Съдомиялната машина Gefest 45301 се изключва

Здравейте, купихме съдомиялна машина Gefest 45301 и при първото й включване светва индикаторът за икономичен режим. Избрахме различна програма, но след 20 минути работа машината би бипвал 3 пъти и отново премина на икономичен режим и така на няколко пъти. Те се опитаха да го извадят от мрежата, но след включване всичко се повтори. Какъв може да е проблемът? Това означава ли, че машината не работи? Или правим нещо нередно? Взеха го под гаранция за ремонт, вчера извадиха съдомиялната машина от ремонта, в сертификата за проверка пише, че машината работи правилно, но щом я свързахме вкъщи цялата ситуация се повтори: Включвам основната програма, машината започва да мие, но след някои след това преминава в икономичен режим (съответният мига светодиод ECO) и цялата машина не работи наистина, чиниите са мокри и с петна от почистващ препарат. Последният път, когато отделението за перилни препарати изобщо не се е отворило, всъщност машината не е направила нищо! Какъв все още може да е проблемът? Жалко е, че хвърлихме 22 хиляди на вятъра (((

Зареждането ...

13 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Ако сервизният център каза, че работи, тогава може да имате проблеми с налягането на водата, ниското напрежение или неправилната връзка на съдомиялната машина. Проверихте ли два пъти всички тези точки?

  отговор
  • яхт клуб

   напрежението наистина скача при нас, но наистина ли е толкова чувствително към напрежението? Водното налягане е прекрасно. Но какво ще кажете за връзката, съпругът ми каза, че всичко е наред, потърсиха в интернет как да се свържат правилно. Ако имаме лошо напрежение, тогава трябва да си купите стабилизатор? има такава кутия Aqua-Stop, има ли значение как да я инсталирате нагоре, настрани или с главата надолу?

   отговор
   • Admin

    Да, регулаторът на напрежението ще ви помогне да разрешите проблема, ако наистина е ниско напрежение. Местоположението на aqua-stop не е от съществено значение, но в инструкциите производителят може да даде препоръката си по този въпрос.

    отговор
  • яхт клуб

   понякога дори не измива изплакването в продължение на 13 минути, опитайте го 6 пъти вчера, измива точно 10 минути, остават му 3 минути и бипва 3 пъти и се изключва. вода стои на дъното. не създава грешки.

   отговор
   • Admin

    И колко вода има на дъното? Може би има проблеми със сензора за ниво на водата, миялната машина ли се държи неподходящо?

    отговор
    • яхт клуб

     дори филтърът за вода е затворен

     отговор
    • яхт клуб

     филтърът се затваря с вода.Ако има проблем със сензора wadi, как това може да се определи? Или ще се определи само от специалисти?

     отговор
     • яхт клуб

      в момента пълният цикъл на измиване в икономичен режим е 2,48, напрежението в мрежата е 200 века, а вчера имахме 180-190 века.

     • Admin

      Най-малко мултицет трябва да е под ръка, за да проверите електрическия контакт.В допълнение, трябва визуално да проверите за запушвания в маркуча и самия сензор. Също така трябва да пречистите маркуча и по това време да слушате дали има щракване в сензора за ниво на водата. Гледайте видеоклипа в YouTube, в интернет има много статии как да проверите датчика на нивото на водата на съдомиялна машина.

 • яхт клуб

  Благодаря. Определено ще видим. Жалко е. Днес е само месец и вероятно пет пъти сме се измили, а през останалото време е бъги.

  отговор
 • яхт клуб

  и снощи го пуснах на забавен старт, така че след 20 минути отново сигнализира и отново премина към ECO

  отговор
  • Admin

   Трябваше веднага да се вземат парите, докато 2 седмици според закона беше.

   отговор
   • яхт клуб

    купихме го, но не го проверихме веднага и не го инсталирахме, защото слушалките бяха сглобени, а когато беше инсталиран, това беше вече 17 дни от датата на покупката

    отговор

Добавете коментар