Възможно ли е едновременно да свържете хладилник и пералня към удължителен кабел?

минната пита:
В кухнята има само двоен изход, котелът е включен в единия, а хладилникът в другия, решихме да поставим пералнята в кухнята и се чудехме къде да я свържем. Мислим да закупим удължителен кабел от поне 13 ампера и 3 ядра заедно със земята, за да свържем хладилник и шайба заедно. Кажи ми какво да правя.
Отговорът на въпроса:
Здравейте! И къде видяхте такива „13 ампера”. Всички удължителни кабели, които в момента се продават, се оценяват на 16A, а по-рядко на 10A. По принцип това може да се направи, но какъв бойлер сте включили? Най-вероятно проблемът ще бъде, че котелът и шайбата в един и същ изход са много, те се включват едновременно или изключвате котела, докато пералнята работи? Имате ли машини за други изходни групи в електрическия панел? Рационално е тук, дори чрез удължителен кабел, поне да поставите изход от друга линия - тогава ще бъде правилно.

Ако това не е възможно, тогава можете доста да го използвате. Пералнята в пика консумира между 1000-2500 вата (домакински). Тя е от 5 до 10 ампера. Какъв хладилник? Стари или нови? Капкова система за размразяване или ноу-хап? Той изразходва средно 200-300 вата по време на работа. Но в момента на стартиране, той консумира достатъчно голям ток (ако хладилникът не е инверторен). Това означава, че максимум 2500 + 300 = 2800 вата ще бъдат свързани чрез удължителния кабел. Това е 12А.

Тоест отговорът на въпроса ви е да, можете да свържете хладилника и шайбата чрез удължителен кабел, но внимавайте за нагряването на щепселите и контактите, както и тяхното състояние.

Но отново какъв бойлер имате? Ако окабеляването е положено нормално, а на гнездата има автоматична машина, както трябва да е на 16А, тогава в същото време всичко няма да може да работи.

Зареждане...

Добави коментар