Защо светлината в апартамента мига през нощта?

Анастасия пита:
Добре дошли! Преди около седмица, около 1:00 ч., В кухнята започна да мига светлина, първата мисъл, че е изгоряла крушка. Но не. Светлината също мигаше в тоалетната. В останалите помещения има енергоспестяващи лампи и те мигат само в една от нощите. Светлината в хладилника също мига. Електрикът се обади два пъти, погледнаха нещо там и това е всичко. Не казаха нищо разумно. Къщата е стара, също окабеляване. Интересно е, че светлината започва да мига около една сутрин и това продължава до сутринта. Веднъж мигна следобед. Съседите са добре, светлината не мига на входа. Какъв може да е проблемът?

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! И какви съседи поискахте? Необходимо е да попитате тези, които са свързани в една и съща фаза. Възможно е да има лош контакт някъде на вашето място или на щранг, а някой да включва мощни електрически уреди през нощта - това мига. Да, и „мигащата“ концепция е разхлабена.

Зареждането ...

3 коментара

 • SVDenik

  Вероятно причината за мигането може да е превключвател с осветяване на индикаторния бутон (ако светлината е изключена). Трябва да изключите индикаторите или да спойкате (завинтете) резистор или неполярен кондензатор. Срещнах това с прекъсвачите от серията Legrand Etika. Най-интересното е, че по-късно партиди от същия модел, производителят започна да добавя резистори към веригата от индикатори.

  отговор
  • Дмитрий
   отговор
   • Admin

    Всъщност резисторът и кондензаторът са поставени успоредно на държача на лампата. 400V 0.1uF кондензатор ...

    отговор

Добавете коментар