Трябва ли да сменя електромера?

Ирина пита:
Добър ден Помогнете ми да реша въпроса: „Електромерът СО-505, произведен през 2009 г., дойдоха електротехниците и казват, че е необходимо да го сменим преди две години на нов електромер. Прочетох статията, където пише, че експлоатационният живот на този брояч е 32 години, интервалът на калибриране след 16 години. Кой е прав? Благодаря ви
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! невъзможно е да се посочи „артикулът“, но паспортът на продукта, където е посочена тази информация, е много възможен. Освен това те най-вероятно нямат право да ви „заменят“ с рекламация. Но да "вярвам" е съвсем. Статията на нашия уебсайт също показва този експлоатационен живот - https://my.electricianexp.com/xarakteristiki-elektroschetchika-so-505.html , Опитайте се обаче да намерите паспорт и да го използвате, за да защитите вашата гледна точка.
Зареждането ...

Един коментар

  • Владимир

    Всички проверки не са законни; има резолюция на прокуратурата в Москва по този въпрос. Това важи и за водомерите и електромерите. Ако искат да сменят брояча, нека ги сменят за своя сметка. Те нямат право да не приемат показанията му, докато той не се развали. Трябва да го промените, ако не се върти (вече не обмисляйте потока). Не сте длъжни да го проверявате, това е прерогативът на организацията, която ви предоставя услугите, ако се съмняват в надеждността на електромера, нека бъде проверен поне 20 пъти за тяхна сметка, ако им хареса. Не се изисква да плащате за това. И те знаят това много добре, поради което те принуждават сами да смените брояча.

    отговор

Добавете коментар