Преглед на прекъсвачи VA 47-63 EKF PROxima

За защита на електрическите линии в съвременния свят се използват прекъсвачи. Модулните устройства са най-популярните автоматични машини, които могат да се намерят във всеки електрически панел: във всеки апартамент или къща, в шкафове за управление на промишлени предприятия и в търговски центрове - където и да е поне някои линии за електрозахранване. Прекъсвачите се използват главно за защита на кабели и електрически линии от претоварване и късо съединение. Така те предпазват електрическото оборудване от прегряване. Обхватът на фиксираните номинални токове на модулни автоматични машини също позволява тяхното ограничено използване за защита на електродвигатели и трансформатори.

Защо машините се наричат ​​модулни? Тъй като те имат еднакъв размер корпус под формата на еднополюсни модули, от които са сглобени дву-, три- и четириполюсни машини. Ширината на един модул е ​​стандартизирана и равна на 18 mm. По този начин еднополюсен прекъсвач ще заеме един модул на DIN шина. Някои модели машини имат ширина на кутията bзапо-малка от ширината на стандартния модул, но все пак остава кратна на 0,5 модула. В тази статия ще разгледаме прекъсвачите VA 47-63 EKF PROxima, техните характеристики и предимства.

Продуктови линии и приложения

Модулните прекъсвачи се използват широко в проекти с всякаква ориентация. Те са инсталирани в електроснабдителните системи на промишлени предприятия, инфраструктура, административни и търговски съоръжения - различни институции, търговски и бизнес центрове, магазини и др. Можете да намерите компактни модулни автомати на всеки панел на етаж или апартамент, те служат като "последната линия на защита" - те защитават всички електрически вериги на дома. За всеки обект е необходимо да изберете автомати в зависимост от параметрите на електрическата мрежа.

EKF предлага три серии модулно оборудване в своята продуктова гама:

Серия EKF

Линията Averes първоначално е предназначена за индустрията, включва три серии машини - с максимален комутационен капацитет (PKS) от 6 и 10 kA, както и 6 kA за постоянни мрежи.

PROxima е оптималната гама от гледна точка на високо качество и достъпна цена, произвежда четири серии прекъсвачи: VA 47-63 с PKS от 4,5 и 6 kA, VA 47-100 и VA 47-125.

В линията EKF Basic има един модел на прекъсвач на бюджет. VA 47-29В е най-популярен в проектите за строителство на жилищни имоти.

Модулни машини PROxima

Обмислете линията PROxima. Тя включва всички необходими продукти за завършване на 98% от проектите в строителството и инфраструктурата.

Линията PROxima включва четири серии модулни прекъсвачи с номинални токове от 0,5 до 125А.

Най-популярната серия е VA 47-63 4.5kA. Избор на прекъсвачи с характеристики на изключване B, C, D. На 1, 2, 3, 4 полюса.С номинални токове от 0,5 до 63А. Всички строителни проекти могат да бъдат завършени въз основа на тази линия.

Там, където са необходими устройства с висок пределен капацитет за превключване (PKS), се използва VA 47-63 6kA. В тази серия можете да изберете един, двоен или триполюсен прекъсвач.

За промишлени проекти, при които токовете на късо съединение могат да достигнат 10kA или 15kA, се използват автоматични машини от сериите VA 47-100 и VA 47-125. Тези машини имат корпус от 1,5 модула, което се дължи на големия PKS.

име PKS kA В BTX поляците
VA47-63 4,5 0,5-63 B, c, d 1-4P
VA47-63 6 6-63 B, c, d 1-4P
VA47-100 10 10-125 C, D 1-4P
VA47-125 15 80-125 C, D 1-4P

Пълен набор от аксесоари ви позволява да използвате линия PROxima във всички проекти за автоматизация.

Както вече споменахме, прекъсвачът EKF PROxima VA 47-63 е най-популярен.

Защо да изберете VA 47-63

На първо място, това е уникален дизайн, разработен от една от водещите дизайнерски агенции. Може да попитате, защо една модулна машина се нуждае от специален дизайн? На първо място, защото се продава на дребно. VA 47-63 се сравнява благоприятно с конкурентите си на рафта и купувачът на дребно е по-вероятно да го избере. И в същото време той няма да направи грешка като прекъсвач.

