Защо късо съединение нокаутира машина за въвеждане заедно с групова?

Здравейте Въведение 50А, след това група 10.16 и т.н., общо 3 групи. В случай на късо съединение, група и въвеждаща машина се задействат на всяка група, т.е. апартаментът е напълно обезвреден, което е неудобно. Защо въвеждащата машина работи? Всички прекъсвачи са от една и съща фирма и клас.

Зареждането ...

3 коментара

 • Admin

  Автоматът за отваряне се задейства едновременно с група 1, тъй като те имат еднакво време на забавяне на електромагнитното освобождаване. Ако машините са от един и същ производител, тогава е по-вероятно да имат същото време за реакция в случай на късо съединение. Ако производителите са различни, тогава забавянето на времето може да варира, но не и фактът. За да не може автоматичното устройство за вход да работи едновременно с група 1, на входа е инсталирана селективна автоматична машина, която има по-голямо време за забавяне на електромагнитното освобождаване от груповите машини.

  отговор
 • Иля

  Здравейте въпрос е това? Имам алуминиев 4мм2 кабел. И входът е 10mm2, машината C 40. След узо 63 метра струва. Останалата част от C10 и C16 по време на късо съединение не работи, моля, кажете ми какво да правя. Благодаря предварително!

  отговор
  • Admin

   може би машините трябва да бъдат сменени, може би токът на късо съединение е много нисък, така че те не работят моментално.

   отговор

Добавете коментар