Защо миялната машина не мие чинии отгоре?

Добър ден PMM Hanza. Преди шест месеца имаше проблем - в долната кошница съдовете се миеха перфектно, в средата - с грешки, в горната (предназначена за лъжици и вилици) - изобщо не миеха. Те се опитаха да почистят машината със специални инструменти - това не помогна, с времето машината изобщо спря да мие чинии - при стартиране водата се пуска, след предварително измиване отделението с почистващ препарат се отваря, след това се изплаква, изсушава, т.е. дадената програма се изпълнява, но резултатът е нула. Наречен на господаря. Той отне и каза, че маркучите са обрасли с мазнини. Аз почистени. Машината започна да се мие не толкова съвършено, колкото в самото начало на работа, а със сапун. Въпреки че горната кошница остана „слабата връзка“. Сега проблемът отново се връща. Усеща се, че водата не попада в горната част на машината. И съдовете отново се мият все по-лошо и по-лошо. Филтрите и остриетата са чисти. Използвам само таблети Finish и Fairy. Ще съм благодарен за съвета.

Зареждането ...

4 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Да започнем с едно просто - чиниите, които са на долния и средния рафт, не блокират достъпа до горния ред? Може би не поставяте правилно съдовете в PMM? Второ - проверете горната греда, а именно тя, за запушване. Също така проверете дали горната греда е добре да се върти, може да не работи изобщо.

  отговор
 • Елена

  Същият проблем с PMA Ханс. Горното отделение не мие вилици и лъжици. Горната греда е мокра, водата тече и се върти. Изтеглянето не е голямо, какъв е проблемът?

  отговор
 • максима

  същия проблем, горна тава.

  ето видео на процеса на измиване, какво ще кажете? горното поливане може да се върти по-бавно, така че лоша глава?

  https://youtu.be/4fTUETty2NI

  https://youtu.be/SzHrIfEmiHM

  отговор
 • Александър

  Имаме едно и също нещо, спрях да мия лъжици, изчистването на всичко не помага. Ако някой знае каква е причината, моля да отговори. Благодаря предварително!

  отговор

Добавете коментар