Необходимо ли е да смените AVVG кабела 4x25 mm² с увеличение на мощността с 9 kW?

Сергей пита:
Добре дошли! Ситуацията е следната: до съоръжението е изтеглена линия от 0,4 kV. AVVG 4 * 25. (Доколкото знам, все още има VA57s с ток на натоварване 63А), документите сочат, че разрешената мощност е 20 kW. Скобите измерват всяка фаза при натоварване 1–26 A, 2–30 A, 3–27 A. Предвижда се да се добави още оборудване - 3 единици, всяка със средна мощност 2,7 kW. Всичко това ще работи денонощно.

Въпросът е: необходимо ли е да смените алуминиевия кабел AVVG 4 * 25 или има достатъчно резерв на мощност. Разгледах всички сайтове, обърках се в тези изчисления, надявам се на помощта ви, благодаря предварително ...

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Съдейки по измерваните от вас токове - вече консумирате 20 кВт, т.е. вече използвате напълно разпределената за вас мощност.

Е, по въпроса - като цяло трябва да знаете дължината на линията, но според предоставените от вас данни (25 mm² и автоматична машина на 63A) е достатъчно да отговорите - не, няма нужда да сменяте кабела, той трябва да издържа на такова натоварване. Алуминиев кабел от 25 mm² може да издържи ток от около 65 A (таблица 1.3.5 от PUE в глава 1.3.) при полагане в тръба, а при открито полагане, дори повече, до 105А, но повтарям - тук дължината е ВАЖНА ...

Но когато го включите, измерете спада на напрежението в края на линията с включените потребители и направете заключения. Като цяло ми се струва, че грешите за 63А, факт е, че в трифазна верига 63А - това е около 41 кВт и пишете, че е разрешено 20. Или мощността е ограничена от нещо друго, или сте сбъркали. Затова е необходима повече информация за по-правилен и точен отговор.

Зареждането ...

Добавете коментар