Защо един от 8-те рунда в новия полилей е кратък и какво може да се направи?

Дени пита:
Купи полилей за 8 лампи. Превключвателят е двоен, разглобява проводниците на 4х4 лампа с помощта на тестер. Свързани с мрежата чрез терминалния блок. Проверих, като завинтвах лампата последователно във всяка касета, в три беше къса, но когато лампата беше затегната, тя се освобождава по-плътно. В едната тя се обхваща постоянно, няма следи от късо съединение нито върху основата, нито върху венчелистчетата на патрона. Без лампа всичко е наред, напрежението е 238-9 V, при измерване също няма късо съединение. Касети, xs от които, E14 се самозатяга, не мога да стигна до венчелистчетата (както го разбирам). Цялата винтова част беше извадена от патрона.
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Под думата „завърта“ какво искаш да кажеш? Как може да се стигне до късо съединение при издърпване на лампата? Искаш да кажеш, че когато завиеш лампата, тя изскача и искри вътре? Това е от лош контакт. И защо не можете да стигнете до венчелистчетата? Не е необходимо да разглобявате. Просто трябва да ги огънете към лампата (естествено, трябва да развиете лампата и да изключите напрежението).

Между другото, погледнете самите лампи, на светодиодите централният контакт (задник) обикновено е плосък, а на нажежаемите често е или скосен или плосък страничен фланец (конец) и поради това може да работи зле в определен патрон ...

Зареждането ...

Добавете коментар