Защо светодиодите изгарят в кола?

Юри пита:
Вмъкнах светодиодите в картата на вратата на колата (така че осветяването на отварящия се врати леко да мига в тъмното), но 2-3 месеца са достатъчни и светодиодите изгарят. Кажете ми какво да правя и дали замяната на 12v LED с 24volt ще помогне?
Отговорът на въпроса:
Какви светодиоди сте поставили? Сами по себе си светодиоди за 12 или 24V не се продават, има LED лампи с това напрежение. 24V - най-вероятно няма да свети. свържете ги чрез стабилизатора на "Krenka" или модерен аналог на микросхемата L7812 - те трябва да изгорят по-дълго, или през резистор, но за да изчислите неговото съпротивление, трябва да знаете светодиодните параметри. Те изгарят поради повишено напрежение в бордовата мрежа, защото когато двигателят работи със скорост, той надвишава 14V.
(1 гласа)
Зареждане...

един коментар

  • Владимир

    Резисторът е неправилно избран, 12V светодиодът обикновено има 300Ω, той е предназначен да нулира 300 * 0.02 = 6v напрежение, тъй като Самият той работи от 6 волта, а сегашната му сила е 0,02A. Но това е подходящо само за стабилен изравнен ток. Но в колата изобщо не се споменава, напрежението скача там в момента на стартиране и след свързване на генератора скок до 14,7 волта и разбира се тук светодиодът се подава през 8,7 волтов резистор, от който изгаря (или неговият резистор изгаря) Много е слаб 0.25W). Необходимо е да спойкате резистор 400-425 Ohm към такива диоди, тогава той няма да изгори, но ще изгори скучно. Или да се направи пълноправен драйвер за това, но е скъпо.

    Отговарям

Добави коментар