Преглед на електрически нагреватели за вентилатори за дома

Основната цел на домакинските електрически нагреватели е временно нагряване на малки площи. Ясен пример е началото на есента, когато централното отопление в апартаментите все още не е дадено, но вече е готино да бъдете в стаята. Друг случай на използване е да се помогне на централната отоплителна система, ако тя не работи. Сега ще разгледаме видовете нагреватели за домашни вентилатори, както и прегледите на тези устройства.

Принцип на работа

Принципът на работа на електрическия нагревател е доста прост. Когато вентилаторът работи, лопатките създават поток въздух, който, преминавайки през нагревателния елемент, излиза от задната страна и се разпространява в откритата посока.

На снимката можете ясно да видите този процес:

Принцип на работа

Основна класификация

Разнообразие от домакински електрически нагреватели е малко. Основните разлики могат да бъдат в мощността, конструктивните характеристики, вида нагревателен елемент и функционалността. Пристъпваме към разглеждане на всички съществуващи разлики.

По сила

Всяка група електрически уреди задължително има разлики в параметрите на мощността, независимо дали техника, електроинструмент или дори нагревател. В нашия случай продуктите могат да имат мощност от 0,4 кВт до 5 кВт. Максималната характеристика е условна, защото Няма ясно разграничение между вентилаторите и топлинните пушки. Но все пак 5 кВт вече се счита за оръдие. За къщата е обичайно да се използват единици с мощност до 2,5 кВт, което е напълно достатъчно за локално отопление на помещенията.

По вид нагревателен елемент

Има битови електрически нагреватели с вентилатор, нагревателен елемент и керамичен нагревателен елемент. Първият вариант е по-евтин и следователно по-малко надежден. Нагряването на въздуха се извършва чрез преминаване на поток през спирала, загрята до няколкостотин градуса. В резултат на това се изгаря не само фин прах, но и кислород. Резултатът е вероятността от главоболие и неприятна миризма в стаята. Друг важен недостатък е пожарната опасност на устройството. Ако случаят случайно се запълни, е възможно прегряване на спиралата и по-нататъшно запалване на предмети в близост.

спирала

Вторият вариант е малко надграждане на спиралния нагревател. Предимството на дизайна на нагревателния елемент е удължен експлоатационен живот и висока пожарна безопасност.TEN

Третият вариант има много предимства и, съответно, по-висока цена. В този случай отоплението се извършва с помощта на керамични плочи, температурата на които е много по-ниска. В резултат нито въздух, нито прах изгарят, което прави престоя в стаята комфортен. Трябва също да се отбележи, че керамичните вентилаторни нагреватели са почти безшумни, имат по-дълъг експлоатационен живот и освен това няма да причинят пожар.

Керамичен нагревателен елемент

Чрез закрепване

Днес се отличават стенни, подови и настолни (те се наричат ​​също преносими) устройства.

Стенните битови нагреватели, които работят в мрежа, са подобни на климатици, както формата им е една и съща хоризонтална. Основното предимство е, че нагревателят не стъпва под краката и в същото време може да допълни интериора на стаите. Монтирането се извършва на скобите, включени в комплекта.Стенна единица
Подовата нагревател за домакински вентилатор има висока мощност, но заема свободно пространство, което е минус в малка стая. Най-често нагревателят е инсталиран на въртяща основа (както е на снимката по-долу), крака или колела. Последният метод е по-удобен за придвижване из стаята.Етаж

Настолните електрически нагреватели се утвърдиха като удобни, евтини и много мобилни продукти. Разбира се, те имат по-малка мощност, но в същото време компактните им размери позволяват да се транспортират с тях или да се съхраняват на рафт.

Модерен металокерамичен вентилаторен нагревател TEPLOLUX

За допълнителни функции

Сред помощните функции, които могат да се различават електрически нагреватели за домакински вентилатори, трябва да се отбележи:

  • наличието на сензор за автоматично изключване на захранването при затваряне или прегряване (отговорен за пожарната безопасност на продукта);
  • наличието на таймер за включване / изключване (много удобна функция, която ви позволява да намалите консумацията на енергия);
  • възможност за управление с помощта на дистанционно управление (подходящо за стени и подове);
  • наличието на LCD дисплей на калъфа (като правило той присъства на съвременните модели, които имат термостат с електронен тип);
  • домакински електрически нагревател за вентилатор с регулатор на температурата (това устройство ви позволява да зададете оптималната температура в помещенията, което влияе както на комфорта, така и на пестене на енергия);
  • възможността да зададете режима на работа, тук трябва да се изясни малко, защото при някои модели вентилаторът може да издухва само топъл въздух (през нагревателния елемент), а може и студен (с изключен нагревател).

Препоръчваме да гледате видео за това как да изберете домакински електрически нагревател на вентилатора за дома:

Инструкции за избор на подходящия нагревател на вентилатора

цена

В зависимост от всички горепосочени характеристики, цената на домакинските електрически нагреватели за вентилатори може да варира от 600 до 12 000, въпреки че има цени като 46 000. В последния случай по-вероятно е 30 кВт топлинен пистолет от известния производител Master Climate Solutions. За битови нужди препоръчваме да закупите нагреватели с мощност 2-3 кВт. Цената им, като правило, не надвишава 4000.

Отзиви

За да можете сами да решите дали си струва да закупите тази опция за отоплителна система за вашия дом, ние предоставяме обратна връзка за отоплителни уреди, които заемат водещи позиции в общата оценка, която открихме на популярни форуми:

POLARIS PCDH 1715

ELECTROLUX EFH / C-5115

VITEK VT-1758GY

Общ климат TB 3/5

С това приключваме описанието на електрическите нагреватели за домакински вентилатори. Вече знаете какви устройства представляват, как да ги изберете и кои модели е по-добре да заобиколите, когато купувате!

Свързани материали:

Инструкции за избор на подходящия нагревател на вентилатора

(1 гласа)
Зареждане...

Добави коментар