Описание на характеристиките на марката кабели KGN

Захранващият кабел KGN е вариант на по-популярния проводник с маркировка KG, за който вече говорихме с вас в предишни статии. Основната разлика между тези видове кабелни продукти е повишената устойчивост на масло на KGN, както и изолационната устойчивост на изгаряне. Такива характеристики, разбира се, разшириха обхвата на диригента. По-долу ще разгледаме техническите характеристики на кабела KGN, а също така ще кажем къде се използва и какво е необходимо.

Етикетиране Обяснение

Първата стъпка е да разкажем как се дешифрира абревиатурата. Според съществуващите стандарти декриптирането е следното:

 • К - кабел;
 • G - гъвкав;
 • Н - изолационен слой, изработен от каучук Nairit (негорим).

Както можете да видите, маркировката е доста проста и ясна. Има още няколко разновидности, а именно KG-HL (студен климат) и KG-T (тропически), но определено ще говорим за тези марки отделно в следващите публикации.

С Спецификации на KG кабел Можете да намерите в съответната статия!

Дизайн

И така, дизайнът на KGN е представен, както следва:

 1. Проводимото ядро ​​е направено от мед, структурата му е многожична, формата е кръгла, клас на гъвкавост 5 в съответствие с регулаторния документ GOST 22483.
 2. Върху сърцевината може да се нанесе разделителен слой, за да се предотврати залепването на изолацията. Материалът на този слой е синтетичен филм.
 3. Самата изолация е гума, цветна маркировка на тел отговаря на съществуващите стандарти.
 4. Ако кабелът KGN е многожилен, проводниците са усукани заедно с стъпки, които не надвишават 16 диаметра по цялата дължина.
 5. Върху гумената изолация може да се постави освобождаващ слой под формата на талк или синтетичен филм, за да се предотврати сцеплението между обвивката и вътрешната изолация.
 6. Черупката е изработена от негорим каучук, който също е устойчив на масло, което дава на проводника повишени характеристики.

На снимката по-долу можете да разгледате по-отблизо дизайна на KGN:

Дизайн с гъвкав захранващ кабел

 

основни параметри

Затова преминахме към един от най-интересните въпроси за вас - описание на параметрите на проводника. Техническите характеристики на кабела KGN са както следва:

 1. Номиналното напрежение е 0,66 kV (променливо) и 1 kV (постоянно).
 2. Честота на променлив ток 400 Hz.
 3. Работна температура от -30 ° C до + 50 ° C за марката KGN и от -10 ° C до + 55 ° C за тропическата версия на KGN-T.
 4. Минималната температура на уплътнението е -15 ° C (без предварително нагряване преди монтажа).
 5. Максималното нагряване на проводниците в работен режим е позволено не повече от + 75 ° C.
 6. Минималният радиус на огъване по време на полагането на кабела е от 8 външни диаметра.
 7. Конструктивна дължина на проводника със сечение до 35 mm.kv. не по-малко от 150 метра, с напречно сечение от 50 до 120 mm.kv., като правило, 125 метра и с напречно сечение от 150 mm.kv.и над конструктивната дължина на кабела KGN трябва да бъде най-малко 100 метра.
 8. Срокът на експлоатация е само 2,5 години от датата на производство.
 9. Гарантиране на експлоатационния живот е половин година от момента на пускане на кабелната линия, но в същото време година от датата на производство.
 10. Изработен е съгласно TU 16.K73.O5-93.

Що се отнася до останалите технически характеристики на захранващия кабел KGN, ние ги предоставихме в таблиците. Ако се интересувате от всички напречни сечения на проводника, теглото и външния диаметър на всеки размер, проверете данните, предоставени по-долу:

Таблица с раздели и изчислени маси

Дългосрочният допустим ток към проводника е:

Текущи стойности на натоварването

Затова разгледахме основните характеристики на медения кабел KGN. Остава само да ви кажа къде се използва и кои производители произвеждат тази марка кабелни продукти.

Обхват и цел

Поради своите параметри, този проводник може да се използва в условия с висока влажност, дори и под вода. Всъщност тя е направена за използване в корабостроенето. В допълнение, KGN се използва в агресивни среди, например в мини, за свързване на мобилно електрическо оборудване и механизми. За полагане в земята е по-добре да се използват бронирани кабелни изделия, напр. VBBSHV меден кабел.

Що се отнася до жилищните сгради, препоръчително е да използвате проводник само ако помещенията имат естествена вентилация, а самото окабеляване не е стационарно (временно). Често KGN намира приложение за захранване на мазета.

KGN снимка

Трябва да се отбележи важен нюанс - монтажът на въпросния проводник по въздух е разрешен само ако той е допълнително защитен от слънчева светлина. Това се дължи на характеристиките на изолацията, която не е устойчива на ултравиолетово лъчение.

Производители на фабрики

Е, последното, за което бих искал да говоря, е кои производители на кабели KGN са най-надеждните днес. Така че няма съмнение в качеството на производство на тази марка кабелни продукти, ако тя се произвежда от следните фабрики:

 • "Електрокабел" Колчугински завод ";
 • Camcable;
 • "Rybinskkabel";
 • „GC„ Sevcable “.

Независимо от това, ако се съмнявате в качеството на закупените стоки, препоръчваме сами определете напречното сечение на кабелаза да се уверите, че декларираните от фабриката спецификации отговарят на действителните!

Между другото, марка за внос NSSHOU може да се счита за аналог на проводника. Ето защо, ако не знаете как да замените въпросния кабел, проверете параметрите на NSSHOU.

Така че ние разгледахме основните технически характеристики на кабела KGN. Надяваме се предоставената информация да ви е била полезна!

Със сигурност не знаете:

(2 гласа)
Зареждане...

Добави коментар