Преглед на най-добрите програми за изчисляване на напречното сечение на кабела

Здравейте скъпи читатели на сайта. Elecroexpert! Днес бихме искали да поговорим за най-добрите програми за изчисляване на напречното сечение на кабела по мощност, дължина и ток. Използването на специализирани софтуерни пакети опростява изчислителната работа и освен това ви позволява по-точно и бързо да изберете подходящия проводник. За да не се натъкнете на услуга със съмнително качество, тогава ще предоставим кратко описание на най-популярните програми за Android и Windows 7.

За компютър

Ако търсите програма на компютър, която ще ви помогне при избора на напречното сечение на проводника, препоръчваме да изберете или продукта от Atlas - „кабел v2.1“, или също толкова удобна услуга, наречена „Electric“.

Атлас продукт

Лично ние използваме програмата за кабелна v2.1 в работата си за изчисления, които могат да бъдат изтеглени безплатно, без регистрация и други неудобства. Сервизният интерфейс е доста прост и удобен, просто въведете първоначалните си данни в таблицата и кликнете върху бутона „Изчисли“. Въпреки че този софтуерен пакет няма голям брой опции, той изпълнява кабела правилно по отношение на мощност, дължина или текущо натоварване, което е основното изискване.

По-многофункционална програма за изчисляване е Electric. Той може да бъде изтеглен безплатно на всеки от сайтовете, които харесвате. Безспорното предимство на този проект е широк спектър от възможности. „Електротехник“ позволява не само да се направи правилния избор на напречното сечение на проводника в апартамент или на електрически двигател, но и да се определи нагряването на кабелната линия, както и загубата на напрежение в веригата. Освен това, използвайки този проект, можете да изберете напречното сечение на захранващия кабел дори със секторни ядра, формулите за които са по-сложни. По отношение на удобствата интерфейсът е толкова прост, колкото услугата от Атланта. Можете да видите как да използвате програмата на видео инструкциите по-долу.

Как да използвате услугата Electric

Ако не искате да изтегляте никакви софтуерни пакети на вашия компютър, тогава можете да използвате онлайн калкулатора - програмата Wiresel, която също ще избере правилния кабел правилно и в кратък период от време!

Онлайн асистент преглед

За мобилен телефон и таблет

Ако търсите приложение за android за изчисляване на напречното сечение на кабел или проводник, тогава препоръчваме да изберете следните програми:

  1. CuCalc (интерфейс на снимката по-долу)
  2. Мобилен електротехник
  3. Safetycalc
  4. SCT Electro
  5. "Електрически изчисления"

CuCalc снимка

Всички тези приложения могат да бъдат изтеглени безплатно в Google Play, така че в бъдеще би било възможно бързо и дори по пътя да се изчисли напречното сечение на проводника според натоварването, в зависимост от дължината на линията или вида на захранващата мрежа (еднофазна / трифазна).

Видео преглед на приложението Mobile Electric:

Плащания по телефона

Така че ние предоставихме рейтинг на най-добрите програми за изчисляване на напречното сечение на кабела по мощност, дължина и ток.Не забравяйте, че можете да използвате и готови формули и сами да проверите резултата!

Ще бъде интересно да прочетете:

Как да използвате услугата Electric

Онлайн асистент преглед

Плащания по телефона

(9 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар