Възможно ли е да увеличите напрежението в къщата с трансформатор?

Александър пита:
Добър ден Интересува се от въпроса как да увеличите напрежението в мрежата? Напрежението спада до 140-170V. Това не се случва непрекъснато. Възможно ли е да свържете трансформатор за усилване на напрежението чрез реле, така че когато напрежението е 220V, релето изключва трансформатора и устройствата работят от мрежата и ако падне, той отново свързва трансформатора. Възможно ли е да направите това и как да свържете всичко това?
Отговорът на въпроса:
Добър ден - просто сложете регулатор на напрежението. Трансформаторът и веригата ще излязат по-скъпо. Плюс това, трябва или да съберете нещо с микроконтролер, за да включите релето на трансформатора, или да преминете през реле за напрежение.
Но можете да направите това:
Релето за напрежение, където изходът е триконтактно реле (нормално затворен и нормално отворен контакт). В него, когато напрежението надхвърли зададените граници, това реле се задейства чрез превключване на двойката NC и HP. По този начин захранване или изключване на фазата от товара. След това свържете релето и трансформатора си към нормално отворената двойка.

послепис По-добре купете регулатор на напрежението. И ще отнеме по-малко място и в резултат ще бъде по-евтино и по-стабилно. Ако е скъпо, купувайте стабилизатори малки, индивидуални, само за особено скъпи и важни устройства (хладилник, пералня, компютър). Но основният проблем е вашите 140V - за повечето стабилизатори е твърде малко ....

Между другото, можете да направите същото, както поискате, но не на трансформатор, а на автотрансформатор - ще бъде по-добре.

Зареждането ...

Добавете коментар