Възможно ли е да поставите кабела с кабел от изхода към изхода?

Възможно ли е да положите VVG P ng 3x2.5 кабел, захранващ изхода, така наречения "кабел"? Т.е. от една разпределителна кутия полагаме кабела до първия изход, от него повдигаме кабела към тавана, разтягаме го за 2-3 метра, спускаме го към 2-ри изход и отново повдигаме кабела към тавана и по този начин водим до следващия? Благодаря за отговора. Съжалявам за тромавата схема, няма програма под ръка.

Зареждане...

един коментар

  • Admin

    Полагането на окабеляване с контур се практикува, ако общото натоварване на свързаните изводи не е голямо и не надвишава допустимото за изхода, тъй като ако разклонението е на контактите на изхода, тогава общият ток на всички свързани изводи ще тече през контактите на първия изход. С тази връзка трябва да се осигури надежден контакт на разклонителния проводник. Ако контактът на изхода, където се намира клонът на проводника, е ненадежден, тогава, когато натоварването тече, изходът ще бъде повреден, а останалите, свързани към този изход, ще се обеззаражат.
    Обикновено този метод се практикува, за да се спести кабел чрез директно полагане на кабела от изхода към изхода. Но ако планирате да водите кабела обратно към тавана, тогава е по-добре да свържете всички контакти в разклонителната кутия - тази опция е по-надеждна.

    Отговарям

Добави коментар