабо осветен. Проводниците, свързващи панела и изхода, бяха нови и закупени в магазина. След подмяната на окабеляването (със стари проводници) проблемът беше решен - панелът вече не свети след изключване. Заключение: - сменете окабеляването.

  отговор
  • Дмитри

   Най-вероятно сте сменили проводниците, фазата и 0. Ако фазата е постоянна и 0 е прекъснат в превключвателя (вероятно, напротив, не е измервал), тогава има слабо сияние на диодите, когато нулата е прекъсната (превключвателят е в изключено положение). Ако в превключвателя да направите фазата прекъсваща и 0 постоянна - сиянието ще изчезне.

   отговор
   • Алексей

    не беше там, фазата се прекъсва с превключвателя и светодиодите слабо светят (виждат се само през нощта). Ново медно окабеляване с двойна изолация.

    отговор
 • Роман

  Има ли загуба на електроенергия, когато лампата свети, след като я изключите?

  отговор
  • Алекс

   Не, изключихте електричеството - и нека не ви притеснява дали гори там или не.

   отговор
   • Андрю

    Т.е. мога ли да поставя 100500 лампи по този начин и да получа безплатно осветление?

    отговор
    • Naiv

     Но, ако го развиете, той не свети. Така че тя консумира от мрежата. Колко, интересно?

     отговор
   • победител

    Учите физика, професоре?

    отговор
   • Олег

    Вие сте гений !!! Изобретен ВЕЧНИЯТ ДВИГАТЕЛ,

    отговор
 • Олег

  Прекъсвач с подсветка, "откъсна" подсветката и всичко е наред. Благодаря за съвета.

  отговор
  • Елена

   Четох във форума за превключвателя на гущера - днес слагат двоен с LED - разбира се светодиодите на превключвателя не са толкова ярки, колкото на Макекевските, но всъщност проблемът е решен - LED лампите на тавана се изключиха при изключване на превключвателя.

   отговор
 • Руслан

  Благодаря много на автора .. Превключвателят беше с подсветка, счупи го и voila

  отговор
 • Анатолий

  Слабо сияние в изключените светодиодни лампи се наблюдава главно при светодиодни лампи с ниска мощност от 2,5 - 5 вата (дори ако превключвателят няма подсветка). Причината за токовете на фона на изтичане от фазовия проводник се захранва. Ако следващата линия от превключвателя към лампата не се изключи линия, например линия до гнезда, светодиодните лампи ще светят слабо в тъмното.Нулният проводник изобщо не е заземен, винаги има 7 - 12 волта напрежение спрямо земята поради неравномерното натоварване на фазите на електрическата мрежа в Освен това, въпреки че натоварването е минимално през нощта, но е все едно и фазовата му неравномерност е много голяма.В допълнение, при добавяне на еднофазни неравномерни товари в апартаменти, токът в неутралния проводник се смесва, тоест векторът на тока в неутралния проводник не съвпада с вектора на напрежението , а самият вектор на напрежението заема доста произволно положение спрямо фазовите вектори на напрежението в електрическата мрежа на къщата, в зависимост от величината и естеството на натоварването на електрическата мрежа, тоест между фазите на електрическата мрежа и нула Винаги има някакво изместване на фазата в проводника, което означава, че в апартамент между нулевия проводник и фазата, напрежението може да се промени, когато натоварването се промени от, например, 190 волта до, да речем, 240 волта или повече. главно, капацитивната природа се измества още повече от текущия вектор на точката на изтичане на фона спрямо фазата в апартамента, което води до увеличаване на напрежението между фазовите и нулевите проводници на електрическата мрежа на апартамента. Това явление може да бъде представено като еквивалентна схема на окабеляване в апартамента кондензаторът е свързан между фазовите и неутралните проводници, след това LED лампата е свързана последователно и неутралният проводник е свързан към него и се прилага напрежение от 5 - 20 волта между фазовите и неутралните проводници.За да се отървете от блясъка на LED лампите, можете да свържете кондензатор или да превключвате паралелно към тях трябва едновременно да се счупят при изключване на фазовия и неутралния проводник, такива битови превключватели не са позволени.

