На VAZ 2106 напрежението намалява след смяна на предпазителя

Павел пита:
Здравейте, имам кола VAZ 2101, превърната в 2106. След предишния собственик имаше много излишък под капака, не е свързан, карам от месец. Преди няколко дни предпазителят в кабината избухна, реши да замени всичко, добре, че стартирах от кабината, смених ги и нямаше достатъчно, за да я подмените под капака. Вчера купих и смених три предпазителя под капака, веднага след това потихна напрежението, почувствах се като магнетофон, че не можете да го включите по-силно от 30, започва да намалява и според сензора, по-рано на навита, със светлина, чистачки, радио, напрежението беше в района на 12,5-13 и след смяна на три предпазителя под капака, изтичането беше до 10-11.

Кажи ми, какво може да бъде?

Може ли някой от тези три предпазителя да не работи и след като го смених, да стартира нещо изключителен товар?

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Значи сте сменили предпазителите, но разбирате ли какво е? Защо просто биха променили всичко? И не си помислихте защо изгоря? След подмяна предпазителят не може да работи. Това е просто парче тел с определено напречно сечение. И просто така, те рядко изгарят.

И какъв предпазител за стотинка под капака? И на шестимата те също са в кабината, но има не 1, а 2 блока ...

Трябва да разгледате ВСИЧКИ кабели, да потърсите места на усукване, да ги почистите и да ги свържете нормално (или с добро усукване, или с клемни блокове, или запояване).

Предпазителите се изгарят или от повишено натоварване, или окабеляването някъде се втрива в тялото. Също така си струва да проверите дали предпазителите са на мястото си, самите съединители под тях ли са окислени? Какви предпазители, като стандартни или модерни капсули с плоски дълги? Ако има лош контакт, ще има и прекъсвания, а при добро и дълго натоварване контактите ще изгорят.

Зареждането ...

Добавете коментар