Преглед на вертикалната прахосмукачка HOOVER HF18DPT 019

В края на 2018 г. на пазара на вертикални прахосмукачки се появи новият HOOVER H-FREE HF18DPT 019, а през 2019 г. продажбите на този модел официално започнаха. Предимството на вертикалните прахосмукачки е, че те заемат по-малко място, са по-удобни за използване и ако устройството работи и на батерия, те са мобилни. В тази статия сме подготвили преглед на HOOVER HF18DPT 019, прегледахме характеристиките и функционалността на прахосмукачката и споделихме собствените си впечатления от новия продукт.

Пакет пакет

Нека започнем с описание на артикулите, които се доставят с пакета. И така, компонентите са следните:

 1. Основно устройство с батерия и кошче за отпадъци.
 2. Комплект накрайници (основната с електрическа четка и подсветка, цепнатина, голяма четка за прах и мебели, мини-турбо четка със сребърни йони).
 3. Свързваща тръба.
 4. Конзола за монтаж на стена.
 5. Зарядно.
 6. Два гумени вложки за по-ефективно почистване на килими.
 7. Ръководство за бързо стартиране
 8. Гаранционна карта.

Опции HOOVER

Обърнете внимание, че по избор онлайн магазинът на дилъра разполага с допълнителна ролка с къси купчини, която събира дори най-малкия прах от плоски повърхности. Останалата част от оборудването е пълна и ви позволява да постигнете пълно почистване на различни покрития, от паркет и плочки до килими.

дизайн

Веднага отбелязваме, че външният вид на HOOVER HF18DPT 019 изглежда доста сдържан, няма нищо излишно и в същото време всички елементи са направени за практическа употреба. Дръжката на кутията е ергономична, самият дизайн е проектиран по такъв начин, че да не е трудно да работите с прахосмукачката. Свързващата тръба е лека, основното тегло пада върху устройството с батерията и прахоуловителя.

Изглед отпред

Изглед отпред

На дръжката има бутон за захранване; ако го пуснете, прахосмукачката веднага ще спре да работи. Наблизо обаче се намира резе за по-удобна употреба - когато е включен, бутонът е фиксиран в положение включено и вече не е необходимо постоянно да държите бутона с пръст.

Отпред, под логото на HOOVER има бутон Turbo, включването му увеличава смукателната мощност. Местоположението не е най-удобното, но това избягва случайно превключване на режимите при почистване.

Изглед отгоре

Говорейки за останалите компоненти на основното устройство, те просто се отстраняват за поддръжка. Всички бутони и ключалки са подчертани в синьо, което ви позволява бързо да разберете прахосмукачката.

Страничен изглед

От всички дюзи бих искал отделно да поговоря за основната, тази с дълга четка. Той е допълнително оборудван с подсветка, която се включва веднага след включване на самата прахосмукачка. Тя е практична и удобна, особено ако трябва да вакуумирате под мебели и на други неосветени места.

Четка светлина

В допълнение към подсветката на четката има индикация за заряд, от която става ясно колко е заредена батерията. Важно е да се отбележи такава конструктивна функция като превключване между ъгли на прибиране от 90 ° до 180 °.Благодарение на това проблемът с почистването на пода на труднодостъпни места (под едни и същи мебели) е решен.

Ъгли на превключване

По принцип няма оплаквания за появата на вертикална прахосмукачка. Удобно е и не усложнява първото запознаване след покупката.

Технически спецификации

Всички основни характеристики на HOOVER H-FREE HF18DPT 019 са обобщени в таблицата:

Вид почистване сух
Тип прахоуловител Циклонен филтър, 0.7 L
батерия Li-Ion, 18.5 V, 2500 mAh
Консумирана мощност 170 вата
Време за зареждане до 300 мин
Живот на батерията 25 мин
Брой етапи на филтриране 2
Размери (H * W * D) 113 * 23 * 25 cm
тегло 2,4 кг

Като цяло характеристиките съответстват на ценовия сегмент (през 2019 г. цената на модела е 13690).