  отговор
  • победител

   Добър ден
   Как да изберем кондензатор? Лампата консумира до 60W.

   отговор
  • Валери

   Благодаря много. Стара сглобяема къща, окабеляване от съветско време. Реших да опитам вашите съвети с изключване на нулата и фазата. Наистина няма такива превключватели. Но както казаха в популярната (в миналото) кинохроника "Не сме свикнали да отстъпваме!" Закупени бяха две ключови ключове, сменихме клавишите с един, свързахме нулата и фазата към активните контакти и voila, всичко работи! За тези, които не могат да намерят широк ключ с четири пина, като опция, свържете двата клавиша заедно по всеки удобен за вас начин.

   отговор
  • Reonald

   Стара селска къща, в кухнята реши да постави шест LED тавана. Свързани паралелно, на превключвателя, без подсветка, фазата е счупена.
   Забелязах, че когато фазата е нарушена, лампите продължават да светят слабо. Но не винаги, понякога светят, понякога (по-често през нощта) не. Тоест, паразитните хармоници се плъзгат през неутралната жица. Може би съседите включват нещо мощно. А самата линия, която води до къщата, се простира на два километра до трансформатор, където потребителите се свързват към нея на всеки 50 метра паралелно.
   Като решение, замених една от LED лампите с лампа с нажежаема жичка, която изключваше LED лампите. Може би с времето "узрее" на кондензатора.

   отговор
   • Admin

    Зададох кондензатор за себе си, проблемът го няма. Но имах причина за превключвателя с подсветка ....

    отговор
 • bygod

  Здравейте, проблемът е следният: светодиодните панели трептят няколко пъти след изключването му, веднага след изключването му, след това те не светват и няма проблеми по време на работа.
  В този случай е свързан двугранен превключвател от един панел за всеки. Това е всичко в банята, където в кутията все още са свързани два гнезда.
  Аз съм невежа в електричеството, чиракуване в Google. Но изглежда, че всичко е свързано правилно, фазата в превключвателя отива към панела, нула от панела веднага към кутията.
  Превключете без подсветка.
  Панелите не са евтини.
  Какъв може да е проблемът?

  отговор
  • Александър

   Вероятно обратната индукция, е необходимо да спойкате диода в леда в обратен ред, така че той да гаси индукцията след изключване

   отговор
 • Irene

  Добър ден!
  Преди 3 месеца преместихме превключвателя и го направихме двойно (т.е. в различни краища на коридора покрай превключвателя) имаме 5 лампи по 5w всеки. За 3 месеца 4. изгорели.Лампите са добри с 2-годишна гаранция. Вчера изведнъж забелязах, че 3 лампи (които са свързани там сега) дават приглушена светлина, а тази вечер една от тях дори светеше много силно, аз я извадих (от вредно положение, а другите 2 светнаха по-ярко, извадих 2-рата, а последната свети още по-ярко, Трябваше да извадя всичко. Това е основният въпрос, колко е опасно, ако въпросът е в окабеляването? (Те просто направиха ремонта) трябва да отворят всичко, явно?

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Да, разбира се, трябва да отворите всичко и да проверите схемата на свързване на тела.

   отговор
 • слава

  Добре дошли! Помощ! В едната стая има полилей с 3 лампи, така че в този полилей крушките постоянно изгарят, след това сменят крушките на LED и когато са изключени, те светят слабо и двуклавишният превключвател работи само за един ключ. В другата стая също има полилей с 3 лампи, така че там три лампи не искат да изгорят едновременно, веднага започват да мигат и едната е много замъглена. Какъв е проблемът? Моля, помогнете

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Проблемът е най-вероятно, че проводниците са смесени, възможно е празнината да стигне до нула, а не фазата, трябва да гледате как всичко е свързано, да звъните.

