Защо RCD работи, когато пералнята работи?

Добре дошли! Проблемът с работата на пералнята: RCD 25A се задейства и апартаментът е напълно без захранване. Машината е свързана към изход в банята. Но когато го включа в контакт между банята и банята чрез удължителен кабел, всичко работи без RCD отключване. Преди шест месеца имаше късо съединение в едно от 4-те тела в банята поради влага (трансформаторът изгоря). Всичко, включително жицата, е подменено. Всичко започна да работи добре. Месец по-късно RCD отново започна да работи. Той отвори таваните на стелажите и смени всички обрати към клемните блокове. Визуално не са открити неизправности. Но RCD упорито работи 10-15 минути след началото на измиването. Необходимо е отново да се свържете чрез удължителен кабел към друг контакт. Отворих изхода в банята: визуално всичко е нормално, няма изгаряне, голи участъци от окабеляването, всичко е сигурно фиксирано. Моля, помогнете ми да разбера причината за работата на RCD.

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Ако другият контакт, който включва пералнята, се захранва от друга линия с отделен RCD, тогава машината работи. Причината е повредата на кабела на кабелната линия, по която се задейства RCD, или в неизправността на този RCD - необходимо е да се замени с нова.
    Ако и двата гнезда са захранвани от една и съща линия и от един RCD, тогава трябва да разгледате секцията на окабеляването, към която е свързан гнездото, когато е включена, RCD се задейства.

    отговор

Добавете коментар