Преглед на най-добрите електрически нагреватели за летни къщи

Характеристиките на избора на електрически нагреватели за лятната вила са, че къщата трябва да се затопли бързо при пристигането си в крайградската зона, особено през зимата. В допълнение, отоплението трябва да бъде евтино и безопасно, така че да не възникнат проблеми по време на почивка. След това ще ви кажем кои електрически нагреватели са най-икономичните и безопасни за отопление на къща в страната!

Основни критерии за подбор

Използване на IR нагреватели в дървена къща

За да изберете правилния електрически нагревател за лятна резиденция, трябва да разчитате на следните изисквания:

 1. Отоплителна инсталация не трябва да е сложно.
 2. Желателно е нагревателите да са мобилни.
 3. Безопасността трябва да бъде над всичко.
 4. Помислете за икономическата ефективност на устройствата.
 5. Разширен набор от функции ви позволява да регулирате не само рентабилността, но и производителността на системата.
 6. Цена, като един от ограничаващите фактори (за лятна резиденция не е логично да купувате скъпо оборудване, ако се появявате там 2-3 пъти месечно).

Така че, въз основа на тези критерии, допълнително ще ви кажем кой електрически нагревател е по-добре да изберете за лятна резиденция. Четирите най-популярни вида продукти ще участват в сравнението: конвекционни, инфрачервени, маслени и вентилаторни нагреватели.

Видео преглед на най-добрите битови електрически нагреватели

Сравнение на съществуващи устройства

Ще направим сравнение според горните критерии, въз основа на които определяме кой електрически нагревател, работещ от 220V мрежа, е най-икономичният и безопасен.

конвектори

Първите да разгледат електрическите конвектори, които са популярни не само в летни вили, но и в частни къщи, апартаменти, вили. Конвекторните устройства се монтират доста просто, защото Има модели за подове и стени. Подовите продукти могат да бъдат преместени във всяка стая, което ги прави мобилни и осигурява още едно предимство. Електрическите конвектори за отопление на къщите са абсолютно безопасни, защото имат защита срещу прегряване и ниска температура на нагряване на кутията (не повече от 80 градуса).Разнообразие от форми на нагреватели

Що се отнася до ефективността на електрическите нагреватели, трябва да се отбележи, че конвекторите не са най-енергоспестяващият вариант за отопление, но ако те са допълнително оборудвани с регулатори на температурата, можете да направите системата повече или по-малко евтина за работа. Функционалността на устройството е най-модерната, което отново е свързано с използването на допълнителен контролен блок. Е, що се отнася до цената, използването на електрически конвектори за летни къщи ще ви струва 3-7 хиляди за един нагревател. Въз основа на предположението, че за помещение е необходим не по-малко от един нагревател, цената на отоплителната система е около 20-30 хиляди.Стенни електрически нагреватели (конвектор)

IR панели

Следващите най-популярни в класацията са инфрачервените панели, монтирани на тавана и стените.Устройствата се монтират лесно и лесно се свързват към мрежата. за как да свържете инфрачервен нагревател вече разказахме. В мобилността таванните IR панели губят, защото са по-неподвижни устройства. Що се отнася до безопасността, няма специални оплаквания и отрицателни отзиви относно работата на инфрачервените нагреватели. По отношение на цената на електроенергията, тези продукти са най-икономичните електрически нагреватели за летни къщи, което е основното им предимство пред останалите опции.Инфрачервен нагревател

Сред недостатъците трябва да се отбележи малък набор от функции и изисквания за монтаж: таваните трябва да са високи, в противен случай IR лъчите ще имат отрицателен ефект върху човешкото тяло. В допълнение, IR панелите изсушават въздуха, което също ги показва от отрицателна страна. Цената на тази опция за отопление на лятна вила не е твърде скъпа от предишната опция, но въпреки това цената ще се увеличи леко, защото цената на един панел с добро качество е поне 3,5 хиляди.

Маслени нагреватели

Тези устройства станаха известни като най-скъпата версия на електрически нагреватели за летни къщи и домове. Това се дължи на високата мощност на продуктите и продължителното нагряване до работна температура. В същото време мобилността на маслените радиатори ги прави конкурентни, тъй като можете да навиете калъфа в желаната стая, което е особено вярно в селската къща. Няма да има проблеми с инсталацията, просто включете щепсела в контакта.Използването на маслени нагреватели

По отношение на безопасността съвременните модели са въоръжени със защита от прегряване и автоматично изключване при затваряне. По отношение на функциите те също изостават в развитието си, защото са практически непрограмируеми. Всичко, на което управляващото устройство е способно, е да настрои температурата на охлаждащата течност в корпуса. Важно предимство на този тип електрически нагреватели е ниската цена - 2,5-3 хиляди. Закупили 1-2 продукта за цялата селска къща, можете да направите временно отопление по време на вашата ваканция. за как да изберем масления нагревател, вече казахме с какво ви съветваме да се запознаете.

Вентилаторни нагреватели

Е, последната опция за електрически нагреватели за летни къщи са вентилаторни нагреватели и топлинни пистолети. Несъмненото им предимство е, че устройствата са в състояние да затоплят помещението до оптималната температура в най-кратки срокове (21-23заВ), дори през зимата. В инсталацията те превъзхождат алтернативите, както са абсолютно мобилни, както се вижда на снимката. Но тук приключват достойнствата на такива продукти.Домакински модел на мощен електрически нагревател

Що се отнася до недостатъците, трябва да се каже, че вентилаторните нагреватели изобщо не пестят електричество, изсушават въздуха, а също и най-опасните от пожар. В допълнение към това устройствата имат малък набор от функции и практически не могат да се програмират. Единственото, което можете да направите, е да регулирате температурата на отопление и скоростта на подаване на въздух в помещението.

Мощност маркировка - 9 kW

Препоръчително е да изберете този вариант на електрически нагревател за вила, ако все още извършвате строителни работи, като вентилаторните нагреватели могат ефективно да се използват дори на улицата. За цената те, разбира се, са по-добри от другите устройства. Например, популярният модел Veterok може да струва от 800, а мощен керамичен електрически нагревател ще бъде не по-скъп от 8000. Моля, обърнете внимание, че тези цени са за 2017 година.

Идея за квалифицирани майстори

Разгледахме най-популярните електрически нагреватели за летни къщи. Както можете да видите, цената на електрическото отопление за селска къща с 4-5 стаи може да варира от 4 до 30 хиляди, което дава възможност да се избере най-подходящият вариант за цена и качество.

Но какво ще стане, ако вече имате система за водно отопление, но по някаква причина е невъзможно да включите газовия котел? Това се случва при нестабилна доставка на газ до обекта и чести ремонти.В този случай препоръчваме да направите домашен електрически нагревател за собствения си дом, който работи в комбинация с отопление с вода. От най-интересните идеи ви съветваме да разгледате, как да направите електроден котел от импровизирани средствасъщо как сами да си направите индукционен котел, И двете устройства се сглобяват доста лесно и в същото време по-икономично от всички горепосочени опции. Освен това, ако останете без електричество, такива продукти ще могат да функционират от конвенционален дизелов генератор.

Комплект за изработка Инверторно отопление на сърцевината

За да обобщим

И накрая, бих искал да обобщя и да дам препоръката си за избора на добър електрически нагревател за лятна резиденция. Ако материалните ви възможности позволяват, инсталирайте IR панели в цялата къща. Тези продукти ще предотвратят влагата и за кратък период от време ще подготвят помещението за почивка, освен това са най-икономичните.

Принципът на работа на инфрачервените нагреватели

Визуална диаграма, демонстрираща предимствата на продуктите

При строги ограничения по отношение на парите, купете вентилаторни нагреватели, цената на които е 2-3 пъти по-малка от алтернативните опции.Снимка на битови вентилаторни нагреватели

Е, най-безопасното и функционално устройство, което не влияе на благосъстоянието на човек и създава комфортни условия за релакс - електрически конвектори. Консумацията на енергия по време на монтажа им ще бъде малко повече, но въпреки това, предимствата на такава система блокират единствения недостатък и я правят най-добрият вариант за електрическо отопление на лятна вила!Използването на конвектори у дома

Прочетете също:

Видео преглед на най-добрите битови електрически нагреватели

(17 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

 • Irene

  Имам къща от 75 квадратни метра на две нива, от залепени греди, изолирана отвън с базалтови плочи. Нагрявам се от инфрачервени нагреватели на тавана (IR), има реле, задавам температурата. Три IR нагревателя и два конвектора с вградени релета, аз съм с мен вече три години. В най-студеното време и на североизток плащам за всички 4000 п. (кладенец с помпа, бойлер, хладилник, телевизори, перални и др.) През лятото на 2016г платени 600-700r. това се дължи на факта, че имаме градинско партньорство и цената за светлина по тарифата на града, плюс плюс включва загуби, плащане за услугите на счетоводител и електротехник. Сега тарифите се повишават, но спестявам….

  Все още не усещам голяма разлика, но ми харесва повече IR, конвекторите затоплят целия въздух и са по-топли под тавана, отколкото пода, а IR напротив: подът е топъл. Относно дали въздухът е изсушен или не, не знам. Живеем край морето, влажността ни е висока.

  отговор

Добавете коментар