Възможно ли е да се поправят повреди на бронирания кабел?

Здравейте. По време на работата беше разкрито нарушение на външния капак на бронирания кабел. Експлозивна стая. Не намерих отговор в PUE. Възможно ли е да го покриете с термосвиваема тръба или е необходима подмяна на кабел? Бих искал отговор във връзка с регулаторен документ, който позволява или забранява действия. Благодаря предварително.

Зареждане...

един коментар

 • Admin

  Здравейте. Всъщност и в PUE не успяхме да открием това. Но нека логично да разсъждаваме. Ако имате повреда на външния капак, тоест горния изолационен слой и бронираният слой е непокътнат, тогава при условие, че бронята е заземена според правилата (от двете страни на кабела), можете да я оставите такава, каквато е.
  В този случай трябва да вземете под внимание документ, наречен „Инструкции за използване на силови кабелни линии. Част 1. Кабелни линии с напрежение до 35 kV ”. Ето, стр. 97, допълнение 23. Накратко, документът препоръчва да се монтират пластмасови лепенки, опаковане с лента от фибростъкло, да се използват PVC тръби, термоустойчиви лакове.

  Приспособявайки се към съвременните условия и материали, са възможни следните опции:
  1. Нагревателна тръба за свиване.
  2. Намотка от фибростъкло.
  3. PVC гофриране, ако диаметърът на кабела позволява, ако не, тръбата HDPE е по-надежден вариант за защита на кабела и повреденото място. Възможна е комбинация от няколко варианта - няма да е излишна.

  Възможно е да се замени кабелната секция, но не е рационално да се правят две връзки поради повредения капак, следователно, ако разстоянието до единия край на кабела е малко, можете напълно да замените тази секция. Повтарям, ако е рационално.

  Отговарям

Добави коментар