   отговор
   • слава

    Благодаря ви! И къде точно се проверява? Къде полилеят се свързва с проводниците? Или на друго място? Или по цялото окабеляване? По дяволите, колкото късмет щеше да е, единственият електротехник в селото остана

    отговор
    • Admin

     Това се проверява преди всичко на превключвателя на светлината и къде е свързан полилеят. Но без опит това не е необходимо!

     отговор
 • Irene

  И как се държи електромерът едновременно, клати се или не?

  отговор
 • Дмитрий

  Уредът няма да вятър ток, не се притеснявайте!

  отговор
 • Спермата

  добър ден, сложих диодните лампи и прехвърлих превключвателите, измазах мостчетата от телените нишки - сега лампите светят, когато състоянието е изключено, може би когато мазилката изсъхне, те спират да светят? или да счупите стена и да изолирате обрати?

  отговор
 • Наталия

  Добър ден Полилей с 5 рога. Разполага с LED крушки. Горят повече от шест месеца, няма оплаквания. Вчера един от тях, след като изключи светлината, продължи да гори с приглушена светлина. Изгоряла цяла нощ, сутринта се страхувах да я оставя без надзор за целия ден и отвинтена. Никой нищо не промени. Какво да правя, защо светна след изключване на светлината? Благодаря ви

  отговор
 • GWP

  Не трябва да има никакъв до фазовия проводник от превключвателя към LED лампата
  други фазови проводници за захранване на други осветителни тела. Използвайте само един клавиш, за да го включите.С превключвател с два клавиша светодиодите ще светят слабо, когато вторият ключ е включен, дори и без товар, тоест без втора лампа, а просто с проводници на празен ход.

  отговор
 • победител

  Сложихме LED полилей, още първата вечер забелязахме това изключено. всички светодиоди са слабо осветени ... те четат твоята статия, проверяват се и е вярно, че превключвателят се отваря нула, но това е единственото, което идва към превключвателя, погледнаха как да сменим нулата на фаза и се оказа, че кутията е свързана ... те купиха 155k 400V кондензатор на радио пазара, свързан директно към паралел полилей, ефект нула ... какво да правя?

  отговор
  • провинциален

   Във въвеждащия щит разберете от кой автоматик се захранва този полилей и заменете проводниците с места, но трябва да сте сигурни, че електротехниците не са използвали неутралния проводник като заземен проводник ...

   отговор
 • Сергей Иванович

  Добре дошли! Има въпрос, но не и коментар. Във фабриката има отдалечени стоящи механизми, от тях е взета аларма, преди това липите тип KM-24-95ma са били там, лампите са заменени с LED такива - подсветката на светодиодите почти стартира. И всичко това се наблюдава само на отдалечени механизми, аларми при съседи без подсветка. Напрежението се коригира 19-20 волта (вместо 24 V). Кажете ми - какво може да бъде и как да се отървете от подсветката! Благодаря ви!

   

  отговор
 • Сергей

  Добър ден. Окачих диодна прожектор с мощност 70 вата.След като я изключите, тя леко светва, има прост превключвател, без индикатор. Моля, кажете ми каква е причината?

  отговор
  • провинциален

   Вместо фаза към превключвателя е свързана нула.

   отговор
 • Светлана

  Лека нощ, днес дамите имат led лампа в стаята. По тъмно забелязах, че свети (превключвател с подсветка). Но изведнъж той мигна много ярко, реших, че изглежда, защото тя беше в друга стая. Но светкавицата се повтори. Изключих целия апартамент, докоснах лампата, не гореща. Какво може да бъде?

  отговор
 • Сергей

  Поставих кондензатора успоредно със светодиодните лампички и всичко беше наред, не мига, но тук сложих една и съща лампа, но и двете са с кондензатор, със съпротивление и без едва светещи, какво да правя? какво може да бъде? изключете подсветката в изключителен вариант на превключвателя!

