Преглед на електрически скара - избираме най-добрите по цена и качество

Електрическата скара позволява не само пържене на месни ястия, но и готвене на зеленчуци на пара, палачинки, тостове и пържени яйца. Днес повечето производители на домакински уреди имат в продуктовата си линия този тип устройства, които могат да се използват не само в апартаменти, но и в крайградски райони. За това как да изберете електрическа скара за дом през 2018 г. и коя е по-добра по цена и качество, прочетете в тази статия.

Разнообразие от модели

Домашна скараЗа начало ще разберем накратко съществуващите разновидности на електрическите скари и ще определим кои са най-добрите за домашна употреба. Така че, модерна гама от оборудване може да включва следните модификации на устройството:

 1. Отворен, затворен и универсален тип. В първия случай работната повърхност е разположена над инфрачервения нагревателен елемент. Затворените модели са представени под формата на преса, която ви позволява да готвите ястие, както в конвенционална фурна. Универсалните електрически скара могат да бъдат едновременно отворени и затворени, така че можете да изберете най-оптималния тип готвене.
 2. Контактни и безконтактни. От името вече става ясно, че в първия случай храната е в контакт с нагревателния елемент, а във втория - не е (например, върти се на шиш, както е показано на снимката).Безконтактно отопление
 3. Преносими и неподвижни. Мобилните електрически решетки могат да се използват не само в апартамента, но и за пътувания в страната, в гората, при приятели. Благодарение на компактните си размери и лекото тегло, те дори могат да се носят във вашите ръце. Стационарните инсталации могат да бъдат подови и настолни. Препоръчваме да изберете тази опция, ако ще използвате оборудването често у дома в голям семеен кръг.Стационарен вариант
 4. Работната повърхност е от метални, стъклокерамични или чугунени решетки. Стъклокерамичната повърхност се измива най-лесно, но поради своята крехкост не се избира толкова често. По-надежден и издръжлив вариант е метален тиган с незалепващо покритие, който също е оптимален в цената, като чугунени решетки.Разнообразие от работни повърхности
 5. Калъфът е изработен от пластмаса или неръждаема стомана. Препоръчваме да изберете електрическа скара за къща с корпус от неръждаема стомана, както Той е по-траен и издръжлив. Ако бюджетът е твърде ограничен, купете евтино оборудване в пластмасов калъф.Стилно тяло

Полезни малки неща

Разбрахме съществуващите видове електрически скара, сега искаме да ви предоставим съвети за избор на евтин, но добър електрически грил. Така че, за да закупите висококачествено оборудване и да не преплатите излишните пари, вземете предвид следните препоръки:

 1. На кутията трябва да има регулатор на температурата, който ще ви позволи плавно да регулирате температурата на нагряване на нагревателния елемент за всяко ястие, в зависимост от рецептата.Модел с термостат
 2. Желателно е електрическата скара да бъде снабдена със светлинен индикатор - лапа, която ще показва захранването.
 3. Колкото по-висока е мощността на оборудването, толкова по-добре ще работи. Оптималната стойност за приготвянето на пържоли и други месни ястия е мощност над 2 kW.
 4. Ако е възможно да се избере модел с функция за поддържане на зададената температура, това ще бъде правилното решение, защото в този случай, ако гостите закъснеят, можете да ги изчакате с още гореща пържола.
 5. Палетът трябва да бъде подвижен, в противен случай след барбекю измиването на електрическата скара ще отнеме много време и усилия.Тавичка за мазнина
 6. За да не дишате дим по време на готвене на месо, препоръчваме ви да изберете електрическа скара със затворен тип. В отворения модел цялата мазнина капе върху нагревателя, което причинява появата на дим.
 7. Гофрираните палети са изключително неудобни за миене, така че е по-добре да се даде предпочитание на по-прости работни повърхности.
 8. Много полезно допълнение е регулирането на височината на краката и покривалото. Ако дизайнът включва подвижни въртящи се връзки, не забравяйте да изберете такъв модел. В този случай ще бъде възможно да се готвят цели зеленчуци в затворена електрическа скара, без да се режат.
 9. Ако искате да готвите храна без масло - на пара, покритието задължително трябва да е незалепващо, в противен случай вкусно ястие няма да работи. Макар и по-добре в случая изберете бавна готварска печка за дома или двоен котел, който на приблизително същата цена ще направи по-добро готвене.
 10. Електрическата скара задължително трябва да има защита срещу прегряване, което ще я направи огнеупорна. Обикновено във всички нови модели присъства такова допълнение.

