Пада напрежението в апартамента при свързване на хладилника

Здравейте. Например, ако включите хладилника, компютърният монитор в друг (наблизо) контакт ще се изключи за секунда и ще се включи отново. Случва се и от време на време, когато хладилникът започне да шуми след престой. Аз самият смятам, че това се дължи на факта, че или хладилникът дава много напрежение, или окабеляването е лошо. Тук ще помогне ли стабилизаторът на напрежението за хладилника или монитора? Благодаря.

Зареждане...

един коментар

  • Admin

    Здравейте! Как този хладилник дава много напрежение? Напротив, хладилникът източва мрежата в момента на стартиране, а мониторът "превключва". Имаше ситуация, когато в гнездото е поставено зарядно устройство за батерия и когато токът на зарядното устройство се превключи (чрез превключвателя на пакета) - на компютъра, свързан към същия гнездо, клавиатурата „превключва“ (светлините мигат и звучи, че устройството е свързано). Това показва, че захранващите вериги на монитора / компютъра не могат да издържат на прекъсвания. За да разрешите този проблем, стабилизаторът може да не е достатъчен. Или по-скоро неговата производителност може да не е достатъчна и просто няма да задържи монитора. Тук ми е най-добре да използвам непрекъсваемо захранване.
    Лично аз бих експериментирал с филтриращ резервоар, който е инсталиран след диодния мост на входа на захранването на монитора - тогава изтичането няма да е толкова забележимо. Единственият въпрос е колко мощност ще трябва да бъде свързана.

    Отговарям

Добави коментар