Преглед на електромера Mercury 201

Електромерът Mercury 201 е модерно устройство за търговско отчитане на активната електрическа енергия в верига с променлив ток. Изработва такива устройства производител Incotex. В серия 201 има няколко модификации (например 201.3 или 201.5), които имат свои собствени спецификации. Това разделяне се извършва поради допустимия работен ток и метода за показване на данни за потреблението на електрическа енергия. Това устройство може да се използва както независимо, така и във връзка с автоматични измервателни и информационни системи за измерване на електроенергия. По-долу ще разгледаме техническите характеристики на Mercury 201 и схемата на свързване на този брояч.

Характеристики на дизайна

По дизайн, броячът на Меркурий 201 от всяка серия има същия корпус. Това е правоъгълен пластмасов калъф. Такъв брояч е безвинтен, благодарение на който е максимално защитен от пробиви, освен това механизмът е доста стегнат.

На преден план (на предния панел) е дисплей с течен кристал (LCD), който показва необходимата информация за изчисляването на електричеството. В близост до LCD дисплея (от дясната страна) са посочени основните технически спецификации.

Електронен модел

Механично устройство

Размерите на дизайна са компактни и удобни и са: 105 * 105 * 65 мм, където 105 е ширината и височината на устройството, а 65 е неговата дълбочина. Средно теглото на устройството варира от 250 до 350 грама, в зависимост от серията. Поради този размер и тегло, механизмът може да бъде прикрепен към повърхността без модификации на допълнителни монтажи. Към стената (или към всяка друга повърхност, която потребителят избира) плотът е прикрепен DIN релси.

Долният панел в механизма се отстранява. Целта му е да защити контактите на устройството. Тоест, ако го премахнете, той ще отвори достъп до входните електрически контакти на устройството. Свързването към такива контакти се осъществява с помощта на винтова връзка, както е показано на снимката по-долу:

Винтове за мрежова връзка

Някои основни технически характеристики правят електромера по-удобен за използване. Например класът на точност има технологичен запас и благодарение на използването на шунт във веригата можете точно да измерите DC компонента на тока.

Фигурата по-долу показва общите размери (чертеж) на устройството Mercury 201.

Размери M-201

Основни и допълнителни характеристики

Преди да започнете да изучавате техническите характеристики на устройството, трябва да се отбележи, че глюкомерът има специална защита срещу кражба на електрическа енергия чрез обръщане на полярността. Тоест, ако промените фазата на нула, тогава измервателният апарат ще показва точни данни и няма да спре да работи.

Техническите характеристики на брояча Mercury 201 се различават помежду си в зависимост от неговата модификация. Описание на моделите от 201.1 до 201.6, тяхното максимално натоварване и други параметри са показани в таблицата по-долу:

Характеристики М-201

В допълнение към основните стойности, измервателният апарат има и допълнителни технически характеристики (като температурен диапазон, условия на работа, гаранционен срок и експлоатационен живот). Те са изброени в таблицата по-долу:

Допълнителни опции

Основната разлика между устройствата е фактът, че при някои модели дисплеят на консумираната електроенергия е показан на течнокристални дисплеи (индикатори), а в някои модели има механично броене.

Също така в някои модели има PLC - модем, с който можете да записвате всички промени в устройствата.

Електромерът Mercury 201 започна да бъде много популярен сред жителите на частни къщи и апартаменти. Причината за това са не само техническите спецификации, но и достъпната цена. Благодарение на точността на измерванията и разумната цена, електромерът получи признание сред потребителите на електроенергия.

Видеото по-долу предоставя преглед на този брояч:

Схема на свързване

Меркурий брояч 201 е свързан към захранването, както и всички подобни конструкции за измерване на електрическа енергия. Само когато са свързани, основното е правилният избор на проводник за вход и изход. Входният проводник се определя автоматично - той ще бъде такъв, какъвто е определен от производителя и организацията на доставките на енергия. Всяка тел (например, Топка винт).

Правилната схема на свързване на Mercury 201 към мрежата е показана по-долу:

Как да свържете M-201 към мрежата

Затова разгледахме как правилно да свържете този модел на електромера, както и техническите характеристики на Mercury 201. Надяваме се, че предоставената информация е била полезна за вас!

Ще бъде полезно да прочетете:

(5 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар