Защо газовият генератор се изключва при свързване на товара?

Алексей пита:
Разполагаме с газов генератор с мощност 1,9 кВт, напрежение 220 V и доилна машина с мощност 0,55 кВт. Така че, когато свържете устройството към генератора и го включите, генераторът се изключва. Как да решим такъв проблем?

 

Отговорът на въпроса:
Може би началните токове на доилната машина са големи? Трябва да опитаме генератор с по-голяма мощност. На доилната машина има някакъв вид мотор; първоначалните му токове най-вероятно ще изключат генератора.

Добре ли е генераторът? Или „китайски“, ако е така, тогава ватовете му може да са „китайски“, което означава, че няма да поддържа товар от 1,9 кВт.

Следващият въпрос е - възможно ли е да свържете устройството към мрежата за проверка?

За да намалите пусковите токове, ако е възможно, можете предварително да завъртите двигателя, например като навиете кабела на вала и издърпайте, след което натиснете бутона за захранване.

Съществува и възможността намотките на двигателя да са счупени, тоест късо съединение между завои или късо съединение към корпуса.

Между другото, преди да свържете товара, газовият генератор трябва да работи малко и да се затопли. Също така двигателят може да спре, дори поради лошо регулирани клапани, лоша свещ, карбуратор и дори запушен филтър и горивен кран. Тоест, проблемите на ДВГ.

Просто е трудно да се даде отговор, без да се види цялата ситуация.

Зареждане...

Добави коментар