Уникален дизайн

Уникален дизайн

Качеството на машината се потвърждава от гаранционен срок от 7 години, което е още едно сериозно предимство на продуктите на EKF.

Други предимства се отнасят до професионалните потребители на VA 47-63.

Те включват възможност за заключване на лоста. Тя ви позволява безопасно да извършвате ремонти защитена линия автоматична машина. Електротехникът ще бъде спокоен, като заключи машината в изключено състояние.

Възможността за заключване на лоста

Възможността за заключване на лоста

Прекъсвачът на EKF VA 47-63 има повишена твърдост на тялото, лят преден панел, прозорецът на състоянието е затворен с прозрачен капак - всичко се прави, за да се ограничи плазмата, която се образува в момента на отваряне от тялото в случай на късо съединение. Това гарантира безопасността на човека.

Повишена твърдост на тялото

Повишена твърдост на тялото

Предаващ преден панел IP40

Предаващ преден панел IP40

Изглежда, че когато човек може да бъде близо до машина, която се изключва от късо съединение? Но тази ситуация се случва - това е много решаващ момент от първото пускане в експлоатация на електрическата инсталация, ако потребителят (компетентен електротехник никога няма да направи това) направи връзката неправилно и скъси линията. VA 47-63 в такава ситуация ясно ще работи на късо съединение и ще остави цялата енергия на късото съединение вътре в корпуса на дъговидната камера. Човекът няма да страда. Автоматичните данни, състоящи се от две половини на предния панел, имащи прозорци за състоянието, които не са покрити от капака, имат шанс да позволят на искри да излязат от предния панел, което не е безопасно.

Прекъсвачът има елемент, който трябва да се нагрява - това е термично освобождаване. Профилните канали отстрани на машината PROxima осигуряват по-удобно ниво на температура, за да работи машината, охлаждайки я. Машината, която има способността да се охлажда, работи по-стабилно.

Профилни задълбочения на случая

Профилни задълбочения на случая

Винтовете с повишена твърдост позволяват по-надеждно затягане на прикрепящия проводник, като по този начин осигуряват по-добър контакт. Добрият контакт на свързания проводник е много важен, защото ако контактът е недостатъчен, точката на свързване започва да се нагрява, което може да доведе до повреда на прекъсвача или, най-лошото, до пожар.

85 NV винта за твърдост

85 NV винта за твърдост

Друга техническа характеристика, предназначена за надеждно задържане на проводника в терминала, е квадратната форма на терминала. Това се прави с цел надеждно задържане не само на кабели с напречно сечение от 2,5 мм2но и 0,5 мм2, Спомняме си, че номенклатурната серия VA 47-63 започва с номинална стойност 0,5А и с този ток поставя 2,5 мм проводник2 няма смисъл и е скъпо.

Само квадратни терминали

Само квадратни терминали

Терминалите BA 47-63 ви позволяват да свързвате проводници както от мед, така и от алуминий, но не заедно.Всичко е ясно с мед - PUE го препоръчва. Разработена е нова алуминиева сплав, която по механични характеристики е близка до медта. Именно тази сплав трябва да се използва за по-евтини проекти при строителството на жилищни сгради. VA 47-63 е готов да работи с него.

Двупозиционната скоба ви позволява удобно да поставите VA 47-63 върху DIN шина. Специална вдлъбнатина за отвертка Phillips позволява, ако е необходимо, да се отстрани прекъсвачът с отвертка Phillips, която електриците обикновено работят чрез свързване на проводници. Това е удобна функция на машините EKF. За устройства от други марки ще ви трябва плоска отвертка, тъй като няма достатъчно дупки, за да хванете скобата на машината.

Машинен монтаж

Машинен монтаж

Изброените предимства се притежават не само от прекъсвачи, но и от всички продукти от линията EKF PROxima - както прекъсвачи с остатъчен ток, и RCD, и превключватели на товара.

Използвайки модулната автоматизация на серията PROxima, можете да сглобите всеки проект в строителството и повечето от проектите в бранша.

За да обобщим ползите, тогава PROxima:

  • Той има оптимална функционалност
  • Гарантира удобство и бързина на монтажа
  • Има 7 години гаранция
(2 гласа)
Зареждане...

Добави коментар