  отговор
 • Алексей

  В кухнята чифт LED лампи като китайската "ERA". Имаше брояч за подмяна - сега в изключено състояние те светят. Броячът работи добре.
  На снимката съм объркан от жиците. Преминете фазата нула и земята.

  отговор
  • Admin

   Но как са свързани лампите и брояча? и защо имате "защитни" цветови фази? Също така на снимката не е ясно защо смятате тези проводници за фаза и нула. Какво означава „минала фаза“?

   отговор
 • Виталий

  Добър вечер
  Моля, кажете ми, че в полилея имало халогенни крушки, сменени на лед.
  Осветен превключвател. Но новият лед се включи много слабо, само когато извади последния галоген.
  Възможно ли е да има проблем в окабеляването или светлините ще светят във всички ключове с подсветка?
  И защо, ако има целият лед и един халоген, те няма да светят?

  отговор
  • Admin

   "Но новият лед се включи много слабо, едва когато извадих последния галоген." Означава в изключено състояние? Трябва да е така.
   Почти всички ключове с подсветка, лампите ще светят. Те няма да светят само в тези превключватели, към които са свързани фазата и нулата (но тук е необходимо да поставите нула към превключвателя), такъв LEGRAND е в каталога, ако не се лъжа).

   Прочетете статията, защо задавате въпроси?

   Те се запалват, защото когато превключвателят е изключен, подсветката се свързва последователно чрез лампата. Ако има халогенни или лампи с нажежаема жичка, тогава, когато подсветката е включена, токът й преминава през подсветката и през лампата в лампата, токът е малък и не е достатъчно да запалите тези лампи.Но достатъчно за светодиодното сияние.
   Когато в лампата има много лампи и всички са светодиодни и една от тях е халогенна, токът на подсветката грубо преминава през нея.

   За да остане подсветката и лампите да не мигат, след това се свържете успоредно с лампата (можете директно към контактите на един от държачите на лампата или към клемната лента, между фазата от превключвателя и нулата) кондензатор 0,1 μF и 630 V или 50 kΩ резистор и 2 вата мощност. Ако лампите все още мигат, след това постепенно намалете съпротивлението на резистора, контролирайки неговото нагряване или увеличете капацитета (ако е инсталиран кондензатор). Тук кондензаторът е по-добър, защото няма да се затопли толкова.

   Отговарям
 • Антон

  лампата е слабо осветена, когато светлината е изключена, превключвателят без подсветка какво може да бъде и как да се отстрани причината

  Отговарям
  • Юджийн

   Прочетете по-горе, не бъдете мързеливи, въпросите се повтарят

   Отговарям
 • Лариса

  Имам причина за евтиността на крушката. Прекъснах лампата от контакта и тя продължава да изгасва бавно. В този случай при завинтване стъклената глава се превърта в пластмаса. Кошмар от някакъв вид. Не помня производителя. Но цветът на кутията е син, лъскав с куп цветни икони. Взех Ашан.

  Отговарям
 • Сергей

  В моя коридор крушката продължава да свети доста след изключване, което е sooooo удобно, когато ходите до тоалетната през нощта. Много е леко припадък, правилно е !!! Мислех си откъде идва такава готина крушка? Други не блестят .. Накратко, започнах да търся в интернет, оказва се, че този тип е лош…. Да, скъпи мои, може да е толкова лесно дори! Жалко е, че тя няма да живее дълго (както научих от интернет) ... Както Никулин каза: ".. ще погледнеш ..."

  Отговарям
  • Admin

   към акаунта „няма да живее дълго“ - това не е напълно точно изявление. и вие сте прав. Между другото, погледнете телата на xiaomi philips, някои от тях имат хладен режим на „лунна светлина“, точно когато едва светят.

   Отговарям

Добави коментар