Възможно ли е да станете електротехник осветление от нулата след 27 години?

Крънч пита:
Здравейте!) Въпросът ми е по-скоро личен, към професионалните електротехници.
Получих дърводелско професионално училище на 27 години образование, но не. Сега мисля да уча при електротехника на осветителни и осветителни мрежи. Разрових се в YouTube от безделие и случайно се натъкнах на видео на електрическо окабеляване. Закачи ме с нещо :)

Конкретно изобщо не ровя за това. Но за първи път в живота ми нещо наистина ме очарова! Исках да уча, да се развивам. Е, например, какво трябва да знам? Какви основни знания да въоръжим?

Важно ли е, че в радиоелектрониката бум бум? Това е пълният 0. Бях по-скоро привлечен ... Всички тези проводници са електрически крушки, енергична работа. Не ми харесва такава работа, при която трябва глупаво да седиш на празен ход, като охрана там или товарач, където не е нужно да мислиш, просто трябва да наведеш гърба си.

Планове за ходене в колеж за 3 години или 3 месеца курсове .... Късно ли е да започнете? Как да бъде В крайна сметка, ако нещо се счупи и аз запоя, то е криво, но изобщо няма да мога да го поправя.

Ами математиката? В крайна сметка, необходимо ли е да сме приятели с числа? Между другото, мисля, че е доста добро и бързо в съзнанието ми, но има всякакви фракции и формули с тази проблем.
Въпросът е изключително сериозен за мен. Помогнете на добри хора с мъдри практически съвети :) Благодаря за вниманието

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Нека започнем от горе до долу:

  1. Инсталаторът на осветителни и осветителни мрежи е по-скоро специфична професия, в образователните институции те по-скоро ще бъдат обучавани просто като "електротехник", но това не е толкова значимо наблюдение.
  2. Радиоелектрониката и окабеляването са толкова различни неща, че изобщо не е нужно да знаете нищо близко за електротехниката. Разбира се, основните познания за тези професии са общи, е, има всякакви закони на Ом и Кирххоф и т.н.
  3. Ако сте завършили професионални училища или 10 (11) класове на училището, тогава в много училища (или както го наричат ​​сега, колеж ...) има такава опция като TU (имаме същото име като вашето, не знам), тя се състои в че учат 10 месеца, тъй като 3-годишната програма включва училищна база. Затова уточнете, може би ще получите образование не след 3 години, а само 1 учебна година. Между другото, такива опции често се предлагат от центровете за заетост.
  4. За изчисленията и проектирането са необходими дълбоки познания по математика. Достатъчно е един електротехник да може да прави основни действия - да умножава, дели, брои.

Просто казано, ученето никога не е късно. Ако искате, трябва да опитате, може би има опции за дистанционно обучение и паралелна заетост, поне някъде при частни собственици на строителна площадка, те ще преподават там основни неща и ще прочетат статии на нашия уебсайт в тези раздели:

https://my.electricianexp.com/elektroprovodka

https://my.electricianexp.com/baza-znanij/osnovy-elektrotexniki-i-elektroniki

https://my.electricianexp.com/osveshhenie

https://my.electricianexp.com/elektroprovodka

И ако имате 27 или 47 години, няма значение, особено ако се интересувате.

 

Зареждане...

Добави коментар