И на двата проводника на превключвателя показва фазата, лампата не се изключва

Проблемът е, че има таванска лампа, която се включва от конвенционален стенен превключвател (ключ с едно клавиш). По някакво прекрасно чудо лампата спря да се изключва - тя постоянно се включва. Не отговаря на превключвателя. С смяната на превключвателя проблемът не беше решен.
Имаше фаза и по двата проводника, както и върху самата лампа, фаза и нула, както се очакваше. Както си спомням, от клапата нулата отиде директно към лампата, а фазата да се прекъсне до превключвателя (това беше преди проблема). Но сега превключвателят се оказа ПРЕДИ и СЛЕД ФАПА разкъсване (както е на снимката).

Проверете фазата на превключвателя

Проверих всичко в щита, всичко е наред. Автоматична машина, нова. Стените не бяха кухи, жицата в стената не беше пипана (няма съседи, частна къща). KZ изглежда не беше там. Какво да правя? Къде да търся проблем? Наистина не искам да чукам стената (

Зареждане...

3 коментара

 • Admin

  Здравейте! В разпределителната кутия вижте - може би нещо е голо и фазата от превключвателя докосва обичайната фаза. Нищо друго за подсказване.

  Отговарям
 • Павел

  проводникът на превключвателя е затворен или притиснат с метална скоба по време на монтажа или лошо изолиран в разклонителната кутия и докосва там

  Отговарям
 • Nuritdin

  В разпределителната кутия проводникът, който преминава от превключвателя към лампата, има контакт с фазовия проводник. Това елиминира наличието на превключвател във веригата.
  Възможна причина: 1. По време на монтажа беше използвана грешна марка на електрическа лента. 2. Лошо усукана връзка (лош контакт) доведе до прегряване на връзката.
  При продължително нагряване електрическата лента се стопи и възникна късо съединение между жилата на двойката (игнорирайте превключвателя). Използвайте специална електрическа лента за изолация!
  Внимавайте, когато отваряте тази кутия. Възможно е късо съединение с двойка гнезда (в най-добрия случай ще победи AB.)
  Успех и успех!

  Отговарям

Добави коментар