Преглед на контакти и ключове Schneider Electric + сравнение на цените

Холдинг със световна репутация - Schneider Electric е един от най-добрите производители на аксесоари за окабеляване и защитна автоматизация. Повечето професионалисти предпочитат своите продукти, защото това е предимно надеждно, безопасно и най-важното - високо качество. В тази статия решихме да разгледаме контакти и ключове Schneider Electric, като направим преглед на всички серии, които съществуват на пазара на ОНД. Описанието по-долу ще ви помогне да изберете най-подходящия вариант, въз основа на предназначението на продуктите, интериора на стаите и, не по-малко важно, цената. И така, за всичко по-подробно, започваме прегледа на серията от най-бюджетния до премиум сегмента. Сами ще видите разликата, това са не само формите и цветовете, но и материалът на производство, който може да ви изненада приятно.

Хит - икономичен вариант за офиси

Цокли и ключове Schneider Electric Hit са структурно най-прости, всички версии в бяло са направени. Въпреки това производителят се опита да поддържа надеждността, сдържания външен вид на продуктите и най-важното - качеството на сглобяване. Hit серията е представена от продукти за открит и скрит монтаж, степен на защита IP20. Освен това всички механизми са изработени от топлоустойчиви електрически материали, които ще осигурят пожарна безопасност на електрическото окабеляване.

Hit

Цените варират от 30-75, което е допустимо за населението. Ако искате да изберете евтини, но висококачествени контакти и ключове - тази серия е идеална за цената и качеството! Най-често това изпълнение се използва в офис помещения.

Прима - бюджетен вариант за населението

Ако Schneider Electric Hit е направен в строго бял цвят (за офис), тогава серията Prima е по-подходяща за бюджетно окабеляване в апартамент и къща. На пазара на ОНД Prima е най-продаваната гама от контакти и ключове на Schneider Electric. Причината за голямото търсене е евтината цена, докато цветът на фитингите е не само стандартно бял, но има и такива решения като слонова кост, бук и бор.

Prima

Цените през 2019 г. са следните:

 • Цокли от 65.
 • Превключватели от 55.

Важно е да се отбележи, че продуктите за окабеляване могат да бъдат представени от единица, например, 2 превключвателя с гнездо. Трябва също така да обърнете внимание на факта, че дизайнът осигурява защитни капаци за защита от случайно попадане на предмети в отворите за свързване на електрическа тапа.

Rondo - допълнителна защита и меки линии

Серията Rondo привлича клиентите от факта, че поради ниската си цена, меките линии на рамките правят тези гнезда и превключватели по-хармонични в интериора. В резултат на това фитингите не хващат окото и не развалят дизайна на стаите. Има само 2 цветни схеми: бял и слонова кост. В същото време е важно да се отбележи, че тази линия Schneider Electric беше допълнена с влагозащитни гнезда и ключове, с степен на защита IP44, което позволи използването му не само на закрито, но и на улицата с организиране на допълнителни защитни мерки. Опции за изпълнение както за скритата инсталация, така и за външната (заложена върху продуктите).

рондо

Освен това добавяме, че превключвателите на Rondo могат да бъдат оборудвани с подсветка и контакти със защитни завеси. В тази връзка цената става малко по-висока, а именно:

 • Цокли от 75 (водоустойчиви от 115);
 • Превключватели от 85 (от 135 за IP44).

Проучване - решения за селска къща

Ако решите да провеждате електрическо окабеляване в селска къща, в същото време искате да инсталирате евтини, но висококачествени електрически аксесоари - Schneider Electric Study ще бъде едно от най-подходящите решения. Тази серия е специално проектирана за монтаж в селски къщи. Гнездата и превключвателите могат да бъдат както за открита инсталация, така и за скрита. Цветът на рамките, ключовете и калъфа може да бъде бял, кремав, сив или подобен на дърво (бук или бор). Продуктите се произвеждат със степен на защита от прах и влага IP20 или в защитена версия IP44.

етюд

Цените са още по-високи - стандартните контакти и ключове за скрит монтаж от 95, а ако искате външна версия на изпълнение и дори под бор, ще трябва да платите поне 250 за това.

Дует - листенца от цветя в дизайна

Ако изберете евтини контакти и ключове за апартамент, къща или хотел, препоръчваме да обърнете внимание на серията Duet от Schneider Electric. Модерният дизайн на рамки с форма на венчелистче прави тези продукти по-оригинални и стилни. Дизайнът на рамката ви позволява да правите комбинации от различни цветове: бяло, бежово, сребристо и шампанско.

дует

Важно е да се отбележи, че тази линия Schneider Electric е подходяща само за скрит монтаж. От конструктивните характеристики бих искал да подчертая самозагасваща се пластмаса, сребристо покритие на контактите на превключвателите, както и наличието на свързваща верига на кутията.

Ценовият маркер става още по-висок и започва от:

 • Цокли от 110;
 • Превключватели от 135;
 • Кадри от 35.

Wessen 45 - механизми за кабелни канали

Ако решите провеждайте окабеляване в кабелния каналКато опция можете да изберете Wessen контакти и ключове. В тази връзка серията W45 вече е остаряла, но все още може да бъде намерена в някои онлайн магазини. Електрическите аксесоари W45 също са евтини, а механизмът лесно се прикрепя към кабелния канал и се фиксира сигурно в него. Обърнете внимание, че кабелните канали трябва да бъдат Ultra или OptiLine 45.

Има няколко цвята: бяло тяло в два различни цвята и червено. За къщи и апартаменти това не е най-подходящият вариант, но за офиса е доста подходящ.

Wessen 45

Цената на производството започва от:

 • 110 на превключвател;
 • 125 на изход.

Важно е да се отбележи, че гнездата са оборудвани със защитни завеси, степента на защита на продуктите е IP44, което означава, че те могат да се използват в бани и други видове помещения с висока влажност. Контактните групи на превключвателите са изработени от сребро, а контактите на контактите са от високоеластичен фосфор от бронз, което влияе положително върху надеждността на контактната връзка с щепсела.

Wessen 59 - линия за офиси и хотели

Новата серия Schneider Electric W59 е най-търсена сред хотели и офис площи. Това се дължи на бюджетните разходи за аксесоари, наличието на няколко цветни решения и възможността за комбиниране на цветове.

Така че, Wessen 59 контакти и ключове могат да бъдат представени в следните палитри:

 1. бял
 2. бук
 3. Черен кадифе
 4. Сатен хром
 5. Бог дъб
 6. Борово дърво
 7. слонова кост
 8. шампанско

Колекцията е създадена за интериори с ниска цена, докато дизайнът на рамката ви позволява да комбинирате няколко различни цвята в една електрическа точка, комбинирайки механизми. Контактите на гнездото са направени от месинг, а превключвателите са от сребро.

Wessen 59

Цените също са приемливи:

 • Превключватели от 110;
 • Цокли от 105;
 • Кадри от 25.

Важно! На пазара има още една серия - Wessen W59aqua. Той е представен от прахо и водонепропускливи продукти със степен на защита IP44. Въпреки това, дизайнът на рамките за Wessen W59aqua и W59 е различен, така че тези линии не са взаимозаменяеми!

Blanca - дизайнерско решение в бюджетния сегмент

През 2017 г. на пазара се появиха контакти и ключове Schneider Electric Blanca, които бързо спечелиха интерес сред посетителите на срещата, а в бъдеще и от купувачите. Факт е, че въпреки бюджетните разходи, съставът е представен в 7 популярни цветни решения и е подходящ както за открито, така и за скрито окабеляване.

Цветовете на фитингите са следните:

 1. бял
 2. бежов
 3. мандра
 4. алуминий
 5. Титан
 6. антрацит
 7. Ясен

Бланка

Надземните контакти и ключове от серията Blanca са добре подходящи за летни къщи и селски къщи. Имайки предвид, че серията е дизайнерска, а производителят е Schneider Electric, цените са доста нелепи:

 • Цокли от 70;
 • Превключватели от 75.

AtlasDesign - класика в немската традиция

Друга серия от контакти и ключове, чийто дизайн беше обмислен до съвършенство. Акцентът на AtlasDesign са плоските повърхности на всички елементи (рамки, механизми, клавиши). В същото време дизайнът на рамката и 10 цветни палитри ви позволяват да комбинирате продукти по такъв начин, че да постигнете максимална хармония с интериора. Цветовете са следните:

 1. бял
 2. бежов
 3. алуминий
 4. стомана
 5. шампанско
 6. перли
 7. смарагд
 8. въглероден
 9. олово
 10. мока

Можете да оцените цялата красота на нюансите на снимката:

AtlasDesign

С такъв идеален дизайн и цвят, цената на контакти и ключове от серията AtlasDesign е доста ниска:

 • Цокли от 95;
 • Превключватели от 105;
 • Кадри от 25.

Според нас в предоставения преглед това е една от най-добрите линии на електрическите аксесоари по отношение на цена и качество.

Glossa - Още цветя

Бюджетният сегмент на контактите и превключвателите на Schneider Electric е затворен от серията Glossa, която се характеризира с меки линии в очертанията на механизмите и стилни богати цветове. Веднага преминете към палитрата от цветови решения, има 14. В допълнение към стандартните бели, бежови и алуминиеви цветове могат да бъдат разграничени следните цветове:

 1. Титан
 2. дъб
 3. антрацит
 4. шоколад
 5. Перла
 6. шам-фъстък
 7. мандра
 8. платина
 9. Люляк мъгла
 10. патладжан
 11. графит

Glossa

Възможно е да замените рамките, като комбинирате цветове и играете с контраст. Мекият дизайн се вписва идеално в интериора на всеки апартамент или къща, където интериорът далеч не е последен.

Цените през 2019 г. започват от:

 • Превключватели 110 и по-високи;
 • Цокли от 115;
 • Кадри от 30.

Както виждаме, ценовият диапазон е достъпен и за средния купувач.

Sedna - елегантен дизайн и строги форми

Обръщаме се към средната серия гнезда и превключватели Schneider Electric. Да започнем с доста добре познатата линия Sedna, която често се използва в монтаж на електрическо окабеляване в апартаменти и частни домове. Строгият външен вид на рамките, комбиниран с елегантна цветова схема, прави обшивката богата и модерна. Важно е да се отбележи, че Schneider Electric Sedna е произведен в съответствие със стандартите на ЕС, а гамата също е сертифицирана, което потвърждава високото му качество.

От нюансите производителят представи: бяло, бежово, червено, графит, титан и алуминий. Можете да промените рамката (до 5 публикации), за да направите необичайна комбинация за вашите собствени условия.

Седна

Цялата линия е подходяща за скрито окабеляване, степента на защита може да бъде IP20 или IP44.

Unica (Basic, Quadro, Chameleon, New Studio)

В гамата от електрически продукти на компанията Schneider Electric има 6 разновидности от серията Unica: basic, Quadro, Chameleon, New Studio, Pure, Top и Class. Първите 4 линии се отнасят към средния ценови сегмент, останалите - премиум. В рамките на тази част от прегледа ще говорим за по-малко скъпи модели.

Unica Basic е много често срещана серия, която намери своето приложение за битови цели. Schneider Electric Unica е познат на повечето електротехници Често се използва при подреждането на електрическата мрежа на къщи и апартаменти. Има 6 цветни схеми; цветовете „син лед“, „бронз“ и „крем“ изглеждат особено необичайно.

Unica

Цените са приемливи за населението:

 • Цокли от 200;
 • Превключватели от 205;
 • Кадри от 75.

Серията Schneider Electric Quadro е много подобна на горната линия на външен вид, но основната разлика е липсата на декоративна вложка, а най-интересното е ярките необичайни цветове, от които има 12. Всички палитри са показани на снимката:

Unica quadro

Цените на електрическите аксесоари започват от 270 за превключватели и контакти.

Unica Chameleon е една от най-богатите в серията цветова палитра. Можете да направите комбинация от 2 ключови цвята и 20 различни рамки. Има такива необичайни цветове като злато, люляк, зелена ябълка. Работата на испанските дизайнери беше успешна, докато Unica Chameleon е не само привлекателен на външен вид, но и надежден в най-добрите традиции на Schneider Electric.

Уника Хамелеон

Цената на превключватели и контакти без рамки започва от 200, кадрите струват от 110 и повече.

Unica New Studio - нова серия от контакти и ключове, включваща напълно необичаен подход в дизайна. Важно е да се отбележи, че рамките на New Studio могат да бъдат заменени с класическите рамки на Unica. Има още повече цветове и комбинации: 4 цвята на бутони и 16 вида рамки. Има така наречените подсериали (Mono, Color и Metal). Последните са малко по-скъпи, тъй като рамките са изработени от метал.

Unica New Studio Color

Unica New Studio Metal

Цените все още са приемливи: контакти от 230, превключватели от 240, рамки от 50 до 700 за серията Metal.

Odace - кръгли ключове и естествени материали

Ако искате да изберете контакти и ключове Schneider Electric от метал, дърво или изкуствен камък, най-бюджетната линия в това отношение ще бъде Odace. Също така могат да бъдат направени рамки и ключове и термопластични. Серия е представена от 15 цветни схеми на рамки и две опции за изпълнение на механизмите. Кръглите клавиши изглеждат доста модерно и необичайно, въпреки факта, че този дизайн влезе на пазара още през 2013 година.

Odace

Ценовият етикет е нараснал до 400 за контакти и ключове (минимални разходи) и от 260 след това.

Mureva Styl - повишена защита срещу влага и прах

Schneider Electric е разработил влагозащитни гнезда и ключове, чиято степен на защита е IP55. Това е отлично решение за захранване на гаражи, мазета, беседки, тераси и производствени съоръжения. В допълнение към високото качество на сглобяване и надеждността на механизмите, производителят също реши да направи серия в два цвята: бял и антрацит.

Мурева стил

Цената на контактите започва от 800, прекъсвачи от 700. Скъпо е, но е безопасно.

Unica Class, Top, Pure - елитната серия на компанията

Обръщаме се към елитните продукти на Schneider Electric, започвайки от по-рано обмислената линия Unica, или по-скоро от скъпото й разнообразие.

Гамата за контакти и ключове Unica Top е изработена от естествено дърво (като бук или череша) или метал. Висококачествените материали и стилен дизайн са това, което го прави специален. Най-често тези електрически продукти се използват в скъпи хотели и хотели, както и в апартаменти и къщи, когато има допълнителни пари за такъв изключителен лукс.

Unica отгоре

Unica Class е първокласната колекция на Schneider Electric. Рамките и механизмите са направени не само от познато дърво и изкуствен камък, но и от стъкло, кожа, естествен камък и дори стомана. Основната идея на производителя е да внесе част от природата във вашия дом.

Уника клас

Unica Pure е направен по сходни мотиви и от същите материали, разликата в дизайна. Можете да видите целия чар на поредицата на снимката:

Unica чист

Говорейки за цените, най-малко 200 ще трябва да бъдат платени за контакти и ключове, но рамките ще струват много повече - от 1200 и по-нагоре.

Мертен - истинско немско събрание

Е, завършване на прегледа на гнезда и превключватели на серията Schneider Electric Merten (произведено в Германия), която е разделена на:

 • Merten Antique е идеалното решение за класически интериор. Материалите са украсени с позлата, а богат кафяв цвят ще допълни скъпия интериор на стаята.античен
 • Merten M-Plan - строг дизайн и висококачествени материали, 5 цвята (сметана, бяло, алуминий и антрацит).M-план
 • Merten M-Pure - минимализъм в комбинация от цветове като блестящо бяло, антрацит и алуминий.Merten m-pure
 • M-Pure Deco - за любителите на естествените материали. Случаят с електрически аксесоари може да бъде направен от дърво или стомана.М-чисто деко
 • Merten M-Elegance - естествени материали, комбинирани с ярки цветове, които наброяват до 8.Мертен m-елегантност
 • Merten Artec - подходящ за класически строг дизайн, където няма място за креативност и ярки цветове.Merten artec
 • Merten M-Creativ е чудесно решение за креативни хора.Вие сами можете да направите ярък индивидуален дизайн, който няма да се намери никъде другаде.Merten m-creativetiv
 • Merten D-life - лаконичният дизайн и естествените материали са постигнали признание на тази серия от много дизайнери, които често използват тази линия контакти и ключове в своите проекти.D-живот

Говорейки за цените, те започват от 420 за контакти, 550 за превключватели и от 200 до няколко хиляди отвъд (особено в сериите M-Elegance и Antique).

Разгледахме контактите и превключвателите на Schneider Electric от всички добре познати серии, които се срещат на пазара. Както можете да видите, асортиментът е доста голям и можете да изберете правилния тип фитинги за цена, материал на изпълнение и дизайн!

Свързани материали:

(4 гласа)
Зареждане...

Добави коментар