Това са всички съвети, които ще ви позволят да изберете добра електрическа скара за дома. Препоръчваме ви също да гледате видео инструкцията, която предоставя преглед на всички най-важни параметри и функции на съвременната технология:

Какви функции трябва да има домашна електрическа скара

Преглед на най-добрите фирми и модели

Е, последното, за което бих искал да говоря, е коя електрическа скара е по-добре да изберете според компанията, когато купувате домакински уреди. И така, рейтингът на най-добрите производители на електрически скара се състои от следните 7 марки:

 • Philips
 • Gorenje
 • RUSSELL HOBBS
 • Tefal
 • Zelmer
 • Северин
 • борк

Що се отнася до най-успешните модели на тези производители, според прегледите на тематични форуми, следните 5 представители са най-добрите опции в категорията „качество на цените“:

Tefal GC306012, Известен е с много добро пържене на месо и лекота на употреба, освен това цената не е твърде висока. Отделен плюс за незалепващо покритие и компактни размери.
Tefal GC306012

RUSSELL HOBBS Family GFX 18870-56, Затворен тип на тялото, незалепващо покритие и регулируеми крака. Всичко, което трябва за модерна домашна преносима скара, е в този модел. Аналог - Ръсел Хобс 20850-56.RUSSELL HOBBS Family GFX 18870-56

Kitfort KT-1405, Ако искате да изберете безконтактна електрическа скара през 2018 г., обърнете внимание на този модел. Масата на положителните отзиви в Интернет и цената от 2000 г. прави тази скара една от най-добрите в своята ценова категория. Накратко, Kitfort KT-1405 е икономично, добре печено месо и лесно за почистване.
Kitfort KT-1405

Maxwell MW-1960 ST, Друга евтина електрическа скара, която ви препоръчваме да изберете за вашия дом. За ниската си цена устройството не се поддава на критика, но сред предимствата може да се отдели добра мощност и удобен дизайн. Единственото нещо, което може да се отдаде на недостатъците, е електрическата скара да се мие трудно.
Maxwell MW-1960 ST

GFgril GF-100, На приблизително същата цена като предишните модели можете да закупите по-модерно устройство с LED дисплей и електронно управление. Много е удобно, нямаше оплаквания за качеството на пърженето и освен това има самонастройващ се механизъм за дебелина на месото.
GFgril GF-100

Ако имате бюджет от 7 хиляди или повече, препоръчваме ви да обърнете внимание и на следните електрически скара, които през 2018 г. са дали много положителни отзиви от клиенти:

 • Tefal Optigrill + XL GC722D34
 • De´Longhi MultiGrill CGH 1030D
 • REDMOND SteakMaster RGM-M805
 • Kitfort KT-1603
 • GFgril GF-170 Profi

Препоръчваме ви също да разгледате друг полезен преглед, който предоставя практически съвети за избора на електрическа скара:

Независимо мнение

Затова предоставихме препоръки за избора на този тип домакински уреди. Надяваме се, че сега знаете как да изберете електрическа скара за дома през 2018 г. по фирма и функции!

Прочетете също:

Какви функции трябва да има домашна електрическа скара

Независимо мнение

(34 гласа)
Зареждането ...

2 коментара

 • Мария

  Имаме електрическа скара Dauken XG2500, много съм доволен от нея, има всичко, но в същото време доста достъпна цена!

  отговор
 • Алексей

  Забравихте, че е много важно да има подвижни панели за отопление, без подвижни панели, които да се мият - ад.

  отговор

Добавете коментар