Преглед на преносим нагревател Rovus Handy Heater - заслужава ли си да го купите?

Вентилаторните нагреватели и топлинните пистолети за отопление на помещения се използват доста често. Те отопляват както малки помещения, така и големи складове и размразяващи комунални услуги. Съвсем наскоро на пазара се появи следващата „революция“ Rovus Handy Heater - това е компактен нагревател в гнездо, който консумира само 400 вата. Преглед на тази новина, както и нашето и общото мнение за нея, ние предоставихме по-долу.

Основни характеристики и външен вид

Преносимият нагревател Rovus Handy Heater е малко устройство, което се включва в контакт и изпълнява същите функции като подовия нагревател. Производителят твърди такива спецификации:

 • Мощност - 400W.
 • Площта на отопляваното помещение е до 25 м3.
 • Диапазон на регулиране на температурата (15-32 ° C).
 • Програмируем таймер (1-12 часа).
 • Две скорости на вентилатора.
 • Въртяща вилица.
 • Защита от прегряване.
 • Размери: 10.4x15.5см.

Размери

Заслужава да се отбележи, че Handy Heater се продава в различни версии с мощност 300, 350 и 400 вата.

Нагревателят е изработен от черна пластмаса, на горния ръб на кутията има контроли и двоен седем сегментен индикатор от зелен или червен цвят, който показва температурата и настройките на устройството.

Индикаторът е червен и зелен

В дясната страна има превключвател (позицията може да варира в зависимост от реалния производител).

вид

В долната страна на устройството има слотове за всмукване на въздух, зад които има миниатюрен вентилатор, като тези охладители, които се използват в компютрите за охлаждане.

Компактен охладител за нагревател

Реклама на Rovus Handy Heater гласи, че се използва керамичен нагревател със защита от прегряване (биметални контакти).

Нагревател за удобен нагревател

Основният интерес е фактът, че преносим нагревател с капацитет само 400 вата и е в състояние да отоплява помещение от 20-25 квадратни метра. метра за минути. Развод ли е?

Защо не си струва да купувате

Handy-cheater се рекламира активно в телевизионните магазини, където те категорично посочват неговите предимства:

 • преносимост;
 • консумира малко електричество;
 • въртяща вилка ви позволява да ориентирате нагревателя хоризонтално или вертикално;
 • защита от прегряване.

„Долу с пречещите проводници” е надписът върху опаковката на Rovus Handy Heater. Подчертаване на основната функция - включете директно в контакта.

Сега за лошото. Има условни правила за изчисляване на мощността на нагревателите - 1 kW на 10 квадратни метра. м. Дори при такава груба оценка става ясно, че 400 вата няма да могат да затоплят стая от 25 квадратни метра. м. Такава мощност е достатъчна само за отопление на банята или за инсталиране в близост до масата, за издухване на топли ръце или крака по време на работа, всъщност така се нарича: Handy Heater - ръчен нагревател.

Между другото, друго име за Handy Heater е Rovus Heat-MC4.

Този факт ясно опровергава заявената зона за отопление в характеристиките на 25 квадратни метра. м. Но това не са всички недостатъци на устройството. Приписваме им разходите. Преносим нагревател се продава за 700-900 и 1200-1400 за версията с дистанционно управление, в зависимост от магазина и доставката.

Опция с дистанционно управление

Обърнете внимание, че това устройство се рекламира - лесно е да се натъкнете на безброй китайски копия, въпреки че оригиналното устройство е сглобено в Китай и очевидно не е с високо качество. Това се доказва от многобройни отзиви.

Тъй като Rovus Handy Heater не е скъпо устройство, нека да видим какво можете да изберете от „жичните“, но пълноценни модели от известни марки:

 1. Scarlett SC-FH53K10 - 1000, мощност на нагряване 1600 W, керамичен нагревателен елемент.
 2. Electrolux Prime EFH / S-1125 - 1200, мощност на нагряване 1500 W, нагревателен елемент - нихром спирала.
 3. Polaris PCDH 1581 - 1600, мощност 1500 W, керамичен нагревателен елемент.

Предимството им е, че те наистина отопляват декларираните 20-25 квадратни метра. метра, както и наличието на сервизни центрове, гаранционни и оторизирани дилъри, за разлика от преносимия нагревател Rovus Handy. И ако помислим за по-малко известни марки като SUPRA, VITEK и други, можете да намерите добри модели, които струват още по-евтино (700-1000).

Отзиви

По-голямата част от отзивите за преносимия нагревател Rovus Handy Heater казват, че продуктът се разпада в ръцете ви, той е счупен, пластмасата е с лошо качество, скърца, леко се затопля или изобщо не загрява.

Отзиви

Също така препоръчваме да гледате видео рецензия на този преносим нагревател, полезно е да видите:

Възниква въпросът, ако изпълнението е толкова лошо, тогава как да се надяваме на неговата безопасна работа? Ето защо, за да обобщим, можем да кажем - че този нагревател не си струва да купувате и използвате, по-добре е да вземете предвид аналози.

(4 гласа)
Зареждане...

Добави коментар