Защо се чува шумът от външното окабеляване на фасадата на жилищна сграда?

Здравейте В хода на основен ремонт под прозорците ни беше положена нова електрическа инсталация в жилищната ни сграда: част от проводниците в метална кутия, част без кутия. В резултат на това, когато входните лампи са включени и за целия период на тяхната работа, в апартамента има високочестотен звук: стени, мебели, целия апартамент резонира. Звукът е толкова отвратителен, че просто да си в стаята е невъзможно, не като да прекараш нощта. Какво може да е причина за това? Хумата е особено силна при по-ниски температури и висока влажност. От страната на улицата можете да чуете как звукът идва от фасадата на къщата (от окабеляването, а не от лампите). Електриците казаха, че новите LED лампи. Дори и самите лампи да звъннаха, нямаше да ги чуем - те са далеч от нас. Звъни точно на окабеляването, монтирано на стената.

Зареждането ...

2 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Може би повишеният шум от външното окабеляване е причинен от повредата му, което води до изтичане на ток към стената. Необходимо е да се гарантира, че електротехниците пристигат, да оправят шума (няма да е трудно да се направи, ако той е постоянен и не е периодичен) и да намерят причината, елиминирайки го.

  отговор
  • Irene

   Благодаря ви Да, най-вероятно новото окабеляване има дефекти. Както се оказа, този проблем не е рядкост. След шест месеца изнудвания и кореспонденция с управляващата организация и контролните органи нищо не беше постигнато, дори Роспотреб отказа проучването. Фондът за капитален ремонт няма да възстанови хакерската си работа - делото се прехвърля в съда.

   отговор

Добавете коментар