функционалност

На първо място, заслужава да се отбележи, че HOOVER HF18DPT 019 е подходящ изключително за химическо чистене. Благодарение на електрическата четка, тази безжична прахосмукачка е в състояние ефективно да почиства килими и гладки твърди повърхности от косата на домашните любимци, дългата коса и дребните отпадъци. Собственикът на домашния любимец HOOVER H-FREE ще стане незаменим помощник за поддържане на чистотата в апартамента или къщата.

Основна четка

Сменяемите дюзи ви позволяват да изберете най-оптималния вариант за четка за определени условия. Важно е да се отбележи една интересна особеност на модела - премахвайки свързващата тръба, можете да почиствате удобно мебели, труднодостъпни петна и дори интериор на автомобила с прахосмукачка. Говорейки за последното, не много са наясно с използването на тази ръчна прахосмукачка за почистване на черги, седалки и багажно отделение на автомобил.

Прахосмукачка

Както бе споменато по-горе, животът на батерията на HOOVER HF18DPT 019 е 25 минути, това е средната стойност. Както показват тестовете, в нормален режим напълно заредена прахосмукачка може да работи за малко повече от 30 минути, докато в режим Turbo изтощава батерията за около 18 минути. Това време е достатъчно за почистване в апартамент или къща със среден размер. Ако едно зареждане не беше достатъчно за почистване, са необходими около 5 часа, за да се възстанови напълно нивото на заряд в батерията. Твърде много и това е една от отрицателните точки, съдейки по отзивите на клиентите.

Ако докоснете процеса на грижа за прахосмукачка и по-специално - почистване на контейнера за отпадъци, се обмисля до най-малките детайли. Безконтактното почистване на контейнера за прах чрез натискане само на едно капаче ще ви позволи да изпразните контейнера, без да замърсявате ръцете си. За това отделен плюс към производителя.

За да обобщим

В края на ревюто бих искал да говоря за първото си впечатление за вертикална прахосмукачка, както и да подчертая основните й плюсове и минуси.

Сред предимствата на HOOVER HF18DPT 019 отбелязваме:

 1. Леко тегло. Повечето аналози тежат от 3 кг и тази прахосмукачка е не само по-лека, но също така е проектирана по такъв начин, че натоварването да се разпределя равномерно и да може да се почиства с вакуум с една ръка.
 2. Добро оборудване. Наличието на няколко дюзи за по-гъвкаво почистване.
 3. Лесна грижа. Тук имаме предвид дизайна на торбата за прах и възможността за бързо сваляне на централната четка за премахване на косата и вълната на ръка.
 4. Има режим Turbo, благодарение на който можете да увеличите мощността на засмукване на килимите и в случай на силно замърсяване върху ламинат или плочка.
 5. Практична основна дюза, която осветява почистената зона и е в състояние да се премести в напълно хоризонтално положение, за да почисти пода под мебелите.
 6. Има достатъчно време за цялостно почистване на двустаен апартамент или малка къща.
 7. Колектор за прах с впечатляващ обем. Достатъчно за няколко цикъла на почистване, ако мързел всеки път, за да го почистите от отломки.
 8. Разумна цена. Повечето модели с по-модерни функции са много по-скъпи.

Ако говорим за недостатъците, следните коментари:

 1. Отнема много време за зареждане. Въпреки че повечето аналози също зареждат до 300 минути, бих искал прахосмукачката да се "нулира" по-бързо.
 2. Ниска мощност. За съжаление мощността не е най-високата в своя клас, но не е ниска. Средната стойност, но според първите усещания бих искал прахосмукачката да е по-мощна.

Като цяло моделът има много повече предимства, отколкото недостатъци.Прахосмукачката напълно оправдава цената си и до 15 хиляди няма много представители, които биха могли да се състезават с нея. Впечатлението ни е предимно положително, така че определено препоръчваме да го купите.

Свързани материали:

(1 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар