Преглед на UZM-50Ts: какъв апарат и как да го свържете

За защита на домашната електрическа система от нестабилна мощност се използват различни средства за защита, например, реле за напрежение и устройства за защита срещу импулси от високо напрежение. Един от представителите на такива продукти са UZM-50Ts от MEANDR ECM. В тази статия ще разгледаме какво е да свържете устройство и каква е неговата цел.

Описание на устройството

Името "UZM-50TS" означава "Многофункционално устройство за защита." Той е проектиран да предпазва домашната електрическа система от увеличени, ниско напрежениепроизтичащи от фазов дисбаланс и с лоши електрически условия. В допълнение, UMM ще предпази от изхвърляне и искри при окабеляване, както и не твърде мощни импулси с високо напрежение в мрежата (до 1,2 kV), така нареченото „напрежение на смущения“.

На предния панел на UZM-50C ще видите минимум контроли, а именно няколко бутона и трицифрен индикатор със седем сегмента (дисплей, прости думи). Дисплеят в реално време показва напрежение или ток. Използвайте бутоните, за да конфигурирате устройството. Персонализираните елементи се показват съответно.

UZM-50Ts в щита

Бутоните имат двойно предназначение: първият е „select“ или „+“, а вторият е „On / Off“, той също е „-“.

Както можете да видите от снимката, размерите на UZM-50T са еквивалентни на два модула в електрическия панел на din Rail, размери в ширина 35 мм.

Нека разгледаме основните технически характеристики на UZM-50TS:

Характеристики на ултразвук

Внимание! Внимателно затегнете винтовите клеми; максималният им въртящ момент е 3 Nm.

Аналози от този производител

Заслужава да се отбележи, че UZM-50Ts не е първото защитно устройство в линията на производителя, то замени популярното UZM-51М, Основната разлика от UZM-51M е, че моделът 51M е реле за напрежение с защита от варистор, най-често е инсталиран във връзка с вотметър VAR-M01-083 или други подобни.

UZM-50Ts комбинира предимствата на тези две устройства в един корпус и отнема само 2 модула в електрическия панел. По-горе изброените устройства (51M и BAP) всеки заемат 2 модула - общо 4.

На фигурата по-долу виждате линия от подобни универсални защитни устройства от компютъра на Meander:

UMM аналози

Ето как изглеждат три волтаметра и UZM-51M в електрическия панел:

Волтаметри и ултразвук в щита

И така UZM-50Ts разликата в два модула е осезаема дори за любителите:

Преден панел

Схема на свързване

Нека да разберем как да свържем UZM-50TS. Схемата е проста: входяща фаза и нула към горните контакти. Към долните контакти са фаза и нула, които отиват на товара. Това е предпочитаната настройка. Когато се задейства, фазата се отваря при условие на правилна инсталация.

Диаграма на мрежова връзка 220V

Но инструкциите осигуряват друга схема. Разликата е например в свързването на нула.

Подобна схема на окабеляване

Забележка: за да инсталирате UZM-50C в трифазна мрежа, такава схема на свързване се повтаря три пъти съответно за три устройства за всяка фаза. Пример за схемата, която виждате по-долу:

USM схема на връзка в трифазна мрежа

Как работи и как да конфигурирате релето

След прилагане на напрежение към UZM-50C, има леко забавяне във времето, то може да се конфигурира от потребителя от 2 секунди и по-нагоре. След включване на контактите на устройството захранването се подава към товара и стойността му се показва.

Можете да зададете горния и долния праг на допустимото напрежение, при достигане на което натоварването ще бъде изключено. Настройката ви позволява да адаптирате устройството към характеристиките на вашето захранване.

Поради факта, че има само два бутона от контролите, много потребители изпитват трудности при овладяването на контрола и настройките на устройството. Този процес е описан подробно в ръководството за инструмента.

Можете да прегледате или изтеглите инструкциите за UZM-50T, като кликнете върху връзката: инструкция за ултразвук.

Помислете основните принципи на работа с менюто на устройството. Натиснете за кратко десния бутон (включване / изключване или "+"), релето ще се изключи и товарът ще се дезактивира, включете го отново по същия начин.

Натиснете за кратко левия бутон ("изберете" или "-"), смяната на режимите ще започне. Обмислете ги в реда на натискане на „-“, а в скоби посочете обозначаването на режима на дисплея:

  • (А) Амперметър - ток във веригата сега.
  • (R) Ватметър - консумация на енергия.
  • (Uhi) Горен праг на изключване - просто показва зададената граница и ако в този режим задържите бутона „-“ за 5 секунди, тогава ще влезете в режим на настройка на горната настройка на границата на границата. След това използвайте бутоните „+“ и „-“, за да промените стойността. Настройката по подразбиране е 270 волта.
  • (Ulo) Долен праг на изключване - ако задържите бутона „-” за 5 секунди, ще влезете в режим на настройка на долния праг на изключване. След това използвайте бутоните „+“ и „-“, за да намалите или повишите стойността. По подразбиране е 170 волта.
  • (Тон) Повторно активиране на забавянето - също се задава чрез продължително натискане на „-“, по подразбиране - 5 секунди.
  • (U ^) - показва до какво ниво се увеличава максималното напрежение в мрежата, за да нулирате, задръжте "-" за 5 секунди.
  • (U \ /) - минимално напрежение в мрежата, нулиране подобно на предишното.
  • (изключено) - броят изключвания, нулиране е подобен.

Внимание! Не правете нищо, за да запазите настройките на праговете на пътуване и таймера; след 5 секунди това ще се случи автоматично.

Във видеото по-долу можете да видите основните характеристики на UZM-50TS:

Въпреки това, с пълния набор от функции, UZM-50T не е заместител на други защитни устройства, това е посочено на уебсайта на производителя. Следователно, за по-голяма надеждност, той трябва да се използва заедно с пълна SPD и други устройства. Това се дължи предимно на факта, че варистора На входа на ултразвуковата машина не е твърде мощен - той е в състояние да абсорбира само до 200 J енергия. Следователно, не може да се счита за пълноправен SPD и веригата за свързване на SPD за тези цели включва "земята". Това устройство може да бъде заменено с куп релета за напрежение, например RN-113 и SPD.

Тук приключваме с разгледаните характеристики и функции на UZM-50T. Надяваме се, че сега разбирате защо това устройство е необходимо и как да го инсталирате в щита.

Свързани материали:

Зареждането ...

Добавете коментар