Мога ли да сменя нов електронен брояч на друг?

Имаме стара жилищна сграда (на 70 години) с окабеляване, което никога не се е променило. Имаше древен метър, преди две години по искане на промяна решихме да вземем електронна двутарифна Енергомера и направихме пари в резултат на проблеми. Не само това, той сега отчита точно два пъти повече, но също така отчита 4 кВт на ден и 2 кВт на нощ. Освен това, независимо какво е свързано. Ако живеем в страната два месеца, ситуацията е непроменена, въпреки че работеше само малък хладилник, той също изгоря 120-125 за месец от деня и 60-65 от нощта. Общо 180-190 кВт. Пристигнали - подобно. Живеем заедно, лампи, светодиоди, измиваме около веднъж на две седмици през нощта, един телевизор през нощта в продължение на час и половина. Много рядко ютия и прахосмукачка. Без печки, без саксии, без сешоар. Газ. Преди това излязоха не повече от 100-115 кВт.

Извика се електротехник от управата на къщата - той каза, че вероятно това е древно окабеляване, сменете брояча на Mercury 201, в нашата къща всеки има такъв. Обадих се на Електрическата мрежа, но те не искат да приемат заявление, като нов електромер, нека просто да го пренастроим на една тарифа (макар че това не е въпросът). Могат ли да откажат замяна? Искам да купя гише от тях, а майсторите също поръчват от там. И ще трябва ли да преплащам сега? Съпругът се кълне, казва смач, но това също не е вариант, предполагам. Моля, посъветвайте се какво да правите.

Зареждането ...

Един коментар

 • Admin

  Добре дошли! Това е често срещан проблем. Един от методите за проверка е да се види колко импулси на kW са посочени на предния панел. Случва се той наистина да ги счита два пъти по-бързи. Вината на служителите по продажбите на енергия, или на някой друг, или на брака - не е известна. Във всеки случай компанията за продажби на енергия обикновено твърди, че старият електромер е „съгрешил“ в по-малка посока, а новият показва „вярно“.
  Този проблем е многократно обсъждан на тематични форуми. Можете да свържете познато натоварване и да видите колко ще покаже метър kW / h след определено време. Но може да има проблем в окабеляването - можете да помолите електротехник да измери токове на утечка или съпротивление на изолацията.
  За ваша сметка те не трябва да отказват да бъдат заменени. Настоявайте, че въпросът не е в тарифата, а в грешките в измерването (ако сте сигурни, че окабеляването и измерването на реалните показания са известни при известна консумация на енергия - с други думи, проверка).
  Mercury 201 е доста често срещан модел.

  отговор

Добавете коментар