Преглед на характеристиките на живачни лампи от типа DRL

На първо място, трябва да се отбележи, че декодирането на маркировката на DRL крушките е както следва: “D” - дъга, “P” - живак, “L” - луминисцентно. Тези източници на светлина се използват най-често за осветление на промишлени и технически помещения, което е свързано с техните високи светлинни мощности и енергоспестяващи свойства. В ежедневието използването им няма почти никакъв смисъл, защото Има по-безопасни и по-ефективни LED крушки. Въпреки това, така че читателите на сайта my.electricianexp Ние знаехме какви са тези продукти, тогава ще разгледаме най-важните технически характеристики на DRL лампите, като предоставяме кратко описание и всички необходими параметри в таблицата.

Снимка с електрическа крушка с жива жила 700 W

И така, днес в ежедневието се използват дъгови живачни лампи от следните деноминации: DRL-125, -250, -400, -500, -700, -1000. Числото в маркировката показва мощността на лампата във Ватове, [W]. Що се отнася до останалите параметри, най-важните са:

  1. Основен тип с резба, размер E27 или E40.
  2. Светлинен поток от 5900 до 59000 Lm.
  3. Срок на експлоатация (експлоатационен живот) от 12 до 20 хиляди часа.
  4. Работно напрежение: 95 до 220 V.
  5. Изходна светлина от 47 до 59 Lm / W.
  6. Емисионният спектър е ярка бяла светлина.
  7. Цветна температура 3800-4200 K.
  8. Работната температура е разрешена под -25 ° C, което е едно от основните предимства на живачните лампи от типа DRL.

Тези технически характеристики на дъговите живачни лампи са най-важни. Препоръчваме ви също да прегледате описанията на параметрите на основните марки: от DRL-125 до DRL-1000, които предоставихме в таблицата:Основни характеристики на таблицата

Това е всичко, което искахме да ви разкажем за най-важните технически характеристики на лампите DRL. Надяваме се, че предоставените параметри са ви били полезни при вашата дизайнерска работа и при избора на подходящите източници на светлина!

Препоръчително четене:

